Η APC by Schneider Electric πλατινένιος χορηγός του 2ου Συνεδρίου Data Canter Infrastructures Networking & Cabling.


APC_by_Schneider_Electric_CMYK_Large_0Η APC by Schneider Electric συμμετείχε ως πλατινένιος χορηγός στο Layer One 2012 “2ο Data Canter Infrastructures Networking & Cabling Conference” στις 12 Οκτωβρίου 2012. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τα κέντρα δεδομένων είναι ένα σημαντικό λειτουργικό κόστος που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί, ενώ η ηλεκτρική κατανάλωση των υπαρχόντων κέντρων δεδομένων μπορεί επίσης να μειωθεί με διάφορες μεθόδους χαμηλού κόστους. Υπάρχουν πλέον πολλές διαθέσιμες επιλογές τόσο στην ΙΤ όσο και στην DCPI αρχιτεκτονική και σε συστήματα ψύξης που μπορούν να προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και χώρου.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κώστας Αθανασόπουλος, Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα της APC by Schneider Electric, παρουσίασε το όραμα και τη φιλοσοφία της APC για την υλοποίηση ενεργειακών αποδοτικά Data Centers (κέντρων δεδομένων) και τα πλεονεκτήματα αρχιτεκτονικών λύσεων ψύξης της APC by Schneider Electric για Data Centers.


Ο αρχικός σχεδιασμός σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, η τυποποίηση του εξοπλισμού, η δυνατότητα για επέκταση (όταν αυτή είναι αναγκαία), αλλά και η παρακολούθηση της απόδοσης του εξοπλισμού (monitoring) είναι απαραίτητη για την επίτευξη αποτελεσμάτων, όπως γρήγορη υλοποίηση, υψηλή ενέργειακή απόδοση κλπ. Έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για μείωση του κόστους, ενώ η επένδυση που απαιτείται είναι πάντοτε συνάρτηση των εκάστοτε επιχειρησιακών αναγκών.


Στις επόμενες ενότητες του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα, όπως η ενοποίηση, οι δυνατότητες, οι προκλήσεις, οι απαιτήσεις, η ασφάλεια και οι τάσεις στο χώρο των Κέντρων Δεδομένων.


Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ATExcelixi Α.Ε., Εκπαιδευτικό & Συνεδριακό Κέντρο, και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των φορέων και παρόχων υπηρεσιών του κλάδου από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.