Η Intrasoft International πιστοποιείται με το CMMI–3, αποτελώντας τη μοναδική εταιρία στην Ελλάδα με τέτοια πιστοποίηση.


INTRASOFT Intl_CMMI_appraisal team_5024_sm-1Η INTRASOFT International πιστοποιήθηκε με το Επίπεδο 3 του Μοντέλου Ωριμότητας Διεργασίας (Capability Maturity Model Integration – CMMI® v1.3) για τις δραστηριότητες ανάπτυξης λογισμικού στα γραφεία της σε Λουξεμβούργο, Βρυξέλλες, Αθήνα και Βουκουρέστι. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που επιτυγχάνει αυτήν την πιστοποίηση, τη 2η (από τις μόνο 2) στο Λουξεμβούργο -όπου βρίσκονται τα κεντρικά της γραφεία- την 4η (από τις μόνο 4) στο Βέλγιο και την 3η (από τις μόνο 4) στη Ρουμανία και μία από τις πολύ λίγες στην Ευρώπη.


Το CMMI αποτελεί μία πολύ σημαντική διάκριση για την INTRASOFT International, καθώς αξιολογεί τον βαθμό ωριμότητας των διαδικασιών που ακολουθούνται από την εταιρία για την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη δέσμευσή της στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, καθώς και του πλαισίου των ενδοεπιχειρησιακών πρακτικών της. Η αξιολόγηση για την πιστοποίηση CMMI πραγματοποιείται από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, τα αποτελέσματα της οποίας επικυρώνονται και παρουσιάζονται από το έγκυρο Software Engineering Institute (SEI) του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon των ΗΠΑ, το οποίο διοικεί το CMMI.


Το CMMI είναι ένα πλαίσιο που περιγράφει τα κύρια στοιχεία μίας αποτελεσματικής διαδικασίας ανάπτυξης λογισμικού και το μοντέλο του περιγράφει την εξελικτική πορεία βελτίωσης από μία πρωτόλεια διαδικασία σε μία τελική. Παράλληλα, καλύπτει τις βέλτιστες πρακτικές για το σχεδιασμό, την τεχνική και τη διαχείριση της ανάπτυξης και της υποστήριξης λογισμικού, επιτρέποντας στις εταιρίες να ανταποκριθούν με επιτυχία και ακρίβεια στους στόχους προϋπολογισμού, προγραμματισμού και ποιότητας των προϊόντων τους. Τέλος, παρέχει ένα σημείο αναφοράς, βάσει του οποίου είναι δυνατό να αξιολογηθεί επανειλημμένα η ωριμότητα της τρέχουσας διαδικασίας ανάπτυξης λογισμικού μίας εταιρίας και να συγκριθεί με αντίστοιχες του κλάδου. Το CMMI θεωρείται από τους ειδικούς της αγοράς πληροφορικής ως ένα «ισχυρό πλεονέκτημα για τις δυνατότητες μίας εταιρίας».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, κ. Αθανάσιος Κωτσής, δήλωσε: «H INTRASOFT International -για ακόμα μία φορά- είναι πρωτοπόρος στον κλάδο της. Είναι πλέον μέλος μίας μικρής, επίλεκτης ομάδας εταιριών παγκοσμίως που έχουν επιτύχει να πιστοποιηθούν με το CMMI – Επίπεδο 3. Προτεραιότητά μας αποτελεί η διαρκής αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πελάτη, η ικανοποίηση όλων των ενδιαφερομένων μερών της εταιρίας, καθώς και η βελτιστοποίηση των εσωτερικών μας διαδικασιών. Και η εφαρμογή του μοντέλου αυτού μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε στους πελάτες μας πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες και στις προσδοκίες τους, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της INTRASOFT International στον κλάδο της παγκοσμίως».