Η προσωπική έκκληση για οικονομική βοήθεια του ιδρυτή της Wikipedia, Jimmy Wales, έδωσε παράταση ζωής στην δημοφιλή δωρεάν διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια.

wikipediaΤο ίδρυμα «The Wikimedia Foundation» ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε πάνω από $6,2 εκατ. από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα. Ο στόχος των 6 εκατ. δολ. ξεπεράστηκε χάρη στην συνδρομή άνω των 125.000 δωρητών, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλιστεί η επιβίωση της Wikipedia μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους (30 Ιουνίου 2009).
Μέχρι πριν από λίγες μέρες, ο στόχος των 6 εκατ. δολ. φάνταζε απρόσιτο όνειρο, μέχρι που ο ιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales, ευαισθητοποίησε τους χρήστες του διαδικτύου με την προσωπική του έκκληση, συγκεντρώνοντας τις 8 τελευταίες μέρες του 2008 πάνω από 2 εκατ. δολ. από 50.000 δωρητές!
Η online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia (http://www.wikipedia.org/) συγγράφεται, εμπλουτίζεται και διορθώνεται με τη συνεχή συμμετοχή των αναγνωστών της, ενώ δεν επιτρέπει διαφημίσεις ή οποιουδήποτε είδους χρέωση για το περιεχόμενό της.
Σε ευχαριστήριο μήνυμά του, ο Wales αναφέρει: «Αποδείξατε πως η Wikipedia έχει σημασία για εσάς και πως υποστηρίζετε την αποστολή μας: να φέρουμε δωρεάν γνώση στον πλανήτη, δίχως χρεώσεις και δίχως διαφημίσεις.»
Αν και το site απασχολεί μόλις 23 εργαζομένους, καθώς η ενημέρωση της Wikipedia βασίζεται αποκλειστικά στο κοινό της, τα κόστη φιλοξενίας του σε υπερσύγχρονους servers είναι ιδιαίτερα αυξημένα, μιας και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα sites παγκοσμίως με απίστευτα μεγάλη επισκεψιμότητα.