Η LG Electronics και οι καθετοποιημένες θυγατρικές εταιρείες LG Chem, LG Display και LG Innotek ανέπτυξαν από κοινού την πρωτοποριακή premium συσκευή, Optimus G.


LG Optimus G_BΤο Optimus G προσφέρει όχι μόνο εντυπωσιακά γρήγορη απόδοση χάρη στη χρήση του πιο πρόσφατου επεξεργαστή της Qualcomm, του Snapdragon™ S4 Pro APQ8064, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, πιο λεπτό σχεδιασμό, πιο φωτεινή οθόνη, καθώς και νέα τεχνολογία πάνελ για την οθόνη αφής, ως αποτέλεσμα της καθετοποιημένης διαδικασίας ανάπτυξης.


Η LG Chem, η παλαιότερη και μεγαλύτερη εταιρεία χημικών και παγκόσμιος πρωτοπόρος στις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανέπτυξε μια νέα μπαταρία που προσφέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα ενέργειας χωρίς συμβιβασμούς ως προς το μέγεθος και το βάρος. Οι συμβατικές μπαταρίες κινητών τηλεφώνων υπό ιδανικές συνθήκες έχουν διάρκεια ζωής έως και 500 φορτίσεις. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία υψηλής πυκνότητας της LG Chem, η μπαταρία που αναπτύχθηκε για το Optimus G που θα αποτελέσει την ναυαρχίδα της εταιρείας, παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ σε σύγκριση με άλλες παρομοίου μεγέθους μπαταρίες, λειτουργώντας κατά 60% πιο αποτελεσματικά. Η νέα μπαταρία έχει διάρκεια ζωής 800 κύκλων, κερδίζοντας την πρωτιά ανάμεσα στις μπαταρίες κινητών τηλεφώνων.


Η συνεισφορά της κορυφαίας εταιρείας του κλάδου, LG Display, στο συγκεκριμένο project αφορά στην ανάπτυξη μιας νέας οθόνης κινητού τηλεφώνου, η οποία είναι πιο «καθαρή» από τις οθόνες AMOLED και ταυτόχρονα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Η οθόνη True HD IPS+ της LG Display είναι ακόμη πιο ευκρινής από τις σημερινές οθόνες AMOLED χάρη στην υψηλή πυκνότητα pixel στα 320ppi (1280×768 pixels), καθώς και στο Stripe RGB IPS panel. Η νέα οθόνη μπορεί να παράγει 470 nits φωτεινότητα καταναλώνοντας 70% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με την προβολή σε λευκό φόντο. Επιπλέον, η οθόνη True HD IPS+ δεν παρουσιάζει screen burn-in, κάτι για το οποίο είναι γνωστές οι οθόνες AMOLED.


Σε συνεργασία με την LG Display, η LG Innotek ανέπτυξε την υβριδική οθόνη αφής G2, μετά από σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε δραστηριότητες R&D για την ανάπτυξη της τεχνολογίας οθoνών αφής. Η υβριδική οθόνη αφής G2 αποτελεί μια unibody μονάδα που εξαλείφει το κενό μεταξύ του γυαλιού και του LCD πάνελ που εντοπίζεται στις παραδοσιακές οθόνες αφής. Ως αποτέλεσμα το πάχος του πάνελ της οθόνης αφής της LG Innotek μειώθηκε κατά 30% και οι εικόνες εμφανίζονται με τέτοιο τρόπο που «αγγίζουν» την άκρη του δάχτυλου, χωρίς το γυαλί να εμφανίζεται ανάμεσα ως εμπόδιο.


«Η στενή συνεργασία μεταξύ των θυγατρικών εταιρειών, μας επέτρεψε ένα βαθμό ελέγχου, τον οποίο λίγοι κατασκευαστές smartphones έχουν με τις εταιρείες που παράγουν τα μέρη των προϊόντων τους», δήλωσε ο Δρ. Jong-seok Park, Πρόεδρος και CEO της LG Electronics Mobile Communications Company. «Το Optimus G θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού για εμάς, καθώς έχουμε ενσωματώσει την πλέον υψηλή τεχνολογία των θυγατρικών εταιρειών έχοντας κατά νου ένα μοναδικό στόχο – να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη εμπειρία χρήσης που μπορούσαμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί».