Κυβερνητικοί αξιωματούχοι από 6 χώρες της ΝΑ Ευρώπης θα παραβρεθούν στα εγκαίνια ενός άριστα δικτυωμένου κόμβου.


ait_425xΤο Center for TeleInFrastruktur (CTIF) είναι ένα διεθνές ερευνητικό κέντρο με έδρα στο πανεπιστήμιο του Aalborg της Δανίας και θα εγκαινιάσει την παρουσία του στη ΝΑ Ευρώπη με το CTIF South-East Europe, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο τεχνολογίας ΑΙΤ, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ.


Οι υπόλοιποι αρχικοί εταίροι του CTIF South East Europe είναι οι: University of Zagreb (Κροατία), Technical University of Sofia (Βουλγαρία), University Politehnica of Bucharest (Ρουμανία), University of Montenegro (Μαυροβούνιο), University of Cyril I Methodius (ΠΓΔ της Μακεδονίας).


Το CTIF αποτελεί πρότυπο στην καινοτόμο έρευνα και την ανώτατη εκπαίδευση στον τομέα των αναδυόμενων τεχνολογιών επικοινωνιών έχοντας παρουσία στη Δανία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ινδία, την Κίνα και την Ιαπωνία. Το CTIF South-East Europe θα συμπληρώσει τις διασυνοριακές εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του CTIF-Global, με την ενίσχυση των υφιστάμενων δικτύων του CTIF στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και με την εισαγωγή νέων επιστημονικών δυναμικών στις ήδη υφιστάμενες συνεργασίες.


Αποστολή του CTIF South East Europe είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του πλαισίου συνεργασίας του CTIF-Global, με στόχο τη δημιουργία ενός Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών με παγκόσμιο αντίκτυπο και την υποστήριξη τοπικά των υφιστάμενων συνεργασιών στην έρευνα και την εκπαίδευση. Θα λειτουργεί ως ένα ερευνητικό και ακαδημαϊκό κέντρο μέσα στο CTIF–Global με έμφαση στη βασική έρευνα και την εκπαίδευση των τηλεπικοινωνιών. Βασικοί στόχοι του CTIF South East Europe θα είναι η καινοτομία, η τυποποίηση και η δημιουργία start-ups.


Το CTIF South East Europe θα προσφέρει σε φοιτητές την ευκαιρία να ακολουθήσουν ενιαίους ή κοινούς τίτλους σπουδών με ένα ή περισσότερα από τα ιδρύματα εταίρους και καθιστά δυνατή την ενεργή επιστημονική και πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων της Νοτιοανατολικής Ευρώπη, με χαμηλό κόστος. Οικονομική ενίσχυση για τους συμμετέχοντες, θα επιδιωχθεί μέσω της χρηματοδότησης του έργου από τη βιομηχανία και κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.


Τα εγκαίνια του Center for TeleInfrastruktur South-East Europe θα πραγματοποιηθούν στο AIT, 19,5χμ Λεωφ. Μαρκοπούλου, Παιανία, στις 9 Νοεμβρίου, 2012. Ο καθ. Ramjee Prasad, Διευθυντής του CTIF Global, μαζί με τον καθ. Finn Kjaersdam, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Aalborg θα ανακοινώσουν την επίσημη έναρξη του CTIF South East Europe, σε μία εκδήλωση που θα συγκεντρώσει κοινό από διάφορες χώρες, το οποίο θα περιλαμβάνει ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, ανώτατα στελέχη της βιομηχανίας, την κοινότητα των start-up καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές και φοιτητές. Βασικές ομιλίες θα δοθούν από σημαντικούς προσκεκλημένους, ενώ ημερίδα με θέμα «Personalized Medicine – ICT trends and Innovation ” θα πραγματοποιηθεί πριν από τα εγκαίνια και θα είναι ανοικτή για το κοινό.


Πρόγραμμα:
14:30 – 16:30 Ημερίδα “Personalized Medicine – ICT trends and Innovation”
17:00 – 18:00 Επίσημη εκδήλωση εγκαινίων CTIF South East Europe
18:00 – 20:00 Reception