H Panasonic παρουσίασε τη μεγαλύτερη στον κόσμο οθόνη Plasma 3D, η οποία δεν απαιτεί τη χρήση ειδικών γυαλιών.


panasonic_3D_systemΗ Panasonic Corporation εφάρμοσε τεχνολογίες 3D για να επιτύχει μία ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση ρεαλισμού με την ανάπτυξη του συστήματος Interactive Multi-view 3D και την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οθόνης plasma 3D στον κόσμο που δεν απαιτεί τη χρήση γυαλιών. Και τα δύο συστήματα θα παρουσιαστούν στην αγορά B2B ως νέες λύσεις για τον τομέα 3D. Η Panasonic παρουσίασε αυτές τις τεχνολογίες για πρώτη φορά στο εταιρικό της περίπτερο στην Έκθεση IFA 2012 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας.


Για να επιτευχθούν ανώτερα επίπεδα οπτικοακουστικής ποιότητας, η μετάδοση (broadcasting) και οι άλλες τεχνολογίες εικόνας υπέστησαν ανά τα χρόνια μακροχρόνιες επεξεργασίες για να εξελιχθούν: η ασπρόμαυρη εικόνα εξελίχθηκε σε έγχρωμη και η συμβατική ευκρίνεια σε υψηλή. Σήμερα η Panasonic στοχεύει να μεταφέρει αυτή την εξέλιξη σε ένα νέο επίπεδο με την ανάπτυξη των τεχνολογιών 3D και εικόνας υψηλής ευκρίνειας.


Η Panasonic παρουσίασε το νέο σύστημα Interactive Multi-view 3D το οποίο επιτρέπει στον θεατή να ελέγχει την εικόνα του αντικειμένου μέσω ενός πάνελ αφής και να βλέπει την εικόνα στο μέγεθος και τη γωνία που επιθυμεί. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα ακριβούς τρισδιάστατης προβολής χωρίς παραμόρφωση, επιτυγχάνοντας έτσι την πλήρη, υψηλής ποιότητας απόδοση της εικόνας 3D. Επιπλέον, η Panasonic παρουσίασε τη μεγαλύτερη στον κόσμο οθόνη plasma 3D 103” (χωρίς τη χρήση γυαλιών) που αναπαράγει εικόνα 3D υψηλής ευκρίνειας με πολύ μικρό ποσοστό moiré ή φαινομένου crosstalk σε σύγκριση με άλλα συστήματα. Αναμένεται ότι και τα δύο αυτά συστήματα εικόνας 3D θα φανούν χρήσιμα σε πολλούς τομείς της αγοράς.


Σύστημα Interactive Multi-view 3D
Το σύστημα Interactive Multi-view 3D χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα καλύτερα χαρακτηριστικά του 3D για την πιο αληθοφανή απόδοση της υφής του αντικειμένου. Ο χρήστης μπορεί να ελέγχει την εικόνα ενός αντικειμένου η λήψη του οποίου έχει γίνει από διαφορετικές γωνίες μέσω ενός πάνελ αφής, δίνοντας του την ελευθερία να παρακολουθεί το αντικείμενο από τη γωνία και στο μέγεθος που επιθυμεί σε Full HD 3D.


Το σύστημα 3D έχει τη δυνατότητα να προβάλει με ακρίβεια το σχήμα και το βάθος της εικόνας 3D ανεξάρτητα από το ποσοστό μεγέθυνσης, καθώς και να προβάλει εικόνα υψηλής ανάλυσης σε υψηλές ταχύτητες. Η οθόνη τύπου ενεργού φωτοφράκτη (active shutter) μπορεί να αποδώσει με απόλυτη ακρίβεια το χρώμα και την υφή των αντικειμένων.


Η μεγαλύτερη οθόνη plasma 3D που δεν απαιτεί τη χρήση γυαλιών στον κόσμο
Η οθόνη plasma 3D 103” που προβάλλει εντυπωσιακή εικόνα 3D, δεν απαιτεί τη χρήση ειδικών γυαλιών και είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Έχει τη δυνατότητα προβολής ακόμα υψηλότερης ποιότητας και ανάλυσης σε σύγκριση με τις οθόνες 3D τεχνολογίας parallax barrier, που δεν απαιτούν γυαλιά, που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.


Μέσα από τη χρήση οθονών plasma 4K2K είναι δυνατή η προβολή εικόνας 3D υψηλής ευκρίνειας με ανάλυση αντίστοιχη του HD, και με τη χρήση ενός νέου φίλτρου επιτυγχάνεται μείωση του moiré και του φαινομένου crosstalk περίπου στο μισό σε σχέση με το αποτέλεσμα των προηγούμενων συστημάτων που δεν απαιτούν τη χρήση γυαλιών 3D.


Η Panasonic παρουσίασε το πρώτο σύστημα 3D Home Cinema με τηλεόραση plasma και Blu-ray Disc τον Σεπτέμβριο του 2008, πριν τη δημιουργία του Panasonic Hollywood Laboratory Advanced Authoring Center (PHL-AC), μία εγκατάσταση για την παραγωγή χολιγουντιανών ταινιών 3D σε δίσκους Blu-ray — τον Φεβρουάριο του 2009. Το 2010, ηγήθηκε στο λανσάρισμα μίας σειράς τηλεοράσεων, Blu-ray Disc players και βιντεοκαμερών συμβατών με 3D βοηθώντας στη δημιουργία μιας νέας αγοράς για τη τεχνολογία 3D. Χάρη στην τεχνολογική υποστήριξη της Panasonic, οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2012 στο Λονδίνο ήταν οι πρώτοι στην ιστορία των Αγώνων που μεταδόθηκαν σε 3D. Η εταιρία συνεχίζει να εξελίσσει την τεχνολογία 3D και να ηγείται σε αυτό τον τομέα προτείνοντας συνεχώς νέες ιδέες.


Η Panasonic ασχολείται επίσης με την ανάπτυξη άλλων οθονών υψηλής ευκρίνειας για την επίτευξη ακόμα πιο ρεαλιστικής εμπειρίας παρακολούθησης. Φέτος, συνεργάζεται με το κρατικό κανάλι της Ιαπωνίας (ΝΗΚ) για την από κοινού ανάπτυξη μίας οθόνης plasma 145’΄

[3] για το σύστημα μετάδοσης Ultra High-Definition επόμενης γενιάς, SUPER Hi-VISION, ενώ αναπτύσσει επίσης τη μικρότερη οθόνη LCD[4], 20΄΄ 4K2K IPSa στον κόσμο[5] .