To Nintendo Direct Wii U Preview αποκαλύπτει πληροφορίες αναφορικά με το Ευρωπαϊκό λανσάρισμα της νέας κονσόλας Wii U.


Wii U Premium Pack 1 webΣτην πρόσφατη Ευρωπαϊκή παρουσίαση του Nintendo Direct, η Nintendo ανακοίνωσε ότι η νέα της οικιακή κονσόλα, Wii U, θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από τις 30 Νοεμβρίου. Το Wii U είναι μια HD κονσόλα που προσφέρει περισσότερες επιλογές και ποικιλία gameplay όπως ποτέ ξανά, με ολοκαίνουριες εμπειρίες gaming που παρέχονται από το καινοτόμο χειριστήριο Wii U GamePad, είτε παίζετε μόνοι ή μαζί με φίλους. Το Wii U GamePad περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη δεύτερη οθόνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από την τηλεόραση με συγκεκριμένο software.


Δύο διαθέσιμα πακέτα hardware ανακοινώθηκαν για την κυκλοφορία μαζί με το πιο δυνατό line-up software στην ιστορία της Nintendo. Αυτό περιλαμβάνει δυνατές third-party κυκλοφορίες όπως το FIFA 13 από την Electronic Arts και το Call Of Duty®: Black Ops II της Activision, το ZombiU™ και το RAYMAN® LEGENDS της Ubisoft καθώς και in-house τίτλους, όπως το Nintendo Land και το New Super Mario Bros. U. Η παρουσίαση του Nintendo Direct αποκάλυψε επίσης και επερχόμενους αποκλειστικούς για το Wii U τίτλους software που δεν είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, όπως το Monster Hunter™ 3 Ultimate της Capcom και το BAYONETTA 2, με ανάπτυξη της Platinum Games και έκδοση από τη Nintendo.


Wii U TV NLand webΤο Wii U Basic Pack περιλαμβάνει μια κονσόλα Wii U με 8GB εσωτερική μνήμη και ένα Wii U GamePad, και τα δύο λευκά. Το Wii U Premium Pack περιλαμβάνει μια μαύρη κονσόλα Wii U και ένα Wii U GamePad, ενώ με 32GB εσωτερική μνήμη παρέχει περισσότερο χώρο για downloadable ψηφιακό περιεχόμενο. Το Premium Pack περιλαμβάνει ακόμα ένα stand για το GamePad και την κονσόλα, μία βάση φόρτισης cradle για το GamePad, ένα sensor bar και το Nintendo Land software. Και τα δύο πακέτα περιλαμβάνουν ένα καλώδιο HDMI και AC adapters για την κονσόλα και το GamePad.


Το Wii U Premium Pack περιλαμβάνει ακόμα ένα πρόγραμμα ανταμοιβής που ονομάζεται Nintendo Network Premium και παραχωρεί πόντους για ψηφιακές αγορές από το Nintendo eShop. Εκτιμώμενο περίπου στο 10% της αρχικής τιμής στο Nintendo eShop, το ποσό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επόμενες μελλοντικές αγορές όταν φτάσετε το ελάχιστο ποσό των 500 πόντων.


Το Nintendo Direct Wii U Preview αποκάλυψε νέες πληροφορίες για τους τίτλους που θα είναι διαθέσιμοι την ημέρα του λανσαρίσματος:


