O Όμιλος Πάνου Γερμανού δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά επενδύοντας μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου €100 εκατ. ευρώ.


OlympiaDevelopmentΟ Όμιλος Olympia Development, συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού, ενάντια στο αντίξοο οικονομικό κλίμα, δίνει αδιαπραγμάτευτη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς και προχωράει σε επένδυση -μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου- ύψους €100 εκατ.


Η κίνηση αυτή στοχεύει στην ενδυνάμωση και την περαιτέρω ενίσχυση του retail κλάδου της Olympia Development, (Public, Multirama και Getitnow). Με την απόφαση κεφαλαιοδότησης, ο κλάδος του Retail, εντάσσεται πλέον ως σύνολο, λειτουργικά και θεσμικά, κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου και αποκτά νέα δυναμική και μεγαλύτερη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που αναδύονται από την κρίση.


Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται εύφορο έδαφος για υλοποίηση επενδύσεων στο δίκτυο των καταστημάτων, που, με όχημα το brand της PUBLIC αναπτύσσεται ταχύτατα σε επίπεδο σημείων λιανικής. Ταυτόχρονα μειώνεται δραστικά η δανειακή θέση του συγκεκριμένου κλάδου για τον Όμιλο.


Ο κ. Κώστας Καραφωτάκης, Γενικός Διευθυντής της Olympia Development σχολίασε «Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €100 εκατ. καταδεικνύει τη σαφή δέσμευση του μετόχου στην ελληνική αγορά, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Ο κλάδος του retail (Public, Multirama, και Getitnow.gr), έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Mέσω αυτής της κίνησης, θα ενδυναμώσουμε περαιτέρω τη θέση του στην αγορά και θα «χτίσουμε» γερά θεμέλια πάνω στην επόμενη πενταετία».


Παράλληλα, ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, Σύμβουλος Διοίκησης του Ομίλου Εταιρειών Πάνου Γερμανού σχολίασε το ευρύτερο κλίμα της αγοράς σημειώνοντας «Για όλους εμάς στην επιχειρηματική κοινότητα προτεραιότητα είναι να συμβάλλουμε, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πραγματικά θετικό κλίμα το οποίο θα προσελκύει επενδύσεις, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Και αυτό ακριβώς σηματοδοτεί η απόφασή μας για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €100 εκατ. για επενδύσεις στην Ελλάδα και στήριξη της χώρας».


Ο Όμιλος Εταιρειών Π. Γερμανού (Olympia Development), με 32 χρόνια επιχειρηματικής παρουσίας στην Ελλάδα και 19 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης στη διεθνή αγορά, έχει σταθερό στόχο να δημιουργεί αξίες όπου δραστηριοποιείται. Με δυναμικό management, επιτυχημένη πορεία στρατηγικών συνεργασιών και 4.500 θέσεις εργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποτελεί σήμερα έναν από τους κυρίαρχους ελληνικούς ομίλους.