Η Intersys, επίσημη αντιπρόσωπος της Pioneer στην Ελλάδα, παρουσιάζει τους νέους κορυφαίους ραδιοενισχυτές AV της γκάμας της.


sc-lx86-k-hero_800x600Πρόκειται για τρία μοντέλα 9.2 καναλιών (SC-LX86, SC-LX76 και SC-LX56) και ένα μοντέλο 7.2 καναλιών (SC-2022). Τα συγκεκριμένα μοντέλα, μπορούν να αποτελέσουν το κέντρο κάθε συστήματος οικιακής ψυχαγωγίας, προσφέροντας μεγάλες δυνατότητες διασύνδεσης και ελέγχου, υποστήριξη πληθώρας πηγών και εξαιρετικά υψηλή απόδοση ήχου και βίντεο. Κεντρικός στόχος της σχεδίασής τους είναι η έξοδος καθαρού και δυνατού ήχου με υψηλή πιστότητα, χρησιμοποιώντας τις φημισμένες και ακόμη περισσότερο εξελιγμένες ενισχυτικές βαθμίδες Direct Energy HD με τεχνολογία Τάξης D.


Η νέα σειρά ραδιοενισχυτών της Pioneer διαθέτει προηγμένες λειτουργίες δικτύωσης (τεχνολογία Apple AirPlay1, DLNA 1.5, Windows 7 και Internet Radio), μεγάλες δυνατότητες προσαρμοσμένης εγκατάστασης (διαμόρφωση και ρύθμιση μέσω PC, προηγμένη λειτουργία αυτόματης παραμετροποίησης MCACC, πολλαπλές είσοδοι HDMI), καθώς και τις ειδικές εφαρμογές της Pioneer iControlAV20122 και Air Jam3 για iPod, iPhone και iPad, διαθέσιμες δωρεάν από το Apple AppStore, και την νέα εφαρμογή για χρήστες συσκευών Android, διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play.Τα τρία κορυφαία μοντέλα (SC-LX86, SC-LX76 και SC-LX56), διαθέτουν θύρα MHL (Mobile High-Definition Link) στην εμπρός πλευρά για τη χρήση smartphone ως πηγές οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας. Υποστηρίζεται βίντεο ανάλυσης έως 1080p και ήχος HD 7.1 καναλιών από φορητές συσκευές Android, τηλεχειρισμός, καθώς και φόρτιση της μπαταρίας (περιλαμβάνεται καλώδιο MHL 1 μ.). Επιπλέον, ο κορυφαίος ραδιοενισχυτής SC-LX86 διαθέτει ασύγχρονο USB-DAC, το οποίο υποστηρίζει άμεση σύνδεση USB με υπολογιστή4 και αρχεία μουσικής 192 kHz/32 bit.


Η πιστοποίηση THX των τριών κορυφαίων μοντέλων εγγυάται οικιακή ψυχαγωγία με τη μέγιστη δυνατή πιστότητα, ενώ τα μοντέλα SC-LX86 και SC-LX76 έχουν επίσης βελτιστοποιηθεί ηχητικά από τα AIR Studios.


Νέα χαρακτηριστικά
Ενισχυτικές βαθμίδες Direct Energy HD με τεχνολογία Τάξης D – Οι ενισχυτικές βαθμίδες Direct Energy HD που διαθέτουν όλα τα μοντέλα αποδίδουν το πραγματικό ηχητικό δυναμικό των πηγών χωρίς συμπίεση, όπως οι δίσκοι Blu-ray και άλλες πηγές ήχου υψηλής ανάλυσης. Ο τομέας ενίσχυσης των νέων μοντέλων παρέχει άφθονη ισχύ σε κάθε κανάλι, με εξαιρετική λεπτομέρεια και ευρεία δυναμική περιοχή, χωρίς πρακτικά καμία απώλεια ποιότητας, ακόμη και όταν όλα τα κανάλια οδηγούνται ταυτόχρονα με πλήρη ισχύ.
Advanced MCACC – Με τη λειτουργία Advanced MCACC (προηγμένη ακουστική βαθμονόμηση πολλαπλών καναλιών) η Pioneer προάγει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία παραμετροποίησης των ηχοσυστημάτων σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του χώρου. Οι ρυθμίσεις γίνονται πλέον σε τρεις άξονες, περιλαμβάνοντας παραμέτρους για την ηχητική καθυστέρηση μερικών καναλιών, ενώ ταυτόχρονα αντισταθμίζονται οι διαφορές μεγέθους, στάθμης εξόδου και απόστασης των ηχείων.
Auto Phase Control Plus – Με τη λειτουργία Auto Phase Control Plus (προηγμένος αυτόματος έλεγχος φάσης), οι ραδιοενισχυτές εκτελούν αυτόματα προσαρμογές φάσης σε πραγματικό χρόνο, αναλύοντας συνεχώς τον ήχο της εισόδου και ρυθμίζοντας τα σήματα εξόδου για κάθε ηχείο και το subwoofer ώστε να αντισταθμίζεται η τυχόν υστέρηση που εισάγεται από την πηγή.
PQLS Bit-Stream – Η τεχνολογία PQLS εξαλείφει την παραμόρφωση που προκαλείται από σφάλματα ψηφιακού χρονισμού σε συνδέσεις HDMI.
Καταστάσεις Εικονικών Ηχείων – Για πιο ρεαλιστική οπτικοακουστική εμπειρία, οι νέοι ραδιοενισχυτές μπορούν να παράγουν ήχο ο οποίος δείχνει σαν να προέρχεται από διάφορα σημεία του χώρου, χωρίς να υπάρχουν εκεί πραγματικά ηχεία, προσθέτοντας εικονικό πλάτος, ύψος και βάθος στο πίσω κανάλι surround.
Διέλευση σημάτων 4K – Για μεγιστοποίηση της απόδοσης στον τομέα του βίντεο με κορυφαίες τεχνολογίες επεξεργασίας εικόνας, ο SC-LX56 και τα μεγαλύτερα μοντέλα υποστηρίζουν επίσης διέλευση σημάτων εικόνας με ανάλυση 4k.


Μεγάλες δυνατότητες προσαρμογής
Οι νέοι ραδιοενισχυτές δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν εγκαταστάσεις οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους, με τα τρία κορυφαία μοντέλα 9.2 καναλιών να υποστηρίζουν έως δέκα διαφορετικές διαμορφώσεις ηχείων. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα πλήρες σύστημα 5.1 καναλιών και να χρησιμοποιήσουν τα υπόλοιπα κανάλια για πρόσθετες ζώνες, με δυνατότητα ελέγχου όλων των ζωνών από τον ραδιοενισχυτή ή/και μια φορητή συσκευή με την εφαρμογή iControlAV2012. Για τα μοντέλα από τον SC-LX56 και πάνω, υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας έως τριών ζωνών ήχου, ενώ τα μοντέλα SC-LX86 και SC-LX76 διαθέτουν έξοδο HDMI για μια τέταρτη ζώνη. Επιπλέον, οι τρεις κορυφαίοι ραδιοενισχυτές της Pioneer διαθέτουν μια ειδική έξοδο subwoofer για τη ζώνη 2, επιπρόσθετα των δύο εξόδων subwoofer για την κύρια ζώνη.


Διαθεσιμότητα
Τα τέσσερα κορυφαία μοντέλα ραδιοενισχυτών της Pioneer διατίθενται στα εξειδικευμένα καταστήματα ήχου.