New Super Mario Bros. U: Το νέο 2D platform game παρουσιάζει ένα τεράστιο κόσμο γεμάτο με διάφορες αποστολές για να εξερευνήσετε. Το GamePad μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παίξετε μόνος σας όταν η τηλεόραση χρησιμοποιείται και μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσετε άλλους παίκτες όταν παίζετε συνεργατικά. Μια ολοκαίνουρια δοκιμασία ικανότητας των παικτών του Super Mario εμφανίζεται στο Boost Rush mode, όπου auto-scrolling διαδρομές προχωρούν όλο και γρηγορότερα όσο μαζεύετε περισσότερα κέρματα, ενώ στο Challenge Mode κάθε δοκιμασία μπορεί να προσφέρει εντελώς διαφορετικό gameplay ανάλογα με την ειδική φύση της πρόκλησης που έχετε στα χέρια σας. Από τις Time Attack μέχρι τις 1-Up δοκιμασίες, ακόμα και οι βετεράνοι του Mario θα χρειαστεί να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να σπάσουν το ρεκόρ!
Nintendo Land: Κάθε μια από τις 12 κατηγορίες σε αυτό το θεματικό πάρκο με διάσημα franchises της Nintendo είναι κ ένα παιχνίδι από μόνο του με πολλαπλές πίστες και gameplay modes. Το νέο Metroid Blast footage παρουσίασε τόσο co-operative όσο και versus multiplayer shooting action, με διαφορετικούς ρόλους να αποδίδονται στους παίκτες που χρησιμοποιούν το GamePad ή το Wii Remote και το Nunchuk. Στο The Legend of Zelda: Battle Quest οι παίκτες μπορούν να παίξουν σε εννέα quests που οδηγούν σε πίστες που μπορείτε να ξεκλειδώσετε είτε μόνος σας είτε σε συνεργασία με άλλους, χρησιμοποιώντας τόξο και βέλη στο GamePad ή σπαθί και ασπίδα χρησιμοποιώντας ένα Wii Remote Plus και Nunchuk, ενώ οι παίκτες που παίζουν μόνοι μπορούν να απολαύσουν το Time Attack mode του παιχνιδιού.
FIFA 13: Βασισμένο στην αυθεντικότητα, καινοτομία και στην σύνδεση με τον πραγματικό κόσμο του ποδοσφαίρου για τα οποία το franchise FIFA είναι δημοφιλές, το παιχνίδι φέρει επαναστατικούς νέους τρόπους για να παίξετε FIFA φέρνοντας τους παίκτες όλων των επιπέδων μαζί, κάνοντάς την συγκεκριμένη έκδοση το πιο προσιτό FIFA console game που έχει γίνει ποτέ.
ZombiU™: Παρουσιάστηκε νέο υλικό από αυτό το αποκλειστικό survival horror first-person shooter, σχετικά με την απεικόνιση του Πύργου του Λονδίνου στο παιχνίδι, καθώς και σχετικά με το Survival Mode, στο οποίο ο παίκτης έχει μόνο μία διαθέσιμη ζωή για να επιβιώσει. Το νέο video παρουσίασε επίσης την λειτουργία Weapon Crafting, που επιτρέπει στους παίκτες να εξατομικεύσουν τον εξοπλισμό τους απευθείας στο GamePad, την χρήση ενός σπρέι μπογιάς για να αφήσουν μηνύματα με σύμβολα για να τα διαβάσουν άλλοι παίκτες, καθώς και νέες online λειτουργίες στις οποίες online φίλοι που έχουν μετατραπεί σε ζόμπι εμφανίζονται στο παιχνίδι σας. Την ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας θα διατεθεί και ένα limited edition Wii U Premium Pack, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα αντίτυπο του παιχνιδιού και ένα μαύρο Wii U Pro Controller.
RAYMAN® LEGENDS: Ο δημιουργός της σειράς, Michel Ancel, επισήμανε πώς αυτό το νέο 2D platform game δημιουργεί μία μοναδική δυναμική gameplay χάρις στους διαφορετικούς ρόλους που αναλαμβάνουν οι παίκτες ανάλογα με το χειριστήριο που χρησιμοποιούν. Οι δυνατότητες του GamePad επιτρέπουν μία πολύ προσωπική αλληλεπίδραση με τον κόσμο του παιχνιδιού μέσω της αφής – τραβώντας αντικείμενα, μετακινώντας μέρη του επιπέδου σε νέες θέσεις, προστατεύοντας άλλους παίκτες και πολλά άλλα πρωτότυπα παραδείγματα που απαιτούν την συνεχή επικοινωνία μεταξύ όλων των παικτών προκειμένου να επιτύχουν.
Call of Duty®: Black Ops II: Η πιο συναρπαστική και ποικίλη εμπειρία Call of Duty® που έχει υπάρξει ποτέ. Είναι το έτος 2025. Το Call of Duty: Black Ops II τοποθετεί τους παίκτες στο μέσο μίας παγκόσμιας διαμάχης με εξελιγμένα οπλικά συστήματα, ρομποτικές πολεμικές διενέξεις και ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο, οι καρποί του οποίου θερίζονται από τους σπόρους των σημερινών κεντρικών θεμάτων στα δελτία ειδήσεων. Νέες τεχνολογίες γραφικών δημιουργούν μία κινηματογραφική single player εμπειρία με ιστορίες που διακλαδώνονται και μη-γραμμικές αποστολές.
Mass Effect 3™ – Special Edition: Η Special Edition του Mass Effect 3 βυθίζει τους παίκτες σε μία καθηλωτική, συναισθηματική και γεμάτη δράση ιστορία. Οι παίκτες θα αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγουν έναν διαγαλαξιακό πόλεμο για την επιβίωση ενάντια σε έναν ασταμάτητο εχθρό. Ως μέρος του κινηματογραφικού ταξιδιού, το Mass Effect 3 περιλαμβάνει φρενήρεις μάχες με οπτική third-person shooter – με το Wii U GamePad να παρέχει ένα νέο επίπεδο τακτικού ελέγχου στο πεδίο της μάχης. Η Special Edition περιλαμβάνει επίσης έναν διαδραστικό πρόλογο σχετικά με τα γεγονότα των προηγούμενων παιχνιδιών Mass Effect, που οδηγούν σε όσα συμβαίνουν στην αρχή του Mass Effect 3. Οι κάτοχοι του Wii U θα λάβουν επίσης και το From Ashes DLC Pack, καθώς και το Extended Cut τέλος στην ιστορία.


