Αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ προκαλεί απόφαση της Διοίκησης του Ομίλου για μετακίνηση υπηρεσιών της Cosmote στο νέο κτίριο της Παιανίας.


ome_ote430-b (1)Η Ομοσπονδία Εργαζομένων κάλεσε σε συνέλευση τους εργαζόμενους στο κτίριο της Παιανίας, όπου πήραν μέρος όλοι οι Σύλλογοι της ΟΜΕ-ΟΤΕ, στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας από την Διοίκηση του Οργανισμού την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπου θα προβλέπονται τρόποι για την εύκολη και ανέξοδη μετακίνηση των εργαζομένων της Cosmote στο νέο κτίριο της εταιρείας στην Παιανία.


Η ΟΜΕ – ΟΤΕ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «η μετάβαση στο νέο κτίριο είναι δυσβάστακτη ταλαιπωρία και σε χρόνο αλλά και σε χρήμα και ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασία προκειμένου να το αντιμετωπίσει με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα δίνει λύση στην πρόσβαση στο νέο κτίριο για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου».


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από την ΟΜΕ-ΟΤΕ οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν