Η Research In Motion και η Appcelerator ανακοίνωσαν πρόσφατα τη συνεργασία τους για να προσφέρουν στους developers έναν αριθμό κινήτρων, μεταξύ των οποίων και οικονομικές ανταμοιβές.


rim_logo_blueΕπιπλέον κίνητρα οικονομικής ανταμοιβής, δωρεάν υπηρεσιών και hardware προς δοκιμή για τους 390.000 developer του Appcelerator Titanium ώστε να δημιουργήσουν εφαρμογές στο BlackBerry 10 ή να τις μετατρέψουν ώστε να είναι συμβατές με αυτό


Τα κίνητρα είναι διαθέσιμα και για τους 390.000 developers του οικοσυστήματος της Appcelerator, 50.000 εφαρμογές των οποίων είναι εγκατεστημένες σε πάνω από 90 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο. Εκμεταλλευόμενοι τις ισχυρές δυνατότητες του Titanium, που μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες, τόσο οι developers όσο και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δημιουργήσουν τις εφαρμογές τους στο BlackBerry 10 ή να τις μετατρέψουν ώστε να είναι συμβατές με αυτό.


Η Appcelerator σημειώνει ότι οι developers θα έχουν τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιήσουν μεταξύ 65% και 90% των κωδικών τους, «μεταφέροντάς» τις εφαρμογές τους από άλλες κορυφαίες πλατφόρμες σε αυτήν του BlackBerry 10.


Το Titanium για το BlackBerry 10 θα είναι διαθέσιμο στις 7 Δεκεμβρίου σε μία εκδοχή πριν από την επίσημη κυκλοφορία του.


Τα προγράμματα κινήτρων για developers θα περιλαμβάνουν τα παρακάτω:
– Οι 100 πρώτοι developers θα λάβουν για δοκιμή μία συσκευή BlackBerry® Dev Alpha, από τη στιγμή που η εφαρμογή τους υποβληθεί για επισκόπηση στο BlackBerry® World™ storefront.
– Μέχρι και 10.000 developers θα έχουν δωρεάν για έναν χρόνο τις υπηρεσίες Appcelerator Cloud Services (ACS) and Analytics, από τη στιγμή που η εφαρμογή τους θα εγκριθεί και θα είναι διαθέσιμη προς πώληση από το BlackBerry World.
– Οι εφαρμογές που έχουν υποβληθεί έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο BlackBerry 10k Developer Commitment.


«Οι developers και οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αναζητούν ισχυρές λύσεις που να μπορούν να εφαρμοστούν σε διαφορετικές πλατφόρμες, και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Appcelerator για να έχουμε την υποστήριξη του Titanium για το BlackBerry 10», ανέφερε ο Alec Saunders, Αντιπρόεδρος Developer Relations and Ecosystems της RIM. «Η κοινότητα της Appcelerator δε θα έχει μόνο τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις native εφαρμογές της Appcelerator για γρηγορότερη μετατροπή, αλλά θα αποτελέσει και μέρος του αυξανόμενου momentum για το BlackBerry 10, ενώ θα έχει και τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τα πρωτοποριακά προγράμματα που διαθέτουμε για τους developers, όπως το 10k commitment».


Σύμφωνα με την Appcelerator, οι πελάτες που ακολουθούν τα πρότυπα της πλατφόρμας Titanium μπορούν να φτάσουν στην αγορά ως και 70% ταχύτερα και να βελτιστοποιήσουν γρήγορα τα επιχειρησιακά τους αποτελέσματα με βασισμένες σε έρευνα πληροφορίες για τη συμπεριφορά των χρηστών και την απόδοση των εφαρμογών. Τα Appcelerator Analytics δίνουν στους developers χρήσιμες πληροφορίες για το πώς αποδίδουν οι εφαρμογές, ποια χαρακτηριστικά χρησιμοποιούνται περισσότερο και που υπάρχουν ευκαιρίες για βελτίωση. Οι υπηρεσίες cloud της Appcelerator (Appcelerator Cloud Services, ACS) προσφέρουν ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο για τη δημιουργία εφαρμογών συνδεδεμένων με υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων τα status updates, η αποθήκευση φωτογραφιών και η ενοποίηση των social media.


«Όπως ανακοίνωσε η Appcelerator κατά τη διάρκεια του BlackBerry World 2012 τον Μάιο, έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε εξαιρετική υποστήριξη για το BlackBerry10 στο πλαίσιο του Titanium», ανέφερε ο Sandeep Johri, Chief Operating Officer της Appcelerator. «Στην προσπάθειά μας να παρέχουμε native εφαρμογές σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε ελκυστικά κίνητρα για την κοινότητα των developers mobile εφαρμογών της Appcelerator, συμπεριλαμβανομένων και των εργαλείων για τη δημιουργία και τη μετατροπή εφαρμογών στο BlackBerry 10».


Η Appcelerator θα παρουσιάσει την υποστήριξη του Titanium για το BlackBerry 10 στο BlackBerry Jam Asia στην Bangkok της Ταϊλάνδης, στις 29 και 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του οποίου θα διοργανώσει και ένα workshop για developers. Η RIM θα προσφέρει εκπαίδευση και υποστήριξη μέσω webcast, το οποίο θα ξεκινήσει την εβδομάδα 10 Δεκεμβρίου 2012.


Ο τελικός κωδικός της υποστήριξης του Titanium για το BlackBerry 10 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους, πριν από την εκδήλωση παρουσίασης του BlackBerry 10, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου 2013.


Χρήσιμα Links
DevZonehttps://developer.blackberry.com/jamcommunity/
DevBloghttp://developer.blackberry.com
@BlakcBerry Devhttp://www.twitter.com/blackberrydev
@Appcelerator http://www.twitter.com/appcelerator
Appcelerator Titaniumhttp://www.appcelerator.com
Ανακοίνωση της Appcelerator από το BlackBerry World 2012 τον Μάιοhttp://developer.appcelerator.com/blog/2012/05/native-blackberry-10-support-coming-to-titanium.html
Appcelerator Cloud Serviceshttp://www.appcelerator.com/cloud
Analyticshttp://www.appcelerator.com/platform/appcelerator-analytics