Μέσα στις 6 κορυφαίες εταιρείες με διαρκώς αυξανόμενη κερδοφορία EBITDA στην Ελλάδα από το 2007 έως το 2011, κατατάσσεται η OteGlobe.


oteglobeΑυτή η διάκριση, σύμφωνα με τον ετήσιο οδηγό «Business Leaders in Greece 2011» της ICAP, ήρθε παρά τις δυσμενείς συνθήκες στην ελληνική οικονομία, καθώς η εταιρεία κατάφερε να παρουσιάσει μέσα στην τελευταία πενταετία εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη, με αύξηση εσόδων της τάξεως του 60% και διπλασιασμό του EBITDA, καταγράφοντας παράλληλα συνεχείς ανοδικές τάσεις.


Νωρίτερα μέσα στο έτος η εταιρεία είχε ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για τη χρήση 2011, σύμφωνα με τα οποία ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα €265.489.000 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 12% σε σχέση με το 2010, ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση πλέον του 38%.


H ανοδική πορεία της OTEGLOBE αποτυπώνεται και στον πίνακα Ετήσιας Κατάταξης των Εταιρειών με τα Μεγαλύτερα Κέρδη EBITDA του οδηγού «Βusiness Leaders in Greece» της ICAP, όπου από την 143η θέση που κατείχε το 2008, το 2009 ανέβηκε στην 116η, το 2010 στην 77η θέση, και κατέκτησε το 2011 την 53η θέση!


«Είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν την τιμητική διάκριση αλλά δεν σταματάμε εδώ. Στο εξής, με βασικούς άξονες την οικονομική μας ευρωστία και την ενίσχυση του διεθνούς μας προσανατολισμού σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Μ. Ανατολής, Β. Αφρικής και Ν.Α. Ασίας,» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ντίνος Ανδρέου, Διευθύνων Σύμβουλος της OTEGLOBE. «Στρατηγική επιδίωξη της εταιρείας είναι να καταστεί η Ελλάδα ένας σημαντικός διεθνής τηλεπικοινωνιακός κόμβος στην περιοχή της Μεσογείου, υπερκαλύπτοντας τυχόν απώλειες εσόδων από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με την ενίσχυση των εξαγωγικών της δραστηριοτήτων στις νέες, πολλά υποσχόμενες αγορές».