Το NBA επιλέγει τη SAP για την ανάπτυξη μιας πρωτοφανούς στατιστικής εμπειρίας για τους οπαδούς του NBA.com.


SAP_logo 2011Η SAP και η National Basketball Association (NBA) ανακοίνωσαν ότι η ένωση επέλεξε την πλατφόρμα SAP HANA® για την ανάπτυξη μιας πρωτοφανούς στατιστικής εμπειρίας για τους φιλάθλους που επισκέπτονται το NBA.com. Η πλατφόρμα αξιοποιώντας real time δεδομένα θα επιτρέψει στην ένωση να προσφέρει απευθείας στους φιλάθλους απεριόριστες στατιστικές πληροφορίες για το ΝΒΑ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του πρωταθλήματος.


Επιπρόσθετα, το NBA και η SAP ανακοίνωσαν τη νέα πολυετή συνεργασία, η οποία περιλαμβάνει επίσης την Εθνική Καλαθοσφαίρισης Γυναικών και το NBA Development League και θα επιτρέψει στη SAP να συνδεθεί με τους οπαδούς και των τριών πρωταθλημάτων. Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η συνεργασία επεκτείνεται σε αρκετές από τις διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, του Καναδά, της Κίνας, της Γερμανίας, της Ινδίας και της Ρωσίας.


«Συνεχώς ερευνούμε νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες σε μια προσπάθεια να παρέχουμε στους οπαδούς μας νέους τρόπους για να συνδεθούν με το παιχνίδι», δήλωσε ο David Stern, NBA Commissioner. «Η SAP αποτελεί τον ηγέτη στην παροχή λύσεων λογισμικού και έναν ιδανικό συνεργάτη για την παροχή μιας δυναμικής και ολοκληρωμένης στατιστικής λύσης, καθώς οι οπαδοί αλληλεπιδρούν με το NBA σε παγκόσμιο επίπεδο».


«Είναι τιμή για τη SAP να συνεργαστεί με το NBA, μία από τις πιο αξιοσέβαστες αθλητικές οργανώσεις παγκοσμίως», δήλωσε ο Bill McDermott, co-CEO της SAP. «Μέσω του SAP HANA, οι οπαδοί θα είναι σε θέση να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία σε σχέση με το NBA. Αυτό είναι «κάρφωμα» για τη SAP, το NBA και τους οπαδούς που τώρα θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μοναδικές εικόνες και αναλύσεις».


Η ομάδα στατιστικής του NBA θα υλοποιήσει τη λύση SAP HANA, ώστε το NBA.com να μπορεί να προσφέρει στο κοινό πολύ περισσότερα στατιστικά στοιχεία, τα οποία στο παρελθόν ήταν προσβάσιμα μόνο από τους εργαζομένους του NBA και επιλεγμένα μέλη, καθώς και σε εργαλεία που θα ενισχύσουν τη συνολική τους εμπειρία.


Επίσης, το NBA έχει επιλέξει και τις λύσεις SAP® BusinessObjects™ business intelligence (BI) για εξειδικευμένη ανάλυση με λογισμικό SAP BusinessObjects Explorer® και SAP® Data Services. Με τη χρήση του SAP HANA για την ενίσχυση των επίσημων στατιστικών του NBA στο NBA.com, με τον SAP BusinessObjects Explorer και τις υπηρεσίες SAP Data Services για την ενίσχυση της ποιότητας των δεδομένων, το NBA θα παρέχει στους οπαδούς πρόσβαση σε μία καινοτομική και εύκολη στη χρήση στατιστική πλατφόρμα για τον υπολογιστή τους, το tablet ή το κινητό τους τηλέφωνο. Το έργο έχει προγραμματιστεί για λανσάρισμα στη διάρκεια της σεζόν 2012-13.


Το NBA.com θα χρησιμοποιήσει επίσης το κορυφαίο λογισμικό BI της SAP για να παρέχει στους οπαδούς μια απαράμιλλη στατιστική ανάλυση όλης της ιστορίας του πρωταθλήματος. Επιπλέον, το λογισμικό της SAP, μέσω ενός φιλικού στη χρήση Interface, θα προσφέρει στους οπαδούς του NBA πληροφορίες – σε πραγματικό χρόνο – για το πρωτάθλημα, την ομάδα τους και τα δεδομένα των παικτών. Η SAP θα βοηθήσει τους οπαδούς στην έρευνά τους για σημαντικά στατιστικά μέσω των κινητών τους τηλεφώνων μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα NBA Game Time.


Κατά τη διάρκεια του έτους οι λύσεις της SAP θα παρέχουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε όλες διεθνείς λειτουργίες του NBA, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε ειδικές εκδηλώσεις, σε social media, σε στατιστικά παικτών & ομάδων, σε τεχνολογία και σε αλληλεπιδράσεις με οπαδούς.


Τέλος, ως μέρος της συνεργασίας στον τομέα του marketing, η SAP θα προσφέρει τις υπηρεσίες της ως συνεργάτης του NBA All-Star, στο NBA Draft και στο NBA Cares All-Star Day of Service. Επιπρόσθετα, η SAP θα συνεργαστεί με το NBA China Games 2012, το οποίο περιλαμβάνει δύο παιχνίδια μεταξύ των Miami Heat και των Los Angeles Clippers στο Πεκίνο (11 Οκτωβρίου) και στη Σαγκάη (14 Οκτωβρίου), και το NBA Europe Live 2012 που θα παρουσιαστεί από το BBVA™ στο Βερολίνο μεταξύ των Dallas Mavericks και των Alba Berlin (6 Οκτωβρίου).