Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τις κορυφαίες λύσεις ασφάλειας Kaspersky Internet Security και Kaspersky Anti-Virus 2013.


kaspersky securityΟι νέες εκδόσεις των δύο προϊόντων μοιράζονται ένα ανανεωμένο και εύκολο στη χρήση interface, ενώ διαθέτουν και νέες τεχνολογίες για την προστασία των υπολογιστών από κάθε ηλεκτρονική απειλή. Για να ανταποκριθεί στις συνεχείς αλλαγές στο τοπίο των κυβερνοαπειλών, η Kaspersky Lab έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια εφαρμογών που πιθανώς να είναι ευάλωτες, αναπτύσσοντας τη μοναδική τεχνολογία Automatic Exploit Prevention. Ακόμη, η νέα έκδοση του Kaspersky Internet Security προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία για online αγορές και τραπεζικές συναλλαγές, με την εύχρηστη λειτουργία Safe Money. Και οι δυο λύσεις είναι συμβατές με το λειτουργικό σύστημα Windows 8, προστατεύοντας αποτελεσματικά τις εφαρμογές και τα δεδομένα των χρηστών.


Ο Eugene Kaspersky, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Kaspersky Lab, σχολίασε: «Όταν αναπτύσσαμε τις νέες εκδόσεις των καταναλωτικών μας προϊόντων μας, δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες των χρηστών και στις απειλές που αντιμετωπίζουν. Γνωρίζοντας ότι η πιθανή απώλεια ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και χρημάτων είναι το ζήτημα που απασχολεί περισσότερο τους χρήστες του Διαδικτύου, αναπτύξαμε νέες τεχνολογίες ασφάλειας, ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις απαιτήσεις. Το Kaspersky Internet Security 2013 είναι καλύτερο από ποτέ, προστατεύοντας τις πιο πολύτιμες πληροφορίες των χρηστών, όταν βρίσκονται online.


Έχοντας αναπτυχθεί με βάση μια υβριδική προσέγγιση, αλλά και διαθέτοντας τεχνολογίες όπως το Automatic Exploit Prevention και το Safe Money, το Kaspersky Internet Security 2013 βοηθά τους χρήστες να «χτίσουν» ένα ιδιαίτερα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας, το οποίο είναι εύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση».


Βασικά χαρακτηριστικά
– Νέα μηχανή anti-virus για ακόμη καλύτερο εντοπισμό ηλεκτρονικών απειλών
– Automatic Exploit Prevention: Μια μοναδική τεχνολογία, η οποία προσφέρει προστασία ενάντια σε εξελιγμένες απειλές που εκμεταλλεύονται ευπάθειες σε δημοφιλείς λύσεις λογισμικού
– Απλοποιημένο interface για μεγαλύτερη ευκολία εγκατάστασης, ενεργοποίησης και καθημερινής χρήσης
– Καλύτερες επιδόσεις, με χαμηλότερη επιβάρυνση για τη μπαταρία των φορητών υπολογιστών
– Νέα χαρακτηριστικά του Kaspersky Internet Security
– Safe Money: Μια νέα, καινοτόμος, τεχνολογία που προστατεύει τα χρήματα των χρηστών κατά τη διάρκεια online συναλλαγών και αγορών
– Νέα μονάδα anti-spam που αποκλείει με αποτελεσματικό τρόπο κάθε ανεπιθύμητη αλληλογραφία, γλιτώνοντας τους χρήστες από χρόνο και κόπο
– Η τεχνολογία πίσω από την κορυφαία σουίτα ασφάλειας


Το Kaspersky Internet Security 2013 προσφέρει μια σειρά ολοκαίνουριων τεχνολογιών, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση των πιο πολύπλοκων και απαιτητικών ηλεκτρονικών απειλών, οι οποίες έχουν ως στόχο τα προσωπικά δεδομένα και τους online τραπεζικούς λογαριασμούς. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν οι τεχνολογίες Automatic Exploit Prevention και Safe Money.


