Workshop “Linux in the Data Center” διοργανώνεται από την Performance σε συνεργασία με τη Symantec και τη Red Hat.


performanceΗ PERFORMANCE Technologies σε συνεργασία με τη Symantec Hellas και τη Red Hat διοργανώνουν workshop την Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2012, με θέμα την ανάπτυξη επιχειρησιακών εφαρμογών ή/και re-platforming (από περιβάλλοντα Unix) σε industry standard, virtualized πλατφόρμες Red Hat Linux με χρήση δόκιμων τεχνολογιών της Symantec.


Οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν και να ευημερήσουν σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό και δυναμικό παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον. Στην Ελλάδα, η παρατεινόμενη οικονομική ύφεση επιτάσσει δραστικές περικοπές του κόστους λειτουργίας πληροφορικής – και όχι μόνο. Συχνά, εφαρμογές σημαντικές για το business τρέχουν σε αξιόπιστες πλατφόρμες Unix και φυσικές υποδομές. Αυτό όμως συνεπάγεται δυσβάστακτο κόστος συντήρησης και λειτουργίας και κυρίως δεν προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία.


Όταν σχεδιάζονται νέες λειτουργίες και εφαρμογές, υπάρχει πάντα η ασφαλής επιλογή μίας ενοποιημένης λύσης (hardware & software) από κάποιο κατασκευαστή. Αυτό προσφέρει κάποια βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά ενέχει και σημαντικά μειονεκτήματα, όπως υψηλό κόστος, τεχνολογικοί περιορισμοί και εξάρτηση. Ένα virtualized περιβάλλον που αξιοποιεί δόκιμες τεχνολογίες της Symantec και της Red Hat, είναι αξιόπιστο, εξαιρετικά ευέλικτο, ανοιχτό και χαμηλού κόστους. Έχει όλα τα προτερήματα ως προς τη διαθεσιμότητα και απόδοση των εφαρμογών χωρίς τη παραμικρή παραχώρηση.


Η εξέλιξη και ωρίμανση της τεχνολογίας προσφέρει σήμερα μοναδική ευκαιρία για την υλοποίηση νέων αξιόπιστων συστημάτων χαμηλού κόστους για όλες τις σημαντικές ή/και κρίσιμες επιχειρησιακές εφαρμογές. Αυτό δημιουργεί αξία στο business αλλά και τη λειτουργία πληροφορικής καθ´εαυτή. Ανεξαρτησία πλατφόρμας σημαίνει ελευθερία επιλογής λύσεων storage και industry-standard x86 server hardware, χωρίς περιορισμό κατασκευαστή. Το JBoss application server, το Red Hat Enterprise Linux και το Red Hat Enterprise Virtualization είναι enterprise class λογισμικά ανοικτού κώδικα και χαμηλού κόστους λειτουργίας. Το λογισμικό της Symantec προσθέτει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά υψηλής διαθεσιμότητας εξασφαλίζοντας την επιχειρησιακή συνέχεια, καλύπτοντας με ενιαίο τρόπο ετερογενή λειτουργικά συστήματα, υποδομές storage και πλατφόρμες virtualization.


Το workshop απευθύνεται αποκλειστικά σε end users. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.