Το BlackBerry Messenger, έχει εισέλθει στην καθομιλουμένη και θα συμπεριληφθεί στην τελευταία έκδοση του Collins English Dictionary.


BlackBerry-Screen-ReaderΗ ένταξη αυτή αντανακλά την εξαιρετική δημοτικότητα της υπηρεσίας ΒΒΜ σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεκινώντας ταπεινά, ως εργαλείο ανταλλαγής επαγγελματικών μηνυμάτων, το ΒΒΜ χρησιμοποιείται σήμερα από περισσότερους από 56 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, με το 70% των πελατών να το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, επικοινωνώντας με φίλους, οικογένεια και συνάδελφους.


Η ανακοίνωση του Collins ενισχύει μία πληθώρα πρόσφατων πολιτιστικών αναφορών στο «ΒΒΜ», με πιο πρόσφατη αυτή του Τζαμαικανού σπρίντερ Usain Bolt. Λίγες μόνο στιγμές αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για τα 100 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, δίνοντας μία ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη, δήλωσε: «Το μόνο που έχω να κάνω είναι να ευχαριστήσω μερικούς ανθρώπους στο ΒΒΜ μου και αυτό είναι όλο».


Ο Τ.Α. McCann, Αντιπρόεδρος του BBM and Social Communities της RIM, σχολίασε «Η ένταξη του ΒΒΜ στο Collins English Dictionary αποτελεί αναγνώριση της θέσης του ως ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, ο όρος «ΒΒΜ» έχει υπερβεί την τεχνολογική προέλευσή του, για να γίνει πια ένα εμπορικό σήμα που είναι κομμάτι της καθημερινής γλώσσας εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η ίδια η υπηρεσία συνεχίζει να εξελίσσεται, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους «ΒΒΜers» να μοιράζονται περιεχόμενο, να δημιουργούν ομάδες, ακόμα και να ενημερώνουν το status τους σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, απευθείας μέσα από την εφαρμογή ΒΒΜ. Είναι για εμάς μεγάλη τιμή, μία λέξη που χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια πελάτες μας να εντάσσεται επίσημα στην αγγλική γλώσσα».