Προστασία από zero-day ευπάθειες
Η τεχνολογία Automatic Exploit Prevention προστατεύει τους χρήστες από εξελιγμένες online απειλές, οι οποίες εκμεταλλεύονται τρωτά σημεία και ευπάθειες σε δημοφιλείς λύσεις και εφαρμογές. Οι ιοί αυτοί αποτελούν σήμερα το «αγαπημένο όπλο» των κυβερνοεγκληματιών, για επιθέσεις που εκδηλώνονται μέσω “drive-by downloads” (επιθέσεις στις οποίες οι υπολογιστές προσβάλλονται έπειτα από επίσκεψη σε «μολυσμένες» ιστοσελίδες).


Το Automatic Exploit Prevention προστατεύει τους χρήστες από αυτές τις επιθέσεις. Επιπλέον, η νέα τεχνολογία της Kaspersky Lab προσφέρει ασφάλεια ακόμη και από ιούς που εκμεταλλεύονται zero-day ευπάθειες σε δημοφιλείς λύσεις λογισμικού. Οι ιοί αυτοί είναι από τους πιο επικίνδυνους για τους χρήστες, καθώς εκμεταλλεύονται σφάλματα ασφάλειας που είναι άγνωστα ή για τα οποία δεν έχει εκδοθεί το αντίστοιχο patch. Αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία της εταιρείας, η τεχνολογία Automatic Exploit Prevention μπορεί να αναγνωρίζει και να εμποδίζει οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα, χωρίς να εμποδίσει την κανονική λειτουργία του προγράμματος που δέχεται την επίθεση (π.χ. browsers, viewers κλπ).


Ασφαλείς αγορές και συναλλαγές μέσω Internet
Η τεχνολογία Safe Money αξιοποιεί ένα μεγάλο αριθμό μεθόδων προστασίας, με στόχο την ασφαλή εκτέλεση online συναλλαγών, όπως οι ηλεκτρονικές αγορές, η είσοδος σε online τραπεζικούς λογαριασμούς και οι πληρωμές μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων (π.χ. PayPal). Το νέο αυτό χαρακτηριστικό του Kaspersky Internet Security 2013 παρέχει ενισχυμένη προστασία για τραπεζικές δραστηριότητες. Η τεχνολογία λειτουργεί ως εξής:


Όταν ο χρήστης επισκέπτεται τραπεζικές ιστοσελίδες ενεργοποιείται αυτόματα η ειδική λειτουργία “Safe Browser”. Έτσι, απομονώνεται η διαδικασία πληρωμής από οποιαδήποτε άλλη online δραστηριότητα, διασφαλίζοντας ότι η συναλλαγή δεν παρακολουθείται. Το Safe Money ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο χρήστης επισκέπτεται δημοφιλείς ιστότοπους ηλεκτρονικών πληρωμών. Παράλληλα, επιτρέπει στο χρήστη να προσθέσει εύκολα τη διεύθυνση μιας τράπεζας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος στη σχετική λίστα


Το Safe Money ελέγχει κάθε φορά τη γνησιότητα μιας σελίδας online πληρωμών, εξασφαλίζοντας ότι δεν είναι πλαστή. Επιπλέον, αξιολογεί την κατάσταση ασφάλειας του υπολογιστή και προειδοποιεί για σημαντικές απειλές που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή. Το Virtual Keyboard που περιλαμβάνεται στη λειτουργία διασφαλίζει ότι ο κωδικός εισόδου ή ο αριθμός της πιστωτική κάρτας του χρήστη δεν παραβιάζεται


Νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά
Τόσο το Kaspersky Internet Security 2013, όσο και το Kaspersky Anti-Virus 2013, διαθέτουν μια νέα μηχανή anti-virus, η οποία προσφέρει βελτιωμένο εντοπισμό κακόβουλων προγραμμάτων. Η Kaspersky Lab αξιοποιεί συγκεκριμένες μεθόδους για την καλύτερη καταπολέμηση περίπλοκων και σοβαρών απειλών, εξουδετερώνοντας κάθε προσπάθεια εισβολής κακόβουλου κώδικα στις βασικές λειτουργίες του συστήματος. Την ίδια στιγμή, τα νέα προϊόντα παρέχουν μικρότερες και ταχύτερες ενημερώσεις για τις βάσεις δεδομένων anti-virus, καθώς μέρος τους έχει μεταφερθεί στο cloud σύστημα του Kaspersky Security Network.


