Η Ericsson υποστηρίζει την SingTel για την έναρξη του πρώτου εμπορικού δικτύου 4G/LTE της Σιγκαπούρης.


ericsson 2012 logoΗ SingTel είναι ο πρώτος πάροχος που προσφέρει εμπορικές 4G/LTE υπηρεσίες στη Σιγκαπούρη με την Ericsson βασικό συνεργάτη για την εξελιγμένη ανάπτυξη του δικτύου.


Η μακροπρόθεσμη σχέση της Ericsson με τη SingTel ξεκίνησε με τη διανομή των υπαρχόντων 2G δικτύων του παρόχου. Η Ericsson είχε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του υπάρχοντος 2G/3G δικτύου της SingTel σε ένα multi-standard δίκτυο με 4G/LTE δυνατότητες, μέσω ενός πακέτου που περιλαμβάνει υπηρεσίες σχετικά με την εγκατάσταση, την ανάθεση και τη βελτιστοποίηση του ασύρματου δικτύου.


Τα 4G/LTE δίκτυα της SingTel έχουν αναπτυχθεί σε εύρος ζώνης 1.8GHz και 2.6GHz, με 80% κάλυψη μέχρι το τέλος της χρονιάς και ευρεία κάλυψη σε όλη την περιοχή μέχρι τις αρχές του 2013. Επιπλέον, η SingTel θα αναπτύξει ετερογενείς λύσεις δικτύου, περιλαμβάνοντας small cells ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις περιοχές με μεγάλη κινητικότητα.


Για την παροχή μιας καλύτερης mobile data εμπειρίας μέσω των δικτύων, το 3G δίκτυο έχει αναβαθμιστεί στα 42Mbps, μέσω της Dual Carrier τεχνολογίας (DC-HSPA). Αυτό δίνει στην SingTel το πλεονέκτημα να υποστηρίξει τη σειρά με τα νέα 4G/LTE τηλέφωνα που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά.


Ο Yuen Kuan Moon, CEO του Consumer Singapore της SingTel, δήλωσε: «Με την εισαγωγή smartphones και tablets που υποστηρίζουν LTE, η ανταπόκριση στις ανάγκες των καταναλωτών για ταχείς υπηρεσίες και καλύτερη απόδοση είναι καθοριστική. Έχουμε δουλέψει σκληρά για την ανάπτυξη του δικτύου μας με την Ericsson».


Στη Σιγκαπούρη, η διείσδυση των κινητών υπερβαίνει το 150% αυτή τη στιγμή και, σύμφωνα με μελέτη της Ericsson ConsumerLab, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης κατατάσσονται στο No. 1 όσον αφορά στην ιδιοκτησία smartphones (με ποσοστό 74%) και στο No. 2 στην ιδιοκτησία tablets (με ποσοστό 31%) σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλο αυτό τροφοδοτεί την ανάπτυξη του mobile data traffic στην πρωτεύουσα, προτρέποντας την απόφαση της SingTel για την παρουσίαση ενός 4G/LTE δικτύου.


Ο Nicholas Seow, Πρόεδρος και Country Manager για τη Σιγκαπούρη και το Brunei της Ericsson, δήλωσε: «Η συνεργασία μ’ έναν ηγετικό πάροχο, όπως η SingTel, είναι υψίστης σημασίας για την Ericsson, καθώς η SingTel είναι ένας από τους πιο εξελιγμένους παρόχους στην περιοχή. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συνεχή εμπιστοσύνη που μας δείχνει η SingTel ως βασικό προμηθευτή και πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία δείχνει τη συμβολή της Ericsson στους παρόχους για να πραγματοποιήσουν μεγάλα και απαιτητικά projects. Αυτό επιβεβαιώνει την ηγεσία μας στην 4G/LTE αγορά και επεκτείνει τη μακροχρόνια σχέση μας με τη SingTel, που έχει ξεκινήσει από το 2003».


Η λύση ολικού μετασχηματισμού της Ericsson περιλαμβάνει το multi-standard RBS 600 και το Evolved Packet Core (EPC) με το Evolved Packet Gateway (EPG), βασισμένα στα SSR 8000 Smart Services Router και στο SGSN-MME, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά self-organizing δικτύων (SON) για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και τη διαχείριση του δικτύου με το Operation Support System της Ericsson για Radio & Core (OSS RC). Το δίκτυο είναι ήδη εγκατεστημένο για την επόμενη γενιά του mobile broadband, ενώ αναβαθμίζεται εύκολα μέσω του λογισμικού που υποστηρίζει LTE-Advanced.


H Ericsson έχει υπογράψει μέχρι στιγμής 88 LTE/EPC συμβόλαια σε 38 χώρες των πέντε ηπείρων. Μ’ αυτό το συμβόλαιο, η Ericsson διατηρεί την ηγετική της θέση στα LTE και στα mobile broadband, παρέχοντας μέχρι στιγμής κάλυψη σε 305 εκατομμύρια από τους 455 εκατομμύρια χρήστες LTE παγκοσμίως.