H νέα πλατφόρμα της APC by Schneider Electric προσφέρει νέες δυνατότητες για τη βέλτιστη αξιοποίηση του εξοπλισμού πληροφορικής.


1338-data-cen_mediumΗ APC by Schneider Electric παρουσίασε τo StruxureWare™ Data Center Operation v7.2, το λογισμικό διαχείρισης υποδομής κέντρων δεδομένων (Data Center Infrastructure Management, DCIM) με το οποίο εντοπίζονται οι servers που δεν αξιοποιούνται επαρκώς ή δε χρησιμοποιούνται καθόλου με στόχο τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του εξοπλισμού. Οι αναβαθμίσεις στη λειτουργία της πλατφόρμας περιλαμβάνουν την προσθήκη του IT Power Control, το οποίο παρέχεται από το Data Center Manager (DCM) της Intel® και του plug-in UCS™ Manager της Cisco.


«Οι επιχειρήσεις εστιάζουν όλο και περισσότερο την προσοχή τους στα κέντρα δεδομένων αναζητώντας δυνατότητες βελτιστοποίησης, κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μέσω σωστής διαστασιολόγησης, προσαρμογής των φυσικών υποδομών στις πραγματικές ανάγκες και εν γένει βελτιστοποίησης του εξοπλισμού και των διαδικασιών πληροφορικής» δήλωσε ο Soeren Brogaard Jensen, Αντιπρόεδρος Solution Software της Schneider Electric. «Η έκδοση 7.2 της πλατφόρμας StruxureWare Data Center Operation παρέχει κρίσιμης σημασίας πληροφορίες χάρη στις οποίες μπορούν να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το πώς ένα κέντρο δεδομένων μπορεί να λειτουργεί πιο αποδοτικά. Η πλατφόρμα προσφέρει στους διαχειριστές των κέντρων δεδομένων τη δυνατότητα να διαχειρίζονται, να παρακολουθούν, να αναλύουν και να βελτιστοποιούν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος του κέντρου δεδομένων στους servers και στις CPU, εξοικονομώντας έτσι σημαντικές λειτουργικές δαπάνες και αρχικά κόστη επένδυσης, παρατείνοντας παράλληλα τη διάρκεια ζωής του κέντρου δεδομένων».


Το StruxureWare Data Center Operation v7.2 βοηθάει τους χρήστες να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες του εξοπλισμού πληροφορικής του κέντρου δεδομένων επικεντρώνοντας στην πραγματική κατανάλωση ενέργειας του εξοπλισμού πληροφορικής αντί να βασίζονται στις θεωρητικές ονομαστικές τιμές που αναγράφονται στις συσκευές. Έτσι είναι δυνατόν να μειωθεί το ηλεκτρικό ρεύμα και η ψύξη που απαιτείται για την υποστήριξη του εξοπλισμού πληροφορικής. Η πλατφόρμα ενημερώνει επίσης κάθε στιγμή το χρήστη για το ποιες είναι οι συσκευές που καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα, παρέχει στο διαχειριστή του κέντρου δεδομένων κατάλογο των servers που πρέπει σύντομα να αναβαθμιστούν ή έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους ή πρέπει να αντικατασταθούν κατά προτεραιότητα, ενώ δίνει και αναφορά για τους servers που δεν αξιοποιούνται επαρκώς ή δε χρησιμοποιούνται καθόλου εξασφαλίζοντας τη μείωση των υπο-χρησιμοποιούμενων servers και βελτιώνοντας το ROI.


Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά της StruxureWare Data Center Operation v7.2 είναι τα παρακάτω:
“IT power & utilization monitoring” – χάρη στο οποίο κάθε συσκευή πληροφορικής αξιολογείται ως προς τη χρησιμότητά της για την επιχείρηση συμβάλλοντας στη μείωση των servers που υπολειτουργούν, μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες επεξεργασίας σε επίπεδο ικριώματος (rack), ικριωσειράς και χώρου.
“Underutilized server tracking” – το οποίο μειώνει τα κόστη, καταργώντας τους server που υπολειτουργούν, μεγιστοποιώντας την απόδοση και αξιοποιώντας σε μέγιστο βαθμό το διαθέσιμο χώρο στο rack.
“Server usage chargeback” – το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μετρούν και να επιμερίζουν τα κόστη υπηρεσιών πληροφορικής εντός της επιχείρησης. Έτσι το κάθε τμήμα χρεώνεται ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχονται σε αυτό, με βάθος ανάλυσης που φτάνει σε πραγματικό ή εικονικό server.
“IT asset auto-discovery” – εξοικονομεί χρόνο και αυξάνει την ακρίβεια στη διαχείριση του εξοπλισμού.
“Auto-association” – αντιστοιχίζει αυτόματα κάθε συσκευή πληροφορικής που εντοπίζει, με τις συσκευές καταλόγου, με βάση κριτήρια όπως ο κατασκευαστής, το μοντέλο και η διεύθυνση IP.
“IT asset monitoring” – εντοπίζει διαρκώς και παρακολουθεί τις συσκευές πληροφορικής μέσω τυποποιημένων πρωτοκόλλων, για ακριβή και ενημερωμένη διαχείριση του καταλόγου συσκευών.
Η “Genome™ library” είναι μία διαρκώς επεκτεινόμενη βιβλιοθήκη συσκευών, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο λογισμικό να προσδιορίζει την κατανάλωση ρεύματος χωρίς τη βοήθεια αισθητήρων στον εξοπλισμό.
Δυνατότητες παραγωγής αναφορών χάρη στις οποίες ο χρήστης λαμβάνει αναφορές σχετικά με τους servers που υποχρησιμοποιούνται, για τις συσκευές με την υψηλότερη κατανάλωση και για τους Βασικούς Δείκτες Απόδοσης (KPI).


Για να προσφέρει στους πελάτες της την πιο ολοκληρωμένη σουίτα DCIM στην αγορά, η APC by Schneider Electric εφοδίασε την πλατφόρμα StruxureWare Data Center Operation v7.2 με σειρά από εξελιγμένες και αυτοματοποιημένες διαδικασίες, με τις οποίες είναι εφικτός ο πλήρης έλεγχος των συσκευών, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, μέσω ενός ενιαίου συστήματος. Η ενσωμάτωση τεχνολογιών της Cisco, της VMware αλλά και της τεχνολογίας IT Power Control της Intel δίνουν όλες στην πλατφόρμα εντυπωσιακές δυνατότητες αλλά και ευελιξία που επιτρέπει την ανάπτυξη της StruxureWare Data Center Operation v7.2 σε οποιοδήποτε κέντρο δεδομένων.


Το IT Power Control της Intel DCM, παρέχει σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα για την κατανάλωση και τα θερμικά φορτία για κάθε server του κέντρου δεδομένων. Μέσω αυτού η σουίτα StruxureWare Data Center Operation v7.2 δίνει στους διαχειριστές των κέντρων δεδομένων πληροφόρηση για την ενεργειακή κατανάλωση και τα θερμικά φορτία.


«Η τεχνολογία DCM της Intel δίνει τη δυνατότητα στην υπομονάδα StruxureWare IT Power Control να παρακολουθεί διαρκώς το επίπεδο ισχύος και την κατανάλωση των θερμικών φορτίων με πολύ μεγαλύτερο βάθος ανάλυσης στους server αλλά και σε όλον τον άλλο εξοπλισμό πληροφορικής» αναφέρει ο Jeff Klaus, Διευθυντής στο τμήμα Data Center Manager Solutions της Intel. «Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας DCM της Intel, αλλά και η εν γένει συνεργασία μεταξύ APC by Schneider Electric και Intel στέλνει ένα σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης για τα κέντρα δεδομένων μεγάλων επιχειρήσεων που ενδεχομένως νιώθουν κάποια διστακτικότητα για την τεχνολογία DCIM».


Αν και το vSphere της VMware ήταν ήδη ενσωματωμένο στην πλατφόρμα, η έκδοση 7.2 διαθέτει επιπλέον και το plug-in UCS Manager της Cisco, το οποίο προσφέρει στους χρήστες Cisco UCS την δυνατότητα plug n’ play διαμόρφωσης. Με αυτό τον τρόπο είναι διαθέσιμη η αυτόματη καταγραφή του εξοπλισμού, έγκαιρες προειδοποιήσεις και πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο για την κατανάλωση ρεύματος του Cisco UCS καθώς και τη χρήση της CPU και της μνήμης. Το plug-in δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ορίζουν ανώτατο όριο κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τα rack συναρτήσει των περιορισμών που απορρέουν από την υφιστάμενη φυσική υποδομή. Έτσι διασφαλίζεται ο σωστός συνδυασμός των θερμικών φορτίων και των συστημάτων ψύξης, βελτιστοποιείται η χρήση της φυσικής υποδομής και μειώνεται η υπερδιαστασιολόγηση, κάνοντας τα κέντρα δεδομένων πιο αποδοτικά.


Η πλατφόρμα StruxureWare Data Center Operation v7.2 αυτή τη στιγμή διατίθεται ως μέρος της ολοκληρωμένης σουίτας λογισμικού StruxureWare για Data Centers.