Το Virtual Keyboard, το οποίο βοηθά στην προστασία των δεδομένων από keyloggers όταν χρησιμοποιείται η λειτουργία Safe Money, έχει εμπλουτιστεί με μία ακόμη τεχνολογία. Πρόκειται για το Secure Keyboard, το οποίο θέτει σε λειτουργία ένα ειδικό driver που προλαμβάνει την καταγραφή πληκτρολογήσεων από κάποιο κακόβουλο λογισμικό.


Για επιπλέον προστασία από ιστοσελίδες phishing, οι λύσεις της Kaspersky διαθέτουν μια νέα μονάδα anti-phishing, η οποία ενημερώνεται αυτόματα και χαρακτηρίζεται από το βελτιωμένο ευρετικό εντοπισμό ιστότοπων που προσπαθούν να υποκλέψουν κωδικούς πρόσβασης και άλλα πολύτιμα δεδομένα. Ακόμη, το Kaspersky Internet Security 2013 διαθέτει μια νέα μηχανή anti-spam, η οποία προσφέρει τον πλέον αποδοτικό εντοπισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων.


Συμβατότητα με τα Windows 8
Οι λύσεις Kaspersky Internet Security 2013 και Kaspersky Anti-Virus 2013 είναι απολύτως συμβατές με το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 8 της Microsoft. Η Kaspersky Lab προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία στους χρήστες των Windows 8, διαθέτοντας αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας για εφαρμογές που «τρέχουν» στο νέο, φιλικό, interface αφής του λειτουργικού συστήματος. Επιπλέον, οι λύσεις της Kaspersky υποστηρίζουν πλήρως όλα τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας που έχει ενσωματώσει η Microsoft στα Windows 8.


Η νέα εφαρμογή Kaspersky Now επιτρέπει στους χρήστες των Windows 8 να ελέγξουν γρήγορα την κατάσταση ασφάλειας του συστήματος τους, αλλά και να ενεργοποιήσουν τις βασικές λειτουργίες των Kaspersky Anti-Virus και Kaspersky Internet Security απευθείας από το νέο interface των Windows 8. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Windows Store.


Ανανεωμένο interface
Το Kaspersky Internet Security 2013 και το Kaspersky Anti-Virus 2013 διαθέτουν ένα ανανεωμένο interface, το οποίο έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες των χρηστών. Από την εγκατάσταση, μέχρι το κυρίως παράθυρο και τις ρυθμίσεις, τα νέα προϊόντα της Kaspersky Lab εισάγουν μια βελτιστοποιημένη εμπειρία χρήσης, με λιγότερα clicks και pop-ups. Και τα δύο προϊόντα μπορούν να ρυθμιστούν, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των πιο προχωρημένων χρηστών.


Τιμή και Διαθεσιμότητα
Τα κορυφαία προϊόντα της Kasersky Lab διατίθενται από την Talos Software & IT Ltd, αποκλειστικό διανομέα των προϊόντων της εταιρείας για την ελληνική αγορά. Η ενδεικτική τιμή λιανικής (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α) για το Kaspersky Internet Security 2013 ανέρχεται στα €61, ενώ για το Kaspersky Anti-Virus 2012 φτάνει στα €43. Και οι δύο λύσεις προσφέρονται με άδεια χρήσης ενός έτους, για 3 υπολογιστές.


Τα προϊόντα διατίθενται στα Ελληνικά και οι καταναλωτές μπορούν να τα βρουν σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης. Η τεχνική υποστήριξη προσφέρεται μέσω της Talos Software & IT.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες εκδόσεις των λύσεων της Kaspersky Lab μπορείτε να επισκεφθείτε τις διευθύνσεις: http://www.kaspersky.com/kaspersky_internet_security και http://www.kaspersky.com/kaspersky_anti-virus


Για θέματα διανομής και τεχνικής υποστήριξης μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.talos-tech.gr.