Η προστασία του εμπορικού σήματος της Lexmark ενάντια στην παραχάραξη και στη μαύρη αγορά είναι πολύ σημαντική.


lexmark

lexmark

Η Lexmark αναλαμβάνει δράση κατά των παραχαρακτών παγκοσμίως, ελέγχοντας σε όλες τις χώρες τους κατασκευαστές και τους πωλητές πλαστών δοχείων μελάνης που παραβιάζουν εμπορικά σήματα, καθώς και τους κατασκευαστές συμβατών δοχείων μελάνης που παραβιάζουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας.


Η Lexmark κέρδισε πρόσφατα μια Γενική Διάταξη Αποκλεισμού από τη Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου (ITC) που απαγορεύει την εισαγωγή παράνομων δοχείων μελάνης. Ως αποτέλεσμα αυτής της διάταξης, η πώληση τέτοιων παράνομων αντικειμένων απαγορεύεται.


• Η Lexmark προστατεύει τους νόμιμους μεταπωλητές της, εντοπίζοντας τις πηγές της μαύρης αγοράς και των πλαστών δοχείων μελάνης και παίρνοντας μέτρα σε παγκόσμιο επίπεδο.
• Η Γενική Διάταξη Αποκλεισμού από τη Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου αποτρέπει τη δυνατότητα εισαγωγής παράνομων αναλώσιμων.
• Η Lexmark έχει επίσης αναλάβει δράση ενάντια των παραχαρακτών δοχείων μελάνης σε όλο τον κόσμο για να αποτρέψει την πώληση παράνομων αναλώσιμων σε άλλες χώρες.
• Η Lexmark αναλαμβάνει αδιαλείπτως νομική δράση ενάντια αυτών που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα ιδιοκτησίας της σε όλο τον κόσμο.


Οι προσπάθειες της Lexmark βοηθάνε όλους μας
• Η Lexmark καταπολεμά την παραχάραξη και πώληση δοχείων μελάνης στη μαύρη αγορά προκειμένου να εξασφαλίσει ένα επίπεδο εμπορικής δραστηριότητας για όλους τους μεταπωλητές.
• Οι προσπάθειες της Lexmark βοηθούν στην προστασία των νόμιμων συνεργατών και μεταπωλητών του δικτύου της, έναντι των αθέμιτων διακυμάνσεων στις τιμές και των διαφυγόντων κερδών, αποκαλύπτοντας τις πηγές των πλαστών αναλώσιμων και της μαύρης αγοράς.
• Η Lexmark θέλει να προστατεύει, τόσο τους μεταπωλητές όσο και τους τελικούς χρήστες, από υπό-πρότυπα δοχεία μελάνης που διακινούνται ως δήθεν γνήσια Lexmark.


Οι μεταπωλητές πρέπει να γνωρίζουν
• Oι μεταπωλητές είναι νομικά υπεύθυνοι για την πώληση εμπορευμάτων που παραβιάζουν εμπορικά σήματα ή διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
• Ανάλογα με τη δικαιοδοσία του αρμόδιου δικαστηρίου, οι κυρώσεις για την πώληση πλαστών ή παράνομων αγαθών μπορεί να οδηγήσουν σε τριπλασιασμό του ποσού της αποζημίωσης που θα επιδικαστεί.
• Προσοχή στις «εγγυήσεις» που σας προσφέρουν οι προμηθευτές πλαστών προϊόντων, διότι δε θα μπορούν να σας προστατεύσουν από αγωγές, παρόλες τις υποσχέσεις που μπορεί να σας κάνουν.
• Προσοχή στις προσφορές από διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες: Δοχεία μελάνης από διαφορετική γεωγραφική ζώνη μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να περιέλθει η συσκευή του πελάτη σας σε κατάσταση εκτός λειτουργίας.


Σιγουρευτείτε ότι ο σειριακός αριθμός είναι ο σωστός για τη γεωγραφική σας περιοχή και ότι γνωρίζετε την προέλευση των δοχείων μελάνης προτού προβείτε σε αγορά.


Είναι αυθεντικό Lexmark?
5 Σημεία Ελέγχου Αυθεντικότητας
Τιμή – Όταν η τιμή είναι αισθητά χαμηλότερη από τη συνηθισμένη τιμή διάθεσης, πιθανότατα το αναλώσιμο να είναι πλαστό. Να ενημερώνεστε για τις τιμές αγοράς των αυθεντικών δοχείων μελάνης Lexmark πριν προβείτε σε μια αγορά.
Σημεία Διάθεσης – Αγοράζετε προϊόντα μόνο από εξουσιοδοτημένους διανομείς της Lexmark. Να είστε προσεκτικοί με το διεθνές εμπόριο και τις δημοπρασίες δοχείων μελάνης στο διαδίκτυο. Συσκευασία – Εάν η συσκευασία φαίνεται επαναχρησιμοποιημένη ή επανασφραγισμένη, το προϊόν ίσως να μην είναι αυθεντικό.
Ετικέτα Ασφαλείας – Εάν η ετικέτα ασφαλείας δεν αλλάζει χρώμα κατά την αλλαγή της γωνίας κλήσης της συσκευασίας, πιθανότατα το αναλώσιμο να είναι πλαστό..
Όταν το βλέπετε ευθεία: Το χρώμα στην ετικέτα ασφαλείας φαίνεται καθαρά. Το ανάγλυφο διαμάντι και οι χαρακτήρες L εμφανίζονται σε κόκκινο και χρυσό χρώμα..
Όταν το βλέπετε υπό γωνία: Η λωρίδα αλλάζει σε μπλε. Οι ανάγλυφοι χαρακτήρες γίνονται από μπλε σε ασημί.
Σειριακοί αριθμοί – H Lexmark ενσωματώνει σειριακούς αριθμούς στο μεγαλύτερο μέρος των συσκευασιών των αναλώσιμων. Το αποτέλεσμα είναι ένα παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού που παρέχει δυνατότητα «παρακολούθησης» των αναλωσίμων από την αρχή κυκλοφορίας τους μέσω διανομέων & μεταπωλητών, έως την τοποθέτησή τους στις συσκευές των χρηστών..


Υποστηρίξτε τις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε το εμπορικό σήμα της Lexmark αναφέροντας ύποπτα προϊόντα ή δραστηριότητες. Όταν υποψιάζεστε κάποιο προϊόν πλαστό ή προερχόμενο από μαύρη αγορά ή προσπάθεια διακίνησής τους, αναφέρετέ το με ένα από τους παρακάτω τρόπους:
– Στείλτε email στο qcheck@lexmark.com
– Eπικοινωνήστε με το “Imaging Supplies Coalition” στο 1-941-961-7897 ή με email στο iscwebcontact@aol.com
– Επικοινωνήστε με την Infolex στο 210.6722230 ή με email στο info@infolex.gr