Τη λειτουργία μιας νέας μονάδας παροχής υπηρεσιών cloud ανακοίνωσε η Cosmos Business Systems, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει τον Νοέμβριο, για πελάτες Microsoft Business Solutions NAV και CRM.


cosmos business systemsΤο πρόγραμμα αυτό στοχεύει να παράσχει πρόσβαση σε λογισμικό ως υπηρεσία αρχικά, μόνο σε πελάτες της Cosmos, οι οποίοι αναζητούν υψηλού επιπέδου λογισμικό μαζί με τεχνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες βασισμένες σε χαμηλές χρεώσεις, με μηνιαίο κόστος ανά χρήστη και προσαρμοσμένο στις σημερινές συνθήκες της αγοράς.


Οι υπηρεσίες Cosmos Cloud θα παρέχονται σε πελάτες που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε συνεργασία με τις θυγατρικές της Cosmos Consulting και CBS IT Systems Cyprus LTD.


Παράλληλα και για την εκπαίδευση των χρηστών εξ’ αποστάσεως θα δημιουργηθούν τρία training centers τηλεκπαίδευσης.


Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί βασίζεται σε συστήματα servers, storage, security και management όλων των επωνύμων κατασκευαστών, και τα οποία θα φιλοξενηθούν στους χώρους του νέου data center της Cosmos στην Μεταμόρφωση Αττικής.


Η Cosmos αναπτύσσει και εγκαθιστά συστήματα cloud (private ή public) σε πελάτες που θέλουν να εφαρμόσουν τις μεγάλες δυνατότητες που δίνει η νέα τεχνολογία , σε πλατφόρμες των κατασκευαστών ΙΒΜ, HP, Cisco και Dell, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως private cloud provider για λογαριασμό των πελατών συγκεκριμένων εφαρμογών. Η Cosmos Business Systems AEBE, συγκαταλέγεται μεταξύ των κυριοτέρων επιχειρήσεων στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Ελληνικής αγοράς. Ο κύκλος εργασιών της το 2011 ανήλθε στα 17,1 εκ € και απευθύνεται σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα και των Τραπεζών, καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.