Η HP ανακοινώνει πως αναδείχτηκε σε “True Leader” της ελληνικής αγοράς για το 2011 από την ICAP Group.


hp logo 2010Ο θεσμός, που εγκαινιάστηκε πέρυσι, βραβεύει τις 40 κορυφαίες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς οι οποίες συγκεντρώσουν τις πιο υψηλές βαθμολογίες σε τέσσερις τομείς (Κερδοφορία, Αύξηση Προσωπικού, Score και Θέση στον Κλάδο) και έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά Η τελετή βράβευσης των “True Leaders” πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου.


Η ηγετική θέση που κατέχει η HP στην ελληνική αγορά επιβεβαιώθηκε από τα στοιχεία της ICAP Group για το 2011. Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η HP κατάφερε να διακριθεί καθώς πληροί όλα τα κριτήρια που χαρακτηρίζουν τις κορυφαίες εταιρείες της Ελλάδας.


Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες που αναδείχτηκαν ”True Leaders” συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους για το 2011, με βάση τα στοιχεία της έκδοσης Business Leaders in Greece. Παράλληλα, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 500 εταιρείες ή 200 ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού, ενώ έχουν αυξήσει το προσωπικό τους σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκδοσης Leading Employers in Greece 2012. Επίσης, οι «True Leaders» βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου τους, σύμφωνα με το τζίρο τους και έχουν καταγράψει υψηλό ICAP score (Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας μεταξύ Β2 και Α1).


«Για όλους εμάς, η νέα διάκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς επιβεβαιώνει, με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια, την δεσπόζουσα θέση της HP στην ελληνική αγορά πληροφορικής. Είναι μια διάκριση που δικαιώνει τις πολύ σκληρές προσπάθειες που έχουμε καταβάλει όλοι μας στην εταιρεία. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο με πίστη στις δυνατότητές μας και κοιτώντας το μέλλον με αισιοδοξία, παρά τις αντιξοότητες της εποχής. Την τιμή που μας έγινε με αυτή τη βράβευση θα πρέπει να την μοιραστούμε με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Χωρίς αυτούς, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την διάκριση» δήλωσε ο Πυθαγόρας Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της HP Hellas.


Η ICAP Group είναι η μοναδική εταιρεία που έχει αναγνωριστεί ως Credit Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την European Securities and Markets Authority. H εταιρεία διατηρεί τη μεγαλύτερη και εγκυρότερη Βάση Δεδομένων στη ΝΑ Ευρώπη. Η λίστα των Εταιρειών και Ομίλων που αναδεικνύονται «True Leaders» προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στις ετήσιες εκδόσεις της ΙCAP (Business Leaders, Leading Employers και Κορυφαίοι Κλάδοι της Ελληνικής Οικονομίας) καθώς και από την αναγνωρισμένη αξιολόγηση ICAP Score.