Στις 10 το πρωί δεν έχεις ιδέα για το πώς μπορείς να δημιουργήσεις μία ιστοσελίδα και στις 6 το απόγευμα, παρουσιάζεις ιστοσελίδες για το Big Bang Theory και άλλες απίθανες ιδέες!


ait_425xΑυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του AIT Mozilla Hack Jam, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ. 25 συμμετέχοντες δημιούργησαν τις δικές τους ιστοσελίδες με τη βοήθεια των Α. Πνευματικάκη, Λ. Πολυμενάκο, Μ. Μπακόπουλο και Ν. Κατσαράκη από το ΑΙΤ και των Χλ. Βαρελίδη, Π. Παπαδέα, Ν. Ρούσσο και Φ. Δαμκαλή από την κοινότητα της Mozilla. Οι ιστοσελίδες στηρίχθηκαν στα εργαλεία Thimble και x-ray Goggles, που έχει αναπτύξει η Mozilla, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε όλους να μάθουν εύκολα για τον κόσμο του internet.


Κατά την διάρκεια του Summer Code Party ήρθε σε επαφή ένα ετερόκλιτο κοινό, με διαφορετικές ηλικίες (15-50) και διαφορετική εξοικείωση στις τεχνολογίες του διαδικτύου (μεγάλη – μηδαμινή εμπειρία). Βασικός στόχος του Hack Jam, ήταν να μάθουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας. Για το λόγο αυτό σχηματίστηκαν ομάδες των δύο, που μέχρι το τέλος της ημέρας παρουσίασαν μία πλήρως λειτουργική ιστοσελίδα. Μερικές από τις ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν στο ΑΙΤ Mozilla Hack Jam, μπορείτε να δείτε στο etherpad.mozilla.org/ait.


Επίσης, οι πλέον έμπειροι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι για τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσει η Mozilla, όπως το Firefox OS και να πειραματιστούν μαζί τους. Ο στόχος της Mozilla είναι «να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να εξελιχθούν από το χρησιμοποιώ το διαδίκτυο, στο δημιουργώ το διαδίκτυο» και to AIT με το AIT Mozilla Hack Jam συνείσφερε στην προσπάθεια αυτή.