Το έργο της αναβάθμισης των πληροφοριακών υποδομών και του λογισμικού της Big Solar A.E., ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία η Pylones Hellas.


pylones hellasΤο έργο αφορούσε κατ’ αρχήν την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών της Big Solar A.E., μίας από τις σημαντικότερες εταιρείες στην Ελλάδα στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κυρίως σε εκείνον των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Για την αναβάθμιση χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο servers και συστήματα αποθήκευσης (storage) της Hewlett-Packard, ενώ επιλέχθηκε το VMware VSphere Essentials Plus προκειμένου να μειωθεί η πολυπλοκότητα, το κόστος χρήσης και να αποκτήσουν τα συστήματα ευελιξία και υψηλή διαθεσιμότητα. Η χρήση της παραπάνω λύσης βοήθησε στη μείωση του υλικού κατά 85% όπως και την επαναχρησιμοποιίηση παλαιότερων συστημάτων για άλλες ανάγκες της Big Solar.


Όσον αφορά στο λογισμικό, η ομάδα της Pylones Hellas αναβάθμισε με επιτυχία τa συστήματα της Big Solar στο λειτουργικό Microsoft Windows Server 2008 R2, προχωρώντας σε εγκατάσταση νέων συστημάτων και μεταφορά υπηρεσιών όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο. Σε όλη την διάρκεια της αναβάθμισης χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές imaging backup και virtualization ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος αλλά και οι χρόνοι διακοπής των υπηρεσιών.


«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μία εταιρεία όπως η Big Solar επέλεξε την Pylones Hellas για την αναβάθμιση των πληροφοριακών υποδομών της» σημείωσε ο κ. Γιώργος Τσιάλτας, Sales Manager/Private Sector της Pylones Hellas. «Σήμερα, η σωστή υποδομή πληροφοριακής αποτελεί κλειδί για την επιτυχημένη πορεία μίας επιχείρησης και εταιρείες όπως η Big Solar είναι προφανές πως κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».