Διαβάστε πως η σχέση πάθους μεταξύ Google και Apple περνάει από τη φάση του μίσους στη φάση της συνεργασίας, με αφορμή μια… «αγκαλιά» πατέντες!

Του Βαγγέλη Αλευρίτη

vaggelis@onlinemagazine.gr

apple-googleΈνας πλειστηριασμός αξίας άνω των 500 εκατ. δολαρίων με έπαθλο τις 1.100 πατέντες της χρεωκοπημένης Eastman Kodak κατόρθωσε να φέρει κοντά Google και Apple. Φυσικά, η πρώτη τους προσέγγιση όταν το καλοκαίρι που μας πέρασε η Kodak έβαλε πωλητήριο πάνω στις πολύτιμες πατέντες της στο χώρο της φωτογραφίας (και κατ’επέκταση των φωτογραφικών μηχανών των smartphones) δεν ήταν αυτή της συμπόρευσης.

Ηγήθηκαν δύο αντίπαλων στρατοπέδων εταιρειών που ανεπιτυχώς προσπάθησαν να διεκδικήσουν κάποιες από τις 1.100 imaging πατέντες.

Η συνεργασία τους πλέον φαντάζει ως ο μοναδικός δρόμος να «εξουδετερώσουν» κατ’ ουσία τις συγκεκριμένες πατέντες, καθώς η από κοινού απόκτησή τους αφενός προφανώς θα γλιτώσει Google και Apple από το ενδεχόμενο των αλληλομηνύσεων και αφετέρου δεν θα επιτρέψει στην τιμή τους να ξεφύγει, όπως θα συνέβαινε αν οι δύο εταιρείες έμπαιναν σε ένα λυσσαλέο sprint αντιπροσφορών…