Η Nintendo παρουσίασε επίσης δύο παιχνίδια από την Platinum Games. Το μέχρι τώρα μη ανακοινωμένο BAYONETTA 2 και το The Wonderful 101 αποτελούν αποκλειστικότητες για το Wii U και θα έχουν στο τιμόνι ως παραγωγό τον Atsushi Inaba. Γνωστό ως Project P-100 στην προηγούμενη E3 και σκηνοθετημένο από τον Hideki Kamiya, το The Wonderful 101 ζητά από τους παίκτες να ενώσουν τις δυνάμεις διαφόρων ηρώων, προκειμένου να σταματήσουν μία εξωγήινη εισβολή, ενώ το BAYONETTA 2 είναι η συνέχεια του βραβευμένου BAYONETTA™ και θα έχει ως σκηνοθέτη τον Yusuke Hashimoto.


Ο κ. Ryozo Tsujimoto, της Capcom, αποκάλυψε ότι το Monster Hunter™ 3 Ultimate θα κυκλοφορήσει και για το Wii U, παράλληλα με την έκδοση του Nintendo 3DS, μέχρι τον Μάρτιο του 2013. Οι φίλοι της σειράς μπορούν να απολαύσουν την έκδοση του Wii U με άλλους παίκτες online, ή να συνδεθούν με παίκτες της έκδοσης του Nintendo 3DS μέσω τοπικής ασύρματης σύνδεσης. Υπάρχει μέχρι και η δυνατότητα να παίξει κάποιος στο σπίτι με την έκδοση του Wii U και να συνεχίσει με το ίδιο αρχείο save στην έκδοση του Nintendo 3DS.


