Printec και Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεργάζονται για την εκτέλεση έργου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.


Printec_logoΗ Printec ανακοινώνει ότι ανέλαβε την υλοποίηση έργου διεθνούς βεληνεκούς με τίτλο: «Η Ελληνική Σκέψη σε διάλογο: Προγράμματα Βιωματικής Μάθησης» για λογαριασμό του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης – Α.Μ.Κ.Ε. Η εταιρεία συμμετέχει στην υλοποίηση ως επικεφαλής εταίρος ένωσης με τις εταιρείες EUROSTAR Α.Τ.Ε.Β.Ε. και MENTORING A.E.


Το έργο εντάσσεται στην Πράξη «Ακαδημία Πλάτωνος: Η Πολιτεία και ο Πολίτης» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους.


Στόχος του Έργου είναι η Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση ανθρώπων κάθε ηλικίας, μέσα από ένα ευρύ φάσμα βιωματικών δραστηριοτήτων, σε ζητήματα παγκόσμιου και διαχρονικού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τον Ελληνικό τρόπο σκέψης που καλλιεργήθηκε στην «Ακαδημία Πλάτωνος». Τα προγράμματα βιωματικής μάθησης απευθύνονται κυρίως σε ενήλικους (εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, φοιτητές, αλλά και ευρύ κοινό) και περιλαμβάνουν τις ακόλουθες δράσεις: Λέξεις και Σκέψεις, Εικαστικοί Διάλογοι, Εργαστήρια/ Workshops, Παράλληλες δραστηριότητες. Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι 24 μήνες και θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της τριετίας 2012-2014, ενώ θα κορυφωθούν το 2013 (ευρωπαϊκό έτος Πλάτωνα).


Πιο συγκεκριμένα, η Printec αναλαμβάνει την υλοποίηση του διαδικτυακού Συστήματος Διαχείρισης Μάθησης (Learning Management System, LMS) του έργου, με σκοπό την υποστήριξη εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων.


Το σύστημα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
– Εργαλεία Διαχείρισης Τάξης (Class Management), για τη διαχείριση των εκπαιδευόμενων, τη δημιουργία ομάδων, την ανάθεση ρόλων και δικαιωμάτων πρόσβασης σε ψηφιακό υλικό, κλπ.,
– Εργαλεία Διαχείρισης Περιεχομένου (Learning Content Management) για τη δημιουργία, δόμηση και διανομή του μαθησιακού υλικού, τη σχεδίαση του χώρου εργασίας των εκπαιδευόμενων, την εισαγωγή και εξαγωγή υλικού, τη διαχείριση των αρχείων (π.χ.backup), κλπ.
– Εργαλεία Επικοινωνίας (Communication Tools), που επιτρέπουν για τη σύγχρονη και ασύγχρονη επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail), συζήτησης (chat), Τόπων συζήτησης στο Διαδίκτυο (discussion fora), συνδιάσκεψης ήχου και εικόνας (audio/video-conferencing), wikis, blogs, ανακοινώσεις, συνεργασία με διαμοιρασμό επιφάνειας εργασίας, , κλπ.
– Εργαλεία Αξιολόγησης (Assessment Tools) για τη δημιουργία, διανομή και διαχείριση δραστηριοτήτων αξιολόγησης, π.χ. επίλυση ασκήσεις αυτο-αξιολόγησης, ηλεκτρονική αποστολή εργασιών, ηλεκτρονικός φάκελος (e-portfolio), κλπ.


Παράλληλα η Printec θα παρέχει όλες τις αναγκαίες, υποστηρικτικές υπηρεσίες για την επιτυχή ανάπτυξη και λειτουργία του Συστήματος (παραμετροποίηση εφαρμογών, ψηφιοποίηση εκπαιδευτικού περιεχομένου, εκπαίδευση προσωπικού, τεχνική υποστήριξη κλπ.)