Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία του γρηγορότερου φακού NIKKOR μέχρι σήμερα, του σταθερού 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8.


18.5_SL_aΑποτελώντας μια καταπληκτική προσθήκη στο σύστημα Nikon 1, αυτός ο φωτεινός τυπικός φακός με φορμά CX προσφέρει στους κατόχους των Nikon 1 την ευκαιρία να προχωρήσουν πέρα από έναν φακό γενικής χρήσης και να εξερευνήσουν τις δημιουργικές δυνατότητες που προσφέρει το γρήγορο διάφραγμα, όπως το ευχάριστα θαμπωμένο φόντο σε πορτραίτα και η άνετη λήψη σε χαμηλό φωτισμό.


Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής προϊόντων Compact φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς Nikon 1 της Nikon Europe, σχολιάζει: «Η Nikon 1 είναι πλέον το σύστημα φωτογραφικών μηχανών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Το μικρό μέγεθος των φακών 1 NIKKOR αποτελεί βασικό πλεονέκτημα των φωτογραφικών μηχανών Nikon 1, οι οποίες συνδυάζουν φορητότητα, ισχύ και ταχύτητα χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Ο γρηγορότερος πλέον φακός της σειράς, ο 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8, επιτρέπει τη λήψη κορυφαίων φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και όμορφο bokeh: βελτιώνει αποτελεσματικά την ευελιξία του συστήματος Nikon 1.»


Σειρά 1 NIKKOR
18.5_SL_bΟι φακοί 1 NIKKOR αποτυπώνουν τις στιγμές της ζωής με εξαιρετική ευκρίνεια. Σχεδιασμένη με προσήλωση στο δραστήριο τρόπο ζωής, αυτή η εξελισσόμενη σειρά φακών καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία σκηνών, ενώ κάθε φακός είναι βελτιστοποιημένος για εγγραφή video. Σε συνδυασμό με τη φορητότητα, την ισχύ και την ταχύτητα των φωτογραφικών μηχανών Nikon 1, το μικρό μέγεθος των φακών 1 NIKKOR καθιστά το σύστημα Nikon 1 πραγματικά ξεχωριστό. Ο γρηγορότερος πλέον φακός της σειράς, ο 1 NIKKOR 18.5 mm f/1.8, προσφέρει κορυφαίες φωτογραφίες υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ακόμα και σε χαμηλές τιμές ευαισθησίας ISO, καθώς και πορτραίτα με όμορφο bokeh.


Γρήγορος και φωτεινός
Ο ισχυρός συνδυασμός της εστιακής απόστασης των 18,5 mm και του μέγιστου διαφράγματος υψηλής τιμής καθιστούν αυτόν τον νέο φακό 1 NIKKOR ιδανικό για συνθήκες χαμηλού φωτισμού και για πορτραίτα. Η σταθερή εστιακή απόσταση των 18,5 mm προσφέρει γωνία λήψης ισοδύναμη περίπου με 50 mm σε φορμά 35 mm, η οποία είναι ιδανική για πορτραίτα καθώς και για φωτογράφιση γενικής χρήσης. Το γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/1,8 εξισορροπεί ιδανικά την ευκρίνεια και το φόντο bokeh, αποδίδοντας σκηνές χαμηλού φωτισμού με κορυφαία ευκρίνεια και επιτρέποντάς σας να απομονώνετε τα θέματά σας για να δημιουργείτε εικόνες με απαλό φόντο χωρίς εστίαση.


Κρύσταλλο υψηλής ποιότητας
Με κρύσταλλο υψηλής ποιότητας, αυτός ο φακός 1 NIKKOR προσφέρει ευκρίνεια από άκρη σε άκρη ακόμη και με μέγιστο διάφραγμα. Το στοιχείο ασφαιρικού φακού εξασφαλίζει υψηλή ανάλυση και αντίθεση, ενώ η ομαλή λειτουργία του μηχανισμού διαφράγματος σάς επιτρέπει να μεταβαίνετε εύκολα από ευκρινές σε απαλό φόντο είτε φωτογραφίζετε είτε εγγράφετε video. Το μικρό μέγεθος του φακού ταιριάζει ιδανικά στο μικρά σώματα των φωτογραφικών μηχανών Nikon 1, προσφέροντας απαράμιλλη ποιότητα εικόνας χωρίς να επηρεάζει τη φορητότητα.


Γοητεία και στυλ
Ελαφρύς, εύκολος στη μεταφορά και με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, ο νέος φακός 1 NIKKOR διατίθεται σε χρώμα γυαλιστερό ασημί, καθώς και σε ημι-γυαλιστερό μαύρο και λευκό. Στα προαιρετικά αξεσουάρ περιλαμβάνονται η μαλακή θήκη φακού CL-N101 και το σκίαστρο φακού μπαγιονέτ HB-N104, το οποίο σας βοηθά να περιορίσετε το σκεδαζόμενο φως και να ελαχιστοποιήσετε την αντανάκλαση, για φωτογραφίες με βελτιωμένη αντίθεση και κορεσμό χρωμάτων.


Μαζί με το φακό, παρέχεται μπροστινό και πίσω κάλυμμα φακού.