Η Lufthansa συνεχίζει να αναπτύσσει την υπηρεσία ευρυζωνικού ίντερνετ εν πτήσει, FlyNet, σε ολόκληρο το υπερατλαντικό της δίκτυο, δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα του.


flynet.JPGΗ αεροπορική εταιρία μπορεί πλέον να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε αριθμό ρεκόρ 80 αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας, διαθέτοντας έτσι το μεγαλύτερο παγκοσμίως στόλο αεροσκαφών μακρινών αποστάσεων με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο εν πτήσει. Από τα μέσα Δεκεμβρίου και εξής, σε όλα τα αεροσκάφη του στόλου μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa θα παρέχεται δορυφορική κάλυψη για το σύστημα FlyNet (εξαιρουμένων των αεροσκαφών που εκτελούν πτήσεις προς Κίνα και Νότιο Αφρική). Τα επιπλέον αεροσκάφη Boeing 747-8 που αναμένεται να ενσωματωθούν στο στόλο της Lufthansa τον ερχόμενο Μάρτιο, θα διαθέτουν ήδη την υπηρεσία Flynet.


Όλο και περισσότερα από τα αεροσκάφη που διαθέτουν την υπηρεσία αυτή, αναμεταδίδουν ένα πολύ ιδιαίτερο πρόγραμμα: το Sport 24. Το αγγλόφωνο αθλητικό κανάλι ζωντανών αναμεταδόσεων έχει ενσωματωθεί σε ένα δωρεάν portal και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μέσω ασύρματου LAN δικτύου, από τον προσωπικό υπολογιστή ή το tablet που διαθέτει ο επιβάτης. Από ποδοσφαιρικούς αγώνες μέχρι γκολφ, οι επιβάτες της Lufthansa μπορούν πλέον να παρακολουθούν ζωντανά κάθε αγώνα και να μη χάνουν καμία μπαλιά, ακόμη και όταν βρίσκονται πάνω από τα σύννεφα.


Το κανάλι Sport 24 έχει αποκλειστικά δικαιώματα παγκόσμιας αναμετάδοσης σημαντικών αθλητικών γεγονότων, καλύπτει ζωντανά τους αγώνες Formula-1, το NFL Superbowl, τα πρωταθλήματα τένις Wimbledon και French Open, καθώς και τα πρωταθλήματα Ryder Cup και US Open στο γκολφ. Επίσης, αναμεταδίδει αγώνες του γερμανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Bundesliga και του βρετανικού πρωταθλήματος Premier League. Μέχρι την ερχόμενη άνοιξη, το Sport 24 θα εκπέμπει σε όλα τα αεροσκάφη που διαθέτουν FlyNet.


Η Lufthansa έχει ήδη οργανωθεί για το επόμενο γερμανικό πρωτάθλημα της Bundesliga. Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, δύο συντάκτες του δημοφιλούς γερμανικού περιοδικού «11Freunde» σχολίασαν ζωντανά (στη γερμανική γλώσσα) τον σημαντικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ FC Bayern Μονάχου και Borussia Dortmund, στη διάρκεια της πτήσης LH 412 από το Μόναχο προς το Newark. Το παιχνίδι μπορούσαν να το παρακολουθήσουν όλοι ζωντανά, μέσω της ιστοσελίδας www.11freunde.de/liveticker.