Νέο έργο 2,2 εκ. ευρώ στην ΠΓΔΜ ενισχύει περαιτέρω την ηγετική θέση της Intrasoft International στον χώρο των Τελωνείων.


intrasoft internationalΗ INTRASOFT International, η κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρία με αποδεδειγμένα επιτυχή εμπειρία 20 ετών στην ευρωπαϊκή αγορά των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών, ανέλαβε το έργο -αξίας 2,19 εκ. ευρώ- εκσυγχρονισμού του πλήρους Πληροφοριακού Συστήματος για τα Τελωνεία (ανάπτυξη και εγκατάσταση του συστήματος τελωνειακών δηλώσεων και επεξεργασίας δασμών – development & implementation of Customs Declaration and Excise Processing System – CDEPS) για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ). Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια, με περίοδο συντήρησης για 5 χρόνια, είναι το 10ο e-Customs Framework έργο στο χώρο των Τελωνείων που υλοποιεί η INTRASOFT International παγκοσμίως.


Στα πλαίσια του έργου αυτού, η κοινοπραξία της INTRASOFT International με την τοπική εταιρία GPM Consulting θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει το πλήρες Τελωνειακό Πληροφοριακό Σύστημα (CDEPS) σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΕ. Η εργασία περιλαμβάνει τη διαχείριση των τελωνειακών δηλώσεων και επεξεργασίας δασμών, τον έλεγχο των μετακινήσεων των εμπορευμάτων φόρου, την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τους οικονομικούς φορείς (εισαγωγείς, εξαγωγείς, κτλ), την αποδοτικότητα στη διεύθυνση των ελέγχων σχετικά με τους εισπραχθέντες και επιστρεφόμενους τελωνειακούς δασμούς, τους φόρους πολυτελείας και άλλες δαπάνες, τη γρηγορότερη ροή των αγαθών, τη βελτίωση της ασφάλειας του συστήματος ανεφοδιασμού σύμφωνα με την πρωτοβουλία του WCO και τα πρότυπα ιδιότητας μέλους της ΕΕ, την ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των τελωνειακών αρχών, των οικονομικών φορέων και άλλων κυβερνητικών οργάνων.


Το έργο αυτό επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της INTRASOFT International παγκοσμίως στην ανάληψη, υλοποίηση και διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων για τα Τελωνεία, καθώς και στην παροχή αντίστοιχων συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει την επιτυχή, μακρόχρονη, διεθνή δραστηριότητα της εταιρίας. Στον τομέα αυτό, η INTRASOFT International προσφέρει -εδώ και δέκα χρόνια- λύσεις στη διασύνδεση εμπόρων με κρατικές υπηρεσίες και ειδικά στον χώρο των τελωνείων, έχοντας υλοποιήσει συνολικά περίπου σαράντα (40) έργα σε τελωνεία σε περισσότερες από είκοσι (20) χώρες παγκοσμίως.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, κ. Αθανάσιος Κωτσής, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή τη νέα διεθνή επιτυχία της εταιρίας μας, η οποία βοηθά την εταιρία μας να επεκτείνει τη δραστηριότητά της γεωγραφικά και να ενδυναμώσει περαιτέρω τη θέση της στην παγκόσμια κάθετη αγορά των Τελωνείων. Οι σημερινές τελωνειακές αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν σημαντικές απαιτήσεις που προέρχονται από το διεθνές εμπόριο και τη διακίνηση αγαθών. Η κατάκτηση της ηγετικής θέσης παγκοσμίως της INTRASOFT International στην υλοποίηση λύσεων πληροφορικής για τελωνειακές αρχές, αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα του τρόπου λειτουργίας της εταιρίας μας και της στρατηγικής που ακολούθησε για την ανάπτυξή της. Η ανάθεση της παρούσας σύμβασης είναι ένας σημαντικός δείκτης της πανευρωπαϊκής φήμης της εταιρίας μας, της σημαντικότατης τεχνογνωσίας και συσσωρευμένης εμπειρίας μας σχετικά με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες αυτοματοποίησης των τελωνειακών διαδικασιών και της πλήρους εμπιστοσύνης που μας δείχνουν οι κυβερνήσεις διεθνώς. Η ΠΓΔΜ προστίθεται στον μακρύ κατάλογο χωρών, όπου η INTRASOFT International δίνει δυναμικό παρόν, παραδίδοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που έχουμε στο ενεργητικό μας αρκετές υλοποιήσεις συστημάτων και υποστήριξης τελωνειακών αρχών σε διαφορετικές χώρες διεθνώς.»