Σε συνεργασία με κορυφαίες ελληνικές τράπεζες, η εταιρεία συμμετέχει με λύσεις και τεχνογνωσία και στα δυο προγράμματα στην Ελλάδα.


Printec_logoΟ Όμιλος Printec, πρωτοπόρος στο χώρο του αυτοματισμού συναλλαγών, ανακοινώνει ότι συμμετείχε ενεργά και στα δυο έργα ανέπαφων πληρωμών τα οποία υλοποιούνται αυτή τη στιγμή από την Eurobank και την Alpha Bank.


Ο Όμιλος σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών όπως η Verifone, οδηγεί στη μετάβαση των συναλλαγών σε μια νέα εποχή παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογίας ανέπαφων πληρωμών, τόσο στη χώρα μας όσο και στις δεκατέσσερις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης στις οποίες δραστηριοποιείται. Στην Ελλάδα, η Printec συμμετέχει με υλικοτεχνική υποδομή στην πρώτη εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος της Alpha Bank σε συνεργασία με την Visa και την τεχνολογία Visa PayWave για ανέπαφες πληρωμές η οποία ξεκίνησε το Μάρτιο, ενώ ενεργό συμμετοχή με τεχνολογία τερματικών για ανέπαφες πληρωμές της Verifone είχε και στο έργο το οποίο λανσαρίστηκε τον Ιούλιο με τη συνεργασία Eurobank και τη σειρά νέων καρτών MasterCard PayPass.


Η τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών, μια εναλλακτική λύση αντί για μετρητά, αποτελεί τη νέα τάση στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών. Η χρήση της είναι ήδη αρκετά διαδεδομένη σε άλλες χώρες καθώς αποτελεί μια ασφαλή, ευέλικτη και γρήγορη λύση, ιδανική για συναλλαγές χαμηλής αξίας σε περιβάλλοντα λιανικής πώλησης με μεγάλο όγκο συναλλαγών, όπως οι καφετέριες, οι σταθμοί εξυπηρέτησης, οι κινηματογράφοι, τα μέσα μεταφοράς κλπ.


Με αρκετές εφαρμογές ήδη στην Ευρώπη, η Visa και η Mastercard διαθέτουν τις πρώτες κάρτες των ανέπαφων συναλλαγών ή αλλιώς «tap and go» τώρα και στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Alpha Bank και τη Eurobank αντίστοιχα. Οι κάρτες αυτές επιτρέπουν στους καταναλωτές να πραγματοποιούν πληρωμές με ασφάλεια σε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο, απλά κρατώντας την κάρτα μπροστά σε ένα τερματικό που δέχεται «ανέπαφες» συναλλαγές.


Καθώς οι καταναλωτές σήμερα είναι περισσότερο πληροφορημένοι και αναζητούν εύκολες και γρήγορες λύσεις στην καθημερινότητά τους, οι λύσεις ανέπαφων πληρωμών παρέχουν ευρύτερα οφέλη για όλους: καταναλωτές, εμπόρους και τράπεζες. Οι καταναλωτές και οι έμποροι επωφελούνται από την εξοικονόμηση χρόνου και από τη μείωση του ρίσκου διαχείρισης μετρητών, ενώ για τους τραπεζικούς οργανισμούς η χρήση ενός περιβάλλοντος contactless έχει σαν αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο όγκο πληρωμών μέσω καρτών.


Σχολιάζοντας τις νέες εξελίξεις στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών, η κα. Μαρίνα Μαυρομμάτη, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος Ομίλου Printec δήλωσε: «Καθώς οι συναλλαγές των καταναλωτών λαμβάνουν καινούριες διαστάσεις με την ευρεία εφαρμογή των ανέπαφων πληρωμών, η Printec, πρωτοπορεί παρέχοντας προϊόντα, λύσεις και τεχνογνωσία και επιτρέποντας στους πελάτες της, τις τράπεζες να καινοτομούν με ότι πιο σύγχρονο τεχνολογικά υπάρχει παγκοσμίως. Μέσα στον τελευταίο χρόνο, έκαναν την εμφάνισή τους κάρτες δυο κάρτες Ελληνικών Τραπεζών, της Eurobank και της Alpha Bank οι οποίες εφαρμόζουν την τεχνολογία των ανέπαφων πληρωμών. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που και οι δυο βασίζονται στην τεχνογνωσία και τις λύσεις της Printec».