Tο Panda Cloud Antivirus Pro διακρίθηκε με την πιστοποίηση VB100, μετά από σχετικές δοκιμές του Virus Bulletin στις οποίες υποβλήθηκε μεταξύ 50 άλλων λύσεων antivirus.


PRO-Status-ENG1Η πιστοποίηση VB100 χορηγείται στα προϊόντα που αποδεικνύουν 100% ποσοστό ανίχνευσης για δείγματα malware που αναφέρονται στη λίστα “In the Wild” από τον οργανισμό Wildlist. Η απονομή του λογοτύπου VB100 σε ένα προϊόν, θα πρέπει να συνοδεύεται από μηδενικά false positives όταν σαρώνει ένα εκτεταμένο σύνολο δειγμάτων goodware. Η συγκριτική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε σε ένα σύστημα με λειτουργικό Windows 7 Professional, ενώ όλη η δοκιμή αποτελούνταν από τρία κύρια μέρη: on-demand δοκιμές, on-access δοκιμές και ψευδώς θετικές (false positive). Το Panda Cloud Antivirus Pro κατάφερε να ανταπεξέλθει τέλεια 100% στις on-demand και on-access δοκιμές, καθώς και με μηδενικά false positives.


Επιπλέον, το Panda Cloud Antivirus Pro εγκαταστάθηκε σε χρόνο ρεκόρ μεταξύ όλων των εφαρμογών που έλαβαν μέρος στις δοκιμές, μόλις 30 δευτερολέπτων. Να σημειώσουμε επίσης ότι το Virus Bulletin εξήρε τη λειτουργικότητα του interface του προϊόντος καθώς και την ευκολία χρήσης του.


Σχολιάζοντας την εξασφάλιση της πιστοποίησης VB100, ο Pedro Bustamante, Senior Research Advisor της Panda Security, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που λάβαμε και πάλι μέρος στις συγκριτικές αξιολογήσεις του Virus Bulletin, μετά την απόφασή τους να εντάξουν και cloud connection στις δοκιμές τους. Η Panda Security είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία στην cloud-based ασφάλεια του υπολογιστή για καταναλωτές και επιχειρήσεις και αυτή η πιστοποίηση αναγνωρίζει την επιτυχία μας στην παροχή ελαφρών λύσεων με τις καλύτερες δυνατότητες καθαρισμού των συστημάτων».


Το Panda Cloud Antivirus Pro 2.0, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, είναι η πρώτη υπηρεσία ασφάλειας στο cloud που προσφέρει online και offline προστασία για οικιακούς χρήστες. Περιλαμβάνει ένα personal, community-based firewall που προλαμβάνει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δεδομένα του υπολογιστή των χρηστών ενώ παράλληλα παρέχει 24×7 τεχνική υποστήριξη και αυτόματο USB vaccination για προστασία από αυτόματα εκτελέσιμα malware.


Η πιστοποίηση αυτή συνεχίζει την αναγνώριση της δωρεάν cloud-based λύσης Panda Cloud Antivirus μετά τις διακρίσεις της εφαρμογής και από τα ανεξάρτητα εργαστήρια του AV-Test.org και AV-Comparatives νωρίτερα φέτος.