To δίκτυο της Cosmote διεκπεραίωσε με επιτυχία 677 εκατ. λεπτά ομιλίας (+43%), 128 εκατ. SMS (+47,4%), καθώς και σημαντική κίνηση δεδομένων και mobile broadband.

cosmoteΤο κινητό τους τηλέφωνο και την COSMOTE επέλεξαν και φέτος οι Έλληνες για να ανταλλάξουν ευχές τις μέρες των εορτών. Τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα (SMS) κατέγραψαν άλλη μια χρονιά ανόδου, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η κίνηση σε υπηρεσίες δεδομένων όπως οι βιντεοκλήσεις αλλά και η πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητού ευρυζωνικού δικτύου (mobile broadband).

Συγκεκριμένα, από το δίκτυο της COSMOTE πραγματοποιήθηκαν την περίοδο των εορτών (24 Δεκεμβρίου 2008 – 1η Ιανουαρίου 2009), περισσότερες από 497 εκατ. κλήσεις (ενισχυμένες κατά 27% από πέρυσι), ενώ διεκπεραιώθηκαν 677 εκατ. λεπτά ομιλίας, 43% περισσότερα από πέρυσι. Το δίκτυο τρίτης γενιάς (3G) διεκπεραίωσε διπλάσια κίνηση από πέρυσι, με περίπου 74,5 εκατ. λεπτά ομιλίας, καταγράφοντας αύξηση κατά 96%.

Τα γραπτά μηνύματα (SMS) που έστειλαν οι συνδρομητές της εταιρίας την ίδια περίοδο ξεπέρασαν τα 128 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 47,4%. Ο αριθμός των μηνυμάτων την ημέρα των Χριστουγέννων ξεπέρασε τα 16,5 εκατομμύρια (+35,7% από τα Χριστούγεννα του 2007), ενώ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς τα μηνύματα ανήλθαν σε περίπου 26,24 εκατ. Και φέτος, για δέκατη συνεχή χρονιά η COSMOTE, θα διαθέσει σημαντικό μέρος των εσόδων της από τα γραπτά μηνύματα της Πρωτοχρονιάς σε κοινωφελείς μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις οι οποίες παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη στα παιδιά.

Οι Έλληνες, πέρα από τις κλήσεις φωνής και τα SMS, αξιοποίησαν φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, τις νέες δυνατότητες που παρέχει το κινητό τους τηλέφωνο και το ευρυζωνικό δίκτυο της COSMOTE, κάνοντας χρήση υπηρεσιών δεδομένων. Συγκεκριμένα, την περίοδο των εορτών πραγματοποιήθηκαν 1,25 εκατ. λεπτά βιντεοκλήσεων, δεκαπλάσια σε σχέση με πέρυσι. Ο όγκος της κίνησης δεδομένων, που εικοσαπλασιάστηκε, έφτασε τα 35.432 Gb, κυρίως χάρη στην εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (μέσω δικτύου HSPA).

Κλήσεις φωνής, SMS, υπηρεσίες δεδομένων και mobile broadband δημιούργησαν πολύ αυξημένες τηλεπικοινωνιακές ανάγκες, στις οποίες το δίκτυο της COSMOTE ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία. Χάρη στην τεχνική του αρτιότητα και τη συνεχή του αναβάθμιση το δίκτυο της COSMOTE εξασφάλισε για άλλη μια φορά απρόσκοπτη, υψηλής ποιότητας επικοινωνίας σε όλους τους πελάτες της εταιρίας, όπου και αν βρίσκονταν στην Ελλάδα.