Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία ενός φακού zoom με φορμά FX, με ευέλικτη εστιακή απόσταση 70-200 mm και σταθερό διάφραγμα f/4.


AFS_70_200_VR_RT1Ο φακός επεκτείνει τη γκάμα φακών υψηλών επιδόσεων f/4 NIKKOR της Nikon και είναι ο πρώτος φακός NIKKOR που εξοπλίζεται με το σύστημα απόσβεσης κραδασμών επόμενης γενιάς της Nikon, το οποίο επιτυγχάνει αντιστάθμιση έως και 5 στοπ.


Κατάλληλος για φωτογραφίσεις εκδηλώσεων, ταξιδιών, άγριας φύσης, ακόμα και αθλητικών γεγονότων, χάρη στον ισχυρό συνδυασμό της βελτιωμένης δυνατότητας απόσβεσης κραδασμών και των οπτικών συστημάτων υψηλής ποιότητας Nikon, αυτός ο φακός αποτελεί μια έξυπνη επιλογή τόσο για τους λάτρεις της φωτογραφίας όσο και για τους επαγγελματίες.


Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «Αυτός ο πολυαναμενόμενος φακός προσφέρει στους λάτρεις της φωτογραφίας και στους επαγγελματίες φωτογράφους, που διαθέτουν συγκεκριμένο προϋπολογισμό, μια εναλλακτική λύση χωρίς συμβιβασμούς απέναντι στους κορυφαίους επαγγελματικούς φακούς, σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα ποιότητας των φακών NIKKOR f/4. Χωρίς καμία παραχώρηση στον τομέα της ποιότητας εικόνας, ο φακός διαθέτει το πρόσθετο πλεονέκτημα του βελτιωμένου συστήματος απόσβεσης κραδασμών.»


Ένα στοπ περισσότερο
Το σύστημα απόσβεσης κραδασμών επόμενης γενιάς που ενσωματώνεται σε αυτόν το φακό επιτρέπει αντιστάθμιση έως και 5 στοπ, προσφέροντας στους φωτογράφους τη δυνατότητα να τραβούν φωτογραφίες με ταχύτητες κλείστρου πέντε στοπ χαμηλότερες από όσο θα ήταν δυνατό διαφορετικά. Αποτελώντας μια σημαντική αναβάθμιση, η αυξημένη ευστάθεια ελαχιστοποιεί τις επιδράσεις από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής και επεκτείνει τις δυνατότητες λήψης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.


Περιλαμβάνονται δύο λειτουργίες VR: Κανονική για καθημερινές λήψεις και Ενεργή για ελαχιστοποίηση του κουνήματος της φωτογραφικής μηχανής κατά τη λήψη από κινούμενο όχημα. Και οι δύο λειτουργίες προσφέρουν σταθερή εικόνα σκόπευτρου, επιτυγχάνοντας λήψη και καδράρισμα του σημείου εστίασης με πολύ μεγαλύτερη άνεση και ακρίβεια.


Χωρίς συμβιβασμούς
Παρά το χαμηλό βάρος της κατασκευής, αυτός ο φακός δεν κάνει κανέναν απολύτως συμβιβασμό στον τομέα της απόδοσης. Σχεδιασμένος για να αποδίδει κορυφαία ανάλυση και αντίθεση σε ποικίλες συνθήκες, έχει οπτική κατασκευή με 20 στοιχεία σε 14 ομάδες, ενώ διαθέτει τη νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon για την αντιμετώπιση της αντανάκλασης και των διπλών ειδώλων.


Σωστή ισορροπία
Με κατάλληλο συνδυασμό διαστάσεων, βάρους, τιμής και ποιότητας εικόνας, αυτός ο φακός διατίθεται επίσης μαζί με το ειδικό κολάρο τριπόδου RT-1. Αυτό το προαιρετικό αξεσουάρ βοηθά στη βελτίωση της ισορροπίας του τριπόδου και επιτρέπει γρήγορη, ομαλή μετάβαση ανάμεσα στον κατακόρυφο και τον οριζόντιο προσανατολισμό κατά τη λήψη σε φορμά πορτραίτου ή τοπίου.


Ο φακός συνοδεύεται από σκίαστρο (HB-60) και θήκη φακού (CL-1225).