Μια σειρά από νέες οθόνες για PC έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και ως αυτόνομες τηλεοράσεις, συνδυάζοντας TV και monitor σε μια συσκευή.

Γράφει ο Γιάννης Μαργέτης
lg-m2294d_Στις μέρες μας, το PC τείνει να αντικαταστήσει σχεδόν όλες τις συσκευές ψυχαγωγίας που υπάρχουν σε ένα σπίτι. Μία από τις πιο σημαντικές είναι φυσικά και η τηλεόραση η οποία μπορεί πλέον να δώσει εύκολα τη θέση της στα TV Monitors που υπάρχουν στην αγορά, τα οποία με μια απλή κίνηση μπορούν να μετατραπούν από ένα «απλό» monitor για τον υπολογιστή, σε μια πρώτης τάξεως τηλεόραση.

LG M2094D-PZ
Με 20 απολαυστικές ίντσες, ενσωματωμένο TV Tuner με ψηφιακό δέκτη (DVB-T), και διπλή είσοδο HDMI, η M2094D-PZ μπορεί να παίξει επάξια τον ρόλο μιας κανονικής τηλεόρασης και να προσφέρει άφθονες στιγμές ψυχαγωγίας σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, ανεξάρτητα αν ο χώρος είναι περιορισμένος. Διαθέτει μέγιστη ανάλυση 1680×1050 pixels ενώ η σύνδεση με υπολογιστή επιτυγχάνεται τόσο μέσω αναλογικής θύρας VGA όσο και με ψηφιακές DVI-D και 2 θύρες HDMI, με υποστήριξη μάλιστα σήματος εισόδου 1080p. H αναλογία της δυναμικής αντίθεσης βρίσκεται στα επίπεδα του 20.000:1 γεγονός που εγγυάται πως απέναντί σας θα έχετε εικόνα με βαθειά, ζωντανά χρώματα και μεγαλύτερο ρεαλισμό, ενώ ο χρόνος απόκρισης των 5ms,την κάνει κατάλληλη για παιχνίδια ή βίντεο και εφαρμογές με γρήγορες εναλλαγές σκηνών.
Ενδεικτική τιμή: 280€


LG M2294D-PZ

LG M2294D-PZ

LG M2294D-PZ

Στην κατηγορία των 22 ιντσών βρίσκουμε ένα ακόμα μοντέλο της LG που έρχεται να προσδώσει εργονομία στον χώρο σας αντικαθιστώντας με μεγάλη επιτυχία την τηλεόραση. Η LG M2294D-PZ διαθέτει ενσωματωμένο TV Tuner, ψηφιακό δέκτη DVB-T, ενώ διαθέτει επίσης θύρες DVI-D και HDMI με υποστήριξη HDCP. Πέρα από τα παραπάνω, η τεχνολογία SRS TruSurround με δύο ηχεία 3Watts συμβάλλει τα μέγιστα για να έχετε υψηλή ποιότητα ήχου στα προγράμματα και τις ταινίες ενώ ο γρήγορος ρυθμός απόκρισης (5ms) προσφέρει απαράμιλλη ποιότητα εικόνας σε παιχνίδια αλλά και σε τανίες. Τέλος, ο λόγος δυναμικής αντίθεσης βρίσκεται στα 20.000:1 προσφέροντας  ζωντανά χρώματα σε στατικές αλλά και κινούμενες εικόνες.
Ενδεικτική τιμή: 240€


Samsung T220HD

Samsung T220HD

Samsung T220HD

Η Samsung για ακόμη μία φορά μας φέρνει ένα ακόμη προϊόν απαράμιλλης ποιότητας κατασκευής, με εκπληκτικά χαρακτηριστικά και εργονομικό design. Με ιδιαίτερα χαμηλό χρόνο απόκρισης στα 5 ms, με δυναμική αντίθεση 10000:1 και δύο εισόδους HDMI, έρχεται να θέσει νέα στάνταρ στην κατηγορία και να καταπλήξει με τις εξαιρετικές της δυνατότητες. Το monitor / τηλεόραση, διαθέτει πέντε εισόδους (Analog RGB, DVI, HDMI, Component , TV), και χάρη στις 22 ίντσες της είναι παραπάνω από ικανή να αντικαταστήσει και την τηλεόρασή μας προσφέροντας και wide αναλύσεις. Με εκπληκτική ποιότητα εικόνας και εξαιρετικό design το προϊόν της Samsung είναι παραπάνω από σίγουρο πως θα ικανοποιήσει όσους αναζητούν ένα υβριδικό monitor.
Ενδεικτική τιμή: 360€


Samsung 225MW

Samsung 225MW

Samsung 225MW

Η SM225MW είναι μια κομψή HD Ready οθόνη τηλεόρασης σε μαύρο χρώμα (piano black) για επαγγελματική ή οικιακή χρήση. Η ευρεία οθόνη 22″ υψηλής ανάλυσης παρέχει περισσότερες δυνατότητες προβολής και χειρισμού, ενώ ο μικρός χρόνος απόκρισης των 5ms εγγυάται καθαρή και ζωντανή εικόνα, χωρίς το ενοχλητικό φαινόμενο των κινούμενων ειδώλων (ghosting) στα παιχνίδια και τις ταινίες. Οι συναρπαστικές λειτουργίες Picture in Picture και Picture-by-Picture σάς δίνουν τη δυνατότητα να βλέπετε τηλεόραση ενώ δουλεύετε. Πρόκειται πραγματικά για μια οθόνη πολλαπλών λειτουργιών.
Ενδεικτική τιμή: 330€


Iiayma C1900WTV-B1

Iiayma C1900WTV-B1

Iiayma C1900WTV-B1

Το μοντέλο της Iiyama στην κατηγορία των 19 ιντσών αποτελεί κάτι περισσότερο από μία απλή οθόνη για να πλαισιώσετε τον υπολογιστή σας. Με ενσωματωμένο TV Tuner, στερεοφωνικά ηχεία (2 x 2.5W) και πληθώρα αναλογικών & ψηφιακών εισόδων η C1900WTV-B1 μπορεί να παίξει επάξια τον ρόλο μιας κανονικής τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας και να προσφέρει άφθονες στιγμές ψυχαγωγίας σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, ανεξάρτητα αν ο χώρος είναι περιορισμένος. H αναλογία της αντίθεσης βρίσκεται στα επίπεδα του 1000:1 γεγονός που εγγυάται πως απέναντί σας θα έχετε εικόνα με βαθειά, ζωντανά χρώματα και μεγαλύτερο ρεαλισμό, ενώ ο χρόνος αντίδρασης είναι στα 5ms.
Ενδεικτική τιμή: 219€