H Vodafone επενδύει στη συνεχή εξέλιξη του δικτύου της και αξιοποιεί το φάσμα των 900MHz, για κάλυψη 3G.


vodafone-logoH Vodafone, με πρωταρχικό γνώμονα τη συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει στους συνδρομητές της, πρωτοπορεί τεχνολογικά και, πρώτη στην Ελλάδα, αξιοποιεί το φάσμα που διαθέτει στη συχνότητα των 900MHz για την παροχή υπηρεσιών 3G.


Η επένδυση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω επέκταση της γεωγραφικής κάλυψης, καθώς και την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας σήματος σε εσωτερικούς χώρους, ώστε οι συνδρομητές της Vodafone να συνεχίσουν να απολαμβάνουν εξαιρετική εμπειρία mobile internet. Η επένδυση αυτή αφορά, σε αρχικό στάδιο, στην Πελοπόννησο, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα και θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.


Η αξιοποίηση του φάσματος των 900MHz, έρχεται σε συνέχεια της επένδυσης 168,5 εκατομμυρίων ευρώ που πραγματοποίησε η Vodafone, για την ανανέωση και επέκταση του φάσματος, ώστε να παρέχει στους συνδρομητές τεχνολογικά πρωτοποριακές υπηρεσίες γρήγορης και αξιόπιστης επικοινωνίας.


Παράλληλα, η Vodafone αναπτύσσει δίκτυο 4ης γενιάς, ώστε να προσφέρει πρώτη στην Ελλάδα νέες καινοτόμες υπηρεσίες 4G, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να κάνουν χρήση υπηρεσιών δεδομένων με πραγματικές ταχύτητες πολλαπλάσιες των σημερινών, και ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα για αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων.


Από την έναρξη της λειτουργίας της, η Vodafone επενδύει συστηματικά στις υποδομές του δικτύου της ώστε να παρέχει τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες της, τόσο για τη χρήση φωνής, όσο και για τη χρήση δεδομένων.