Παρέα με την παρουσίαση νέων iPod Nano και Touch, η Apple παρουσίασε το νέο βελτιωμένο iPhone 5.


iphone 5Το λεπτότερο και ελαφρύτερο iPhone έχει οθόνη 4 ιντσών 1.136 x 640 pixel με πυκνότητα 326ppi (διατηρώντας το πλάτος, αυξάνοντας το μήκος της συσκευής), σύνδεση 4G/LTE και Wi-Fi σε δύο συχνότητες.


H Apple ξεκινά να δέχεται παραγγελίες από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου σε τιμές iPhone 4S (με συμβόλαιο) και ρίχνει την τιμή του iPhone 4S 16GB στα 99 δολάρια με συμβόλαιο. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην ΗΠΑ και 20 συνολικά χώρες στις 21 Σεπτεμβρίου 2012 με πολλές ακόμα να ακολουθούν τον Οκτώβριο.


Το iPhone 5 αντλεί την επεξεργαστική του ισχύ από τον A6, ο οποίος σύμφωνα με την Apple επιτυγχάνει διπλάσιες επιδόσεις από το τσιπ της προηγούμενης γενιάς (το iPhone 4S είχε διπύρηνο A5).


Η Apple να κάνει λόγο για 40% πιο γρήγορη ανταπόκριση. Το iPhone 5 θα αναλαμβάνει επίσης την λήψη πανοραμικών φωτογραφιών (με αποτέλεσμα φωτογραφίες στα 28Mpixel), υποστηρίζει την αναγνώριση προσώπων και επιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Στην λήψη βίντεο, η κάμερα υποστηρίζει 1080p με τεχνολογία σταθεροποίησης της λήψης. Η μπροστινή κάμερα είναι
“FaceTime HD” 720p, με δυνατότητα βιντεοκλήσεων και μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.


Μετά το Thunderbolt, η Apple παρουσιάζει το Lightning και υπόσχεται σύντομα νέα ηχεία και άλλα περιφερειακά από γνωστούς κατασκευαστές. Επιπλέον, για την αξιοποίηση των υπαρχόντων περιφερειακών η Apple προτείνει τη λύση των adaptor, πλήθος από τους οποίους θα διαθέσει επίσης η ίδια στην αγορά.


Επί σκηνής, έγινε επίδειξη του iOS 6 στο iPhone 5, δίνοντας έμφαση στα Shared Photo Streams για την άμεση κοινοποίηση φωτογραφιών σε ένα δίκτυο επιλεγμένων φίλων και συγγενών, αλλά και του νέου βελτιωμένου Siri και των χαρτών της Apple με εκατομμύρια σημεία ενδιαφέροντος.


Βασικά χαρακτηριστικά
Οθόνη 4” (1136 x 640, 16:9, 326ppi, 40% καλύτερο κορεσμό χρωμάτων, 500nits)
Επεξεργαστής A6 (2x καλύτερη απόδοση CPU, 2x καλύτερη απόδοση γραφικών)
Αποθηκευτικός χώρος 16GB/32GB/64GB
Κάμερα 8MP (1080p) με panorama mode και 20% ταχύτερη λήψη
Εμπρόσθια κάμερα 720p (αναβάθμιση από 480p)
WiFi 802.11 a/b/g/n, (5GHz) HSPA+, LTE, Bluetooth 4.0, GSM
3 μικρόφωνα, ηχείο με 5 μαγνήτες για καλύτερη ποιότητα
Λειτουργικό σύστημα iOS 6
Μπαταρία με αυτονομία 225 ώρες αναμονή, 10 ώρες WiFi browsing
Διαστάσεις 123.8 x 58.6 x 7.6mm (18% λεπτότερο)
Βάρος 112gr (20% ελαφρύτερο)


Ανακοίνωση από την Cosmote
H Cosmote ανακοίνωσε τα ακόλουθα αναφορικά με την παρουσίαση του νέου iPhone: “Το νέο iPhone 5 είναι 18% πιο λεπτό από την αμέσως προηγούμενη έκδοση, ζυγίζει 112 γραμμάρια, 20% πιο ελαφρύ, και έχει οθόνη τεσσάρων ιντσών.


Ακομα πιο αποδοτικό καθώς διαθέτει τσιπ Α6 και με αυτονομία σαφώς βελτιωμένη καθώς μπορεί να λειτουργεί ως και 8 ώρες με περιήγηση στο Internet σε δίκτυα τέταρτης γενιάς και να διαρκεί σε συνθήκες stand by, ως και 225 ώρες.


Μια άλλη καινοτομία είναι τα τρία μικρόφωνα και βεβαίως η βελτιωμένη κάμερα, το iSight: παραμένει μεν 8 megapixel, αλλά είναι μικρότερη από την προηγούμενη έκδοση και θα μπορεί με την επιλογή panorama να βγάζει εντυπωσιακές πανοραμικές φωτογραφίες 28 megapixel! Επιπλέον ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών κατά τη διάρκεια μαγνητοσκόπησης των full hd βίντεο.


Θα υποστηρίζει τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα τέταρτης γενιάς (LTE) που είναι 10 φορές πιο γρήγορα από το περιβάλλον 3G. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι 1η στην Ελλάδα η COSMOTE ξεκινά την ανάπτυξη κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G τεχνολογίας το οποίο επιτρέπει πολλαπλάσιες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο αλλά και χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών όπως HD Streaming και HD Video-Conferencing, αλλά και αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία των πελατών.


Το iPhone 5 θα κυκλοφορεί σε δύο χρώματα, μαύρο ή λευκό θα κυκλοφορήσει στις πρώτες αγορές (ΗΠΑ, Κανδά, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Αυστραλία ,Ιαπωνίας) στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ σύντομα αναμένεται και στη χώρα μας”.