Το ΑΙΤ κατέχει την 7η θέση των ελληνικών φορέων με την υψηλότερη απορρόφηση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ICT/FP7.


ait_425xΗ ΓΓΕΤ εξέδωσε την συνοπτική έκθεση δράσεων και υπηρεσιών της Ελληνικής συμμετοχής στο 7ο Πρόγραμμα Πλαισίου (FP7) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2007-2011. Σύμφωνα με την έκθεση της ΓΓΕΤ το 33% της συνολικής ελληνικής χρηματοδότησης (€211.300.000) αφορά σε 378 προγράμματα ICT (Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών) από 592 φορείς.


Η 7η αυτή θέση είναι ιδιαίτερα τιμητική για το ΑΙΤ και ενδεικτική της σοβαρής δουλειάς που γίνεται από τις ερευνητικές του ομάδες. Οι φορείς και οργανισμοί που συμμετείχαν είναι πανεπιστήμια, μεγάλες και μεσαίες εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα. Χαρακτηριστικό του ερευνητικού έργου που παράγεται στο ΑΙΤ, είναι πως ακολουθεί στην κατάταξη τα βασικά Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας και βρίσκεται αρκετά μπροστά από το ΕΜΠ, το οποίο έχει τη 13η θέση.


Μπορείτε να βρείτε την έκθεση της ΓΓΕΤ στο
www.gsrt.gr/News/Files/New608/Synthetic_Report_NCPs_2007_2011.pdf


Το ΑΙΤ παράγει προηγμένη έρευνα σε καινοτόμες τεχνολογίες, στους τομείς της Πληροφορικής, των Επικοινωνιών και της Διαχείρισης της Καινοτομίας, έχοντας κερδίσει την αναγνώριση της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας. Έχει λάβει μέρος σε 60 Ερευνητικά Έργα (48 Ευρωπαϊκά, 12 Εθνικά), σε συνεργασία με 58 κορυφαία Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, όπως τα Imperial, University of Karlsruhe, Politechnico di Torino, INRIA, Fraunhofer, ETH Zurich, και Εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, όπως οι Ericsson, Microsoft, IBM, Deutsche Telecom, NOKIA.