Από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου διοργανώνεται και στην Ελλάδα το WOWZAPP 2012: Hackathon για Windows της Microsoft.


Microsoft logo new aug 2012Λαμβάνει χώρα το ίδιο χρονικό διάστημα ταυτόχρονα σε περισσότερες από 30 χώρες και απευθύνεται σε φοιτητές και startup developers, οι οποίοι καλούνται να αναπτύξουν εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες στο Windows Store. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το 123p.


Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους, μέσω των προγραμμάτων DreamSpark και BizSpark, όλα τα απαραίτητα εργαλεία που απαιτούνται για να δημιουργήσουν τις εφαρμογές τους, όπως το Visual Studio 2012 Express για Windows 8, καθώς και ένα δωρεάν κωδικό εγγραφής στο Windows Store. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους, ενώ ειδικοί στα Windows 8 θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να υποβάλλουν τις εφαρμογές τους στο Windows Store.


Οι εγγραφές για το ελληνικό WOWZAPP 2012: Hackathon για Windows έχουν ήδη ξεκινήσει. Η εκδήλωση ξεκινάει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 14.00 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 21.00, ενώ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο HUB Events (Αλκμήνης 5, Αθήνα). Στον ίδιο χώρο και λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης την Παρασκευή 9/11 (συγκεκριμένα από τις 9:00) θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για την προετοιμασία των συμμετεχόντων σε βασικές τεχνολογίες, όπως π.χ. HTML5, CSS, Javascript, C#, XAML κ.α.


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών επισκεφτείτε το http://aka.ms/apwzGR