Η Lufthansa χρησιμοποιεί τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος του iPhone iOS 6 και το Passbook.


1010_04_0034k1Σε συνέχεια της κυκλοφορίας της νέας εφαρμογής Passbook για το λειτουργικό σύστημα του iPhone iOS 6, οι επιβάτες της Lufthansa μπορούν να εκδίδουν την κάρτα επιβίβασης τους στην κατάλληλη μορφή.


Εφ’ εξής, θα μπορούν επιπλέον να επιλέγουν να λαμβάνουν την κάρτα επιβίβασής τους στο iPhone τους μέσω της υπηρεσίας Passbook. Από τη στιγμή που οι επιβάτες θα έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία check-in μέσω του κινητού τους, η κάρτα επιβίβασής τους θα αποστέλλεται στο iPhone τους και θα αποθηκεύεται στη νέα εφαρμογή Passbook.


Στη συνέχεια, θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατρέχουν στην κάρτα επιβίβασής τους, ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Καθώς η εφαρμογή Passbook είναι ενημερωμένη όσον αφορά την ώρα και την τοποθεσία, η κάρτα επιβίβασης θα εμφανίζεται στην οθόνη κινητού του επιβάτη εγκαίρως για την πτήση.


Μέχρι τα τέλη του έτους, κατά τη δεύτερη φάση της ανάπτυξης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η Lufthansa σκοπεύει να ενσωματώσει τη λειτουργία αυτόματης ενημέρωσης. Αν, για παράδειγμα, αλλάζει η πύλη αναχώρησης, οι πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στην αποθηκευμένη στο Passbook κάρτα επιβίβασης, θα ενημερώνονται αυτόματα και ο χρήστης θα λαμβάνει κοινοποίηση για την αλλαγή χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια.


Η Lufthansa είναι η πρώτη παγκοσμίως αεροπορική εταιρία που θα προσφέρει την εφαρμογή Passbook στους πελάτες της.