Την ημερομηνία της εκδήλωσης για την παρουσίαση του BlackBerry 10 στις 30 Ιανουαρίου 2013 ανακοίνωσε η RIM.


rim_logo_blueΗ εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Η συγκεκριμένη ημέρα θα σηματοδοτήσει την επίσημη παρουσίαση της νέας πλατφόρμας, του BlackBerry 10, καθώς και την «αποκάλυψη» των δύο πρώτων BlackBerry 10 smartphones. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα smartphones και τη διαθεσιμότητά τους θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.


«Δημιουργώντας το BlackBerry 10, ξεκινήσαμε να χτίσουμε μια πραγματικά μοναδική εμπειρία mobile computing, που να προσαρμόζεται διαρκώς στις ανάγκες των χρηστών. Η ομάδα μας εργάστηκε ακούραστα για να προσφέρει στους πελάτες μας καινοτόμα χαρακτηριστικά συνδυασμένα με τον καλύτερο browser στην κατηγορία του, ένα πλούσιο οικοσύστημα εφαρμογών και τεχνολογίας αιχμής δυνατότητες πολυμέσων. Όλα τα παραπάνω θα αποτελούν μέρος μιας εμπειρίας – του BlackBerry Flow – που δε μοιάζει με οποιοδήποτε smartphone κυκλοφορεί στην αγορά σήμερα», ανέφερε ο Thorsten Heins, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Research In Motion. «Χάρη στις ισχυρές μας συνεργασίες με παρόχους σε όλον τον κόσμο και ένα επεκτεινόμενο οικοσύστημα από developers, πιστεύουμε ότι με το BlackBerry 10 οι πελάτες μας θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Ανυπομονούμε να φτάσει το BlackBerry 10 στα χέρια των πελατών μας σε όλον τον κόσμο».


Το BlackBerry 10 θα προσφέρει ένα μακρύ κατάλογο με τις κορυφαίες εφαρμογές από όλον τον κόσμο και από όλες τις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων εφαρμογές παιχνιδιών, social media, παραγωγικότητας, lifestyle και διασκέδασης, πολυμέσων και δημοσιευμένου περιεχομένου, καθώς και εφαρμογές σχεδιασμένες για επιχειρηματικές και εταιρικές χρήσεις.


Η πλατφόρμα BlackBerry® 10 πιστοποιήθηκε πρόσφατα κατά FIPS 140-2, γεγονός που σημαίνει ότι οι κυβερνητικοί οργανισμοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα smartphones BlackBerry 10 και το BlackBerry® Enterprise Service 10 αμέσως μόλις αυτό είναι διαθέσιμο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που προϊόντα BlackBerry πιστοποιούνται πριν λανσαριστούν. Επιπρόσθετα, πρόσφατα η RIM ανακοίνωσε ότι τα smartphones BlackBerry 10 έχουν πλέον μπει στα εργαστήρια περισσότερων από 50 παρόχων, στους οποίους αναμένεται να προστεθούν πολλοί ακόμη μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


Μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών των νέων συσκευών BlackBerry 10 που έχουν ήδη αποκαλυφθεί είναι και τα εξής:


BlackBerry Flow και BlackBerry Hub
Το BlackBerry Flow είναι μια νέα εμπειρία χρήστη που επιτρέπει την αδιάλειπτη πλοήγηση μεταξύ ανοιχτών εφαρμογών και του BlackBerry® Hub. Όλα τα μηνύματα, οι ειδοποιήσεις, τα feeds και τα events του ημερολογίου συγκεντρώνονται στο BlackBerry Hub, και οι χρήστες μπορούν, ανεξάρτητα από το τι κάνουν εκείνη τη στιγμή με τη συσκευή τους, να ρίξουν μια γρήγορη ματιά στο Hub.


BlackBerry Keyboard
Το πληκτρολόγιο BlackBerry μαθαίνει πώς γράφει ο χρήστης και προσαρμόζεται στον τρόπο με τον οποίο πληκτρολογεί, ώστε να μπορεί να γράφει γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, προσφέροντάς τη θρυλική εμπειρία πληκτρολόγησης που μόνο ένα BlackBerry μπορεί να προσφέρει.


BlackBerry Balance
Το BlackBerry® Balance™ προσφέρει τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο ικανοποίησης τόσο τις προσωπικές ανάγκες των πελατών όσο και τις επιχειρηματικές ανάγκες χωρίς να κάνει εκπτώσεις σε καμία από τις δύο κατηγορίες. Με το BlackBerry Balance, οι προσωπικές εφαρμογές και πληροφορίες διαχωρίζονται από τα επαγγελματικά δεδομένα και ο χρήστης μπορεί να μεταφέρεται από το προσωπικό στο επαγγελματικό του προφίλ με μία απλή κίνηση. Το επαγγελματικό προφίλ είναι πλήρως προστατευμένο και ασφαλές, δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προστατεύουν τα δεδομένα τους και τις εφαρμογές τους και επιτρέποντας ταυτόχρονα στους χρήστες να αξιοποιούν στο έπακρο το smartphone τους και για προσωπική τους χρήση.


Περισσότερες λεπτομέρειες για το BlackBerry 10 μπορείτε να βρείτε στο: www.blackberry.com/blackberry10