Νέες Managed Print Services προσφέρει η Xerox Hellas για το ξενοδοχείο Τιτάνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.


New Xerox Logo Medium ResΤο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ διαπίστωσε έγκαιρα την ανάγκη για ταυτόχρονη μείωση των λειτουργικών του εξόδων, τη βελτίωση των εσωτερικών του διαδικασιών και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του εξοπλισμού εκτύπωσης. Αυτή την ανάγκη ήρθε να καλύψει αποτελεσματικά η Xerox, η οποία ανταποκρίθηκε στην πρόκληση με το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης λύσης Managed Print Services στο ξενοδοχείο. Η Xerox διερεύνησε και αποτύπωσε την υφιστάμενη κατάσταση, καταλήγοντας σε ουσιαστικά και χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά στις απαιτήσεις και τις εκτυπωτικές ανάγκες της ξενοδοχειακής επιχείρησης.


Η λύση που υλοποιήθηκε περιλαμβάνει την καλύτερη αξιοποίηση του εκτυπωτικού εξοπλισμού του ξενοδοχείου, μέσω της τοποθέτησης κεντρικών δικτυακών εκτυπωτών και της συγκέντρωσης των λειτουργιών σε πολυμηχανήματα. Με αυτόν τον τρόπο τα εκτυπωτικά μηχανήματα του ξενοδοχείου μειώθηκαν από τις 42 στις 12 συσκευές – όλες τελευταίας τεχνολογίας-, ενώ ταυτόχρονα βελτιστοποιήθηκαν οι σχετικές με την εκτύπωση διαδικασίες όπως αντιγραφή, σάρωση και αποστολή/ λήψη fax.


Αποτέλεσμα της μείωσης του εξοπλισμού ήταν και η σημαντική μείωση στην κατανάλωση ενέργειας, ενώ επιπλέον περιβαλλοντικά οφέλη της νέας εκτυπωτικής υποδομής περιλαμβάνουν τη μείωση της χρήσης χαρτιού, χάρη στη δυνατότητα όλων των συσκευών για εκτύπωση διπλής όψης, και τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων από την ορθολογική διαχείριση εγγράφων χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία solid ink της Xerox.


Ως αποτέλεσμα των παραπάνω αλλαγών, το Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ πέτυχε μείωση του συνολικού κόστους εγγράφων κατά 60%, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ανώτερη ποιότητα στα παραγόμενα έγγραφα αλλά και την υποστήριξη της Xerox ως προς την τεχνική εξυπηρέτηση, τη διαχείριση των αποθεμάτων αναλωσίμων και την ενιαία τιμολόγηση.


Αναφερόμενος στην επιτυχημένη υλοποίηση της σύμβασης με την Xerox και στα οφέλη αυτής, ο κ. Σπύρος Κομνηνός, εκ μέρους της Διεύθυνσης του ξενοδοχείου Τιτάνια, δήλωσε: «Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία win-win. Με τη χρήση των εξειδικευμένων υπηρεσιών της Xerox, καταφέραμε να επιτύχουμε σημαντική οικονομία κλίμακας, να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον εκτυπωτικό εξοπλισμό μας αλλά και να γίνουμε φιλικότεροι προς το περιβάλλον, μειώνοντας τη χρήση χαρτιού και την κατανάλωση ενέργειας».