Για ακόμα μια φορά, η Nikon ανακοινώνει ότι θα φιλοξενείται στο κεντρικό περίπτερο στην έκθεση Photokina, παρουσιάζοντας το θέμα “I AM Life”.


i_am_nikonΤο εντυπωσιακό περίπτερο στην αίθουσα 2.2 στον εκθεσιακό χώρο Koelnmesse, θα δώσει στους επισκέπτες την πρώτη ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα της Nikon που μόλις κυκλοφόρησαν.


Παράλληλα με την ολοκληρωμένη σειρά των προϊόντων της, η Nikon θα παρουσιάσει και τα μοντέλα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα:
– Nikon D600 – Η προσιτή και ελαφριά φωτογραφική μηχανή D-SLR πλήρους κάδρου της Nikon.
– COOLPIX S800c – Η “κοινωνική φωτογραφική μηχανή” με λειτουργικό σύστημα Android™

[1] και σύνδεση στο Internet μέσω Wi-Fi. Διαθέτει όλες τις δυνατότητες φωτογράφισης που χρειάζεστε, προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να επιλέξετε μεταξύ της άμεσης μεταφοράς και της λήψη μιας φωτογραφίας που αξίζει να μοιραστείτε.
– Σειρά Nikon 1 (συμπεριλαμβανομένης της νέας φωτογραφικής μηχανής Nikon 1 J2 και των φακών) – Η εκπληκτική ταχύτητα και οι έξυπνες, καινοτομικές δυνατότητες φωτογράφισης βοήθησαν την πρώτη compact φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς της Nikon να γίνει το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία του σε ολόκληρη την Ευρώπη[2]. Η νέα Nikon 1 J2 και η σειρά λεπτών φακών παρουσιάζουν ακόμα περισσότερες επιλογές δημιουργικής λειτουργίας, καθώς και κομψά αξεσουάρ, για να παραμείνετε ένα κλικ μπροστά.


Στην έκθεση θα παρουσιάζονται, επίσης, οι εξής κορυφαίες φωτογραφικές μηχανές της Nikon:
-Nikon D4 – Κατασκευασμένη για να ξεπερνά τα όρια και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα λήψης, αυτή η επαγγελματική φωτογραφική μηχανή με φορμά FX εισάγει νέα πρότυπα ποιότητας εικόνας, ταχύτητας και ακρίβειας τόσο για τις φωτογραφίες όσο και για τα video.
-Nikon D800 – Η επαναστατική επαγγελματική D-SLR 36,3 megapixel με φορμά FX έχει σχεδιαστεί για να παρέχει επίπεδα βάθους και λεπτομέρειας χωρίς προηγούμενο.


Στο κέντρο του περιπτέρου της Nikon θα υπάρχει μια τεράστια γκάμα πολυμέσων, χάρη στα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μια γιγάντια βιντεοθόνη I AM Nikon και μια περιοχή παρουσίασης θα καλύπτουν το φόντο. Η Nikon Europe έχει επιλέξει κάποιους από τους κορυφαίους φωτογράφους και κινηματογραφιστές απ’ όλον τον κόσμο, για να παρουσιάσουν τα έργα τους, να εκπαιδεύσουν, να ψυχαγωγήσουν και να εμπνεύσουν τους επισκέπτες. Οι παρουσιάσεις θα διεξάγονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα αφορούν διάφορα θέματα τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Γερμανικά. Το πλήρες πρόγραμμα των παρουσιάσεων είναι διαθέσιμο στη σελίδα φίλων της Nikon στο Facebook: www.facebook.com/NikonPhotokina.


Στις 18 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα της έκθεσης, η Nikon θα παρουσιάσει έναν βασικό ομιλητή, τον Jason Levine, υπεύθυνο προώθησης και υποστήριξης των εργαλείων βίντεο της Adobe Systems σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα παρέχει στους επισκέπτες του περιπτέρου τις απόψεις του σχετικά με τις δυνατότητες βίντεο των φωτογραφικών μηχανών D-SLR.


Άλλοι παρουσιαστές στο περίπτερο της Nikon θα είναι:
– Ο ειδικός φωτογράφος φύσης, Florian Schulz, θα εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να τραβήξετε εντυπωσιακές φωτογραφίες στην άγρια φύση με την D600 της Nikon.
– Οι κινηματογραφιστές Sandro Miller και Anthony Arendt θα ρίξουν μια ματιά στα παρασκήνια του βίντεο “Joy Ride” για τη Nikon D800, που καταγράφει μια περιπετειώδη εξόρμηση έξι λεπτών στους δρόμους του Σικάγο.
– Ο Danie van Jaarsveld θα μας δείξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η εξαιρετικά γρήγορη Nikon 1 στη φωτογράφιση μηχανοκίνητων αθλημάτων, όπου η ταχύτητα έχει μεγάλη σημασία.
– Ο Corey Rich, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους οπτικούς αφηγητές της περιπέτειας και της ζωής σε εξωτερικούς χώρους, θα παρουσιάσει τη δημιουργία του βίντεό του, “WHY”, που τράβηξε χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την Nikon D4.
– Ο φημισμένος φωτογράφος περιπέτειας, Rainer Eder, θα μας δείξει πώς χρησιμοποιεί την Nikon D4 για να τραβήξει φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα.
– Η Ursula Meissner θα μοιραστεί την εμπειρία της σχετικά με τη χρήση της Nikon D800 για τη δημιουργία εντυπωσιακών φωτογραφιών για ρεπορτάζ.
– Η βραβευμένη φωτογράφος κατοικίδιων, Carli Davidson, θα εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο τόσο οι αρχάριοι όσο και οι επαγγελματίες μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακές εικόνες των χνουδωτών φίλων τους με τη φωτογραφική μηχανή D3200 για αρχάριους και την κορυφαία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή Nikon D4.


Η έκθεση Photokina είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Για περαιτέρω πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα των ομιλητών, επισκεφτείτε τη σελίδα φίλων της Nikon στο Facebook www.facebook.com/iamnikon.