Άφθονες «κολλητικές» καταστάσεις κυριαρχούν στην επιστροφή του Mario σε ένα χάρτινο κόσμο στο Paper Mario: Sticker Star.


Paper Mario screen 2Σε κάθε γρίφο που εμποδίζει τη διαδρομή που ακολουθεί και σε κάθε αντίπαλο που του αντιτίθεται, πάντα υπάρχει κάποιο αυτοκόλλητο που θα λύσει το πρόβλημα. Η σειρά Paper Mario κάνει την εμφάνισή της στις φορητές κονσόλες με το Paper Mario: Sticker Star για το Nintendo 3DS σε όλη την Ευρώπη στις 7 Δεκεμβρίου.


Η περιπέτεια ξεκινά την παραμονή του ετήσιου Φεστιβάλ Αυτοκόλλητων(Sticker Fest) στην πόλη Decalburg στο Βασίλειο του Μανιταριού, όπου ο ενοχλητικός Bowser έχει προκαλέσει την έκρηξη του Κομήτη με Αυτοκόλλητα. Ως αποτέλεσμα, έξι Βασιλικά Αυτοκόλλητα έχουν σκορπιστεί στη χώρα και είναι στο χέρι του Mario να ξεκινήσει μια περιπέτεια γεμάτη δράση προσπαθώντας να τα ανακτήσει. Με τη βοήθεια του σύμμαχου του Kersti που έχει το σχήμα στέμματος, ο Mario πρέπει να ταξιδέψει στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του Παγκόσμιου Χάρτη και να εξερευνήσει δεκάδες από διαφορετικές άγριες διαδρομές στην αναζήτησή του για τα κομμάτια του Κομήτη και τα Βασιλικά Αυτοκόλλητα. Στη διαδρομή θα δώσει τη βοήθεια του σε πολλούς φίλους και θα πολεμήσει με μικρούς και μεγάλους εχθρούς, ξεκολλώντας αυτοκόλλητα για να ενισχύσει τη δύναμή του οπουδήποτε πηγαίνει.


Τα αυτοκόλλητα είναι σημαντικά για το Paper Mario: Sticker Star, για την επίλυση γρίφων και για τη νικηφόρα έκβαση των μαχών. Κατά τη διάρκεια μια μάχης, σε κάθε επίθεση που κάνει ο Mario απαιτείται η χρήση αυτοκόλλητων, τα οποία γίνονται πιο αποτελεσματικά στην εξόντωση των εχθρών όταν το πλήκτρο Α είναι πατημένο τη σωστή χρονική στιγμή. Η Μάχη για τα Αυτοκόλλητα επιτρέπει όλων των ειδών τις επιθετικές και αμυντικές κινήσεις, όπως αναπηδήσεις, επιθέσεις με σφυρί ή χτυπήματα με POW Block. Όταν ο Mario περνά δίπλα από μυστηριώδη 3D αντικείμενα κατά τη διάρκεια της περιπέτειας του μπορεί να τα μετατρέψει σε Thing Stickers τα οποία τότε μπορούν να συμπεριληφθούν στη μάχη για ένα πιο ισχυρό και συχνά πιο αστείο εφέ. Οι παίκτες επίσης μπορούν να ξοδέψουν νομίσματα για να ενεργοποιήσουν το Battle Spinner και να προσπαθήσουν να παρατάξουν τρία εικονίδια σωστά για ένα ειδικό bonus, καθώς και την ικανότητα να χρησιμοποιήσουν έως και τρία αυτοκόλλητα σε μια σειρά. Χρησιμοποιώντας τα αυτοκόλλητα δημιουργικά ή με διαφορετικούς συνδυασμούς μπορείτε να έχετε επιπτώσεις στην εξέλιξη της μάχης.


Με τη βοήθεια του Kersti, ο Mario είναι επίσης ικανός να «Χαρτοποιεί» τον κόσμο γύρω του, μετατρέποντας το 3D περιβάλλον σε μια επίπεδη χάρτινη εικόνα στην οποία, σε συγκεκριμένα σημεία, τα αυτοκόλλητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μια ποικιλία από χρήσιμα εφέ. Εκτός από τα Battle και τα Thing Stickers, ο Mario μπορεί επίσης να βρει και να χρησιμοποιήσει τα Scrap Stickers τα οποία αλλάζουν μόνιμα το περιβάλλον συμπληρώνοντας κενά, συχνά επιτρέποντας την πρόσβαση σε απρόσιτες περιοχές.


Με τον κόσμο του Mario φτιαγμένο από χάρτινα αντικείμενα και σκηνικά από χαρτόνι, τα 3D γραφικά του παιχνιδιού παρέχουν ένα επίπεδο βάθους που θυμίζει διόραμα. Η παρατήρηση είναι το κλειδί στην επιτυχία, καθώς πολλά αυτοκόλλητα είναι κρυμμένα σε κοινή θέα και περιμένουν να τα ξεκολλήσετε και να τα τοποθετήσετε στο Sticker Album, ενώ άλλα για να τα βρείτε πρέπει να κινηθείτε έξω από την πεπατημένη. Η προσεκτική εξερεύνηση μπορεί να σας αποκαλύψει ένα ισχυρό νέο αντικείμενο, μια κρυμμένη πόρτα ή μια εναλλακτική έξοδο από την πίστα.


Με μια έντονη και αισιόδοξη μουσική και όλους τους χαρακτήρες από τον κόσμο του Mario με την χιουμοριστική εκδοχή για την οποία είναι γνωστή η σειρά Paper Mario, το παιχνίδι έχει δημιουργηθεί για να ευχαριστήσει τους παίκτες από την αρχή μέχρι το τέλος με εκπληκτικά γεγονότα να συμβαίνουν κάθε στιγμή.


Το Paper Mario: Sticker Star προσφέρει μια συναρπαστική περιπέτεια από την οποία θα δυσκολευτείτε να ξεκολλήσετε με την κυκλοφορία του σε όλη την Ευρώπη στις 7 Δεκεμβρίου 2012, αποκλειστικά για το Nintendo 3DS και το Nintendo 3DS XL, και σε προϊόν λιανικής πώλησης όσο και σε προϊόν για λήψη μέσω του Nintendo eShop.