Συνδιαχειριστής του ΟΤΕ από κοινού με το Δημόσιο, αναλαμβάνει και επισήμως από αύριο έπειτα από την έκτακτη γενική συνέλευση, η Deutsche Telekom.

ote_logoΓια αύριο Πέμπτη 08/01/09, έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, στην οποία θα εγκριθεί η τοποθέτηση δύο στελεχών της γερμανικής εταιρίας στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ. Όπως προβλέπει η συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο, τα μέλη της γερμανικής εταιρείας στο ΔΣ θα αυξηθούν αύριο από τρία σε πέντε. Το 11μελές διοικητικό συμβούλιο, μάλιστα, θα μειωθεί κατά μία θέση, ώστε το Δημόσιο με την DT θα έχουν από πέντε μέλη έκαστος, με τον πρόεδρο να ορίζεται από το Δημόσιο και τον διευθύνοντα σύμβουλο από την DT. Παράλληλα, θα συσταθεί τετραμελής Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία επικεφαλής θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος με διπλή ψήφο σε περιπτώσεις ισοψηφίας.
Το μέλλον του Παναγή Βουρλούμη, νυν προέδρου στον ΟΤΕ, απασχολεί αρκετά σενάρια, με επικρατέστερο αυτό που θέλει τον κ. Βουρλούμη να παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ως εκπρόσωπος της γερμανικής πλευράς.
Μία από τις πρώτες αποφάσεις της Deutsche Telekom αναμένεται να είναι και η μείωση του προσωπικού κατά 2.000 άτομα, μέσω προγράμματος εθελουσίας εξόδου.
Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Πέμπτη και θα συγκεντρωθούν έξω από το διοικητικό μέγαρο του Οργανισμού την ώρα της συνέλευσης (13:30). Οι υπάλληλοι του ΟΤΕ διαμαρτύρονται και για την απόφαση να κλείσουν περίπου 120 καταστήματα του Οργανισμού.