Ανάμεσα στον πλούτο υλικού από παιχνίδια που παρουσιάστηκαν, έκανε την εμφάνισή του και ένα νέο, χιουμοριστικό video από το επερχόμενο LEGO® City: Undercover από την TT Games. Σε αυτό το επίσης αποκλειστικό τίτλο του Wii U, οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του μυστικού αστυνομικού Chase McCain σε ένα open world παιχνίδι γεμάτο με αποστολές. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μία μεγάλη ποικιλία από μεταμφιέσεις προκειμένου να φτάσουν σε κάθε γωνιά του εκτεταμένου αστικού τοπίου του παιχνιδιού ή να οδηγήσουν πάνω από 100 διαφορετικά οχήματα για να απολαύσουν τα αξιοθέατα. Το GamePad λειτουργεί ως ένα gadget πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να ανιχνεύσει το περιβάλλον για κρυμμένα αντικείμενα, να λάβει μηνύματα video από το αρχηγείο και πολλά άλλα.


Στο Wii U, το Nintendo eShop θα φιλοξενήσει τίτλους που αναδεικνύουν τις μοναδικές δυνατότητες του Wii U GamePad, όπως παρουσιάζονται στα video για τα Trine 2: Director’s Cut, Toki Tori 2, και το έντονα στυλιζαρισμένο Nano Assault Neo, που μπορούν να παιχτούν και αποκλειστικά μόνο με το Wii U GamePad.


Οι κάτοχοι του Wii θα χαρούν να γνωρίζουν ότι σχεδόν όλα τα περιφερειακά της κονσόλας τους είναι συμβατά με το Wii U – καθώς κανένα από τα πακέτα του Wii U δεν περιλαμβάνει χειριστήριο Wii Remote Plus, οι κάτοχοι του Wii δεν χρειάζεται να αγοράσουν δεύτερη φορά περιφερειακά που έχουν ήδη στην κατοχή τους. Για παίκτες που δεν έχουν ήδη Wii, η Nintendo δημιούργησε το Wii Remote Plus Additional Set, το οποίο περιλαμβάνει ένα χειριστήριο Wii Remote Plus, Nunchuk και sensor bar. Οι περισσότερες download εφαρμογές του Wii είναι επίσης συμβατές με το Wii U, που σημαίνει ότι το περιεχόμενο WiiWare και Virtual Console που έχετε αγοράσει μπορεί να μεταφερθεί στο Wii U.


Παρακάτω θα βρείτε μία λίστα με επερχόμενους τίτλους για το Wii U, οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν από την ημέρα κυκλοφορίας της κονσόλας και κατά τη διάρκεια της περιόδου λανσαρίσματος.


Εκδότης

Τίτλος Παιχνιδιού

2K Sports

NBA 2K13

Activision Publishing, Inc.

007 Legends

Call of Duty®: Black Ops II

TRANSFORMERS PRIME

Skylanders Giants

Cabela’s Dangerous Hunts 2013

Capcom

Monster Hunter™ 3 Ultimate

Disney Interactive

Disney Epic Mickey 2: The Power of Two

Electronic Arts

Mass Effect™ 3: Special Edition

Madden NFL 13

FIFA 13

Frozenbyte

Trine 2: Director’s Cut

Gaijin Games

Runner2: Future Legend of Rhythm Alien

NAMCO BANDAI Games Europe

TEKKEN TAG TOURNAMENT™2 Wii U Edition

TANK! TANK! TANK!

Rise of the Guardians

Ben 10 Omniverse™

Family Party: 30 Great Games Obstacle Arcade

Nintendo

Nintendo Land

New Super Mario Bros. U

NINJA GAIDEN 3: Razor’s Edge

SiNG PARTY

LEGO® City: Undercover

Game & Wario

SEGA

Aliens™: Colonial Marines

Sonic & All-Stars Racing Transformed™

Shin’en

Nano Assault Neo

Tecmo Koei

Warriors Orochi®3 Hyper

THQ

Darksiders®2

Two Tribes

Toki Tori 2

Ubisoft

Assassin’s Creed® III

Just Dance®4

Marvel Avengers™ Battle for Earth

Rabbids® Land

Sports Connection

Your Shape®: Fitness Evolved 2013

ZombiU

RAYMAN® LEGENDS

Warner Bros. Interactive Entertainment

Scribblenauts Unlimited

Game Party Champions

Batman: Arkham City™ Armoured Edition