Αποφοίτηση για 59 εργαζόμενους της hellas online από το πρόγραμμα Executive Diploma in ICT Management.


apofoitisi holH hellas online, ένας από τους ισχυρότερους παρόχους ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, επενδύει στη δια βίου μάθηση των ανθρώπων της και παρείχε τη δυνατότητα σε 59 εργαζομένους της να αποκτήσουν το «Executive Development Diploma in ICT Management». Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για τους εργαζομένους της εταιρείας σε συνεργασία με το Athens Information Technology (ΑΙΤ) και το ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. με στόχο τον εμπλουτισμό της τεχνογνωσίας τους και την ανάδειξη των ταλέντων τους.


Ο κ. Αντώνης Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της hellas online κατά την εκδήλωση της αποφοίτησης των εργαζομένων από το πρόγραμμα τόνισε: «Ιδιαίτερα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, είναι σημαντικό να μεριμνούμε για την ανάπτυξη των ανθρώπων μας προσφέροντας τους τα απαραίτητα εφόδια. Οι άνθρωποί μας είναι εκείνοι που θα δημιουργήσουν αξία στις υπηρεσίες μας, τους πελάτες μας, τους μετόχους μας και τους κοινωνικούς μας εταίρους».


Οι 59 εργαζόμενοι -από διάφορα τμήματα της εταιρείας- που συμμετείχαν στο πρόγραμμα απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες για την κατανόηση και διαχείριση λειτουργιών και έργων μέσα στο σύγχρονο τηλεπικοινωνιακό περιβάλλον, την επίλυση προβλημάτων, την ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας, αλλά κυρίως την επικέντρωση στην υποστήριξη των διαρθρωτικών αλλαγών και βελτιώσεων καθώς και στην εμπειρία του πελάτη.


Το πρόγραμμα περιελάμβανε 120 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης, διάρκειας 9 μηνών, από διακεκριμένους καθηγητές του ΑΙΤ και του ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ. Η εκπαίδευση περιελάμβανε 5 θεματικές ενότητες: Strategy, Technology Management, Finance, Leadership, Marketing. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η πρακτική, στο πλαίσιο της οποίας οι συμμετέχοντες -ανά ομάδες- κλήθηκαν να υλοποιήσουν projects, τα οποία απορρέουν από το πλάνο ανάπτυξης της hellas online.


Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Πρόγραμμα «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων και επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης» του Ο.Α.Ε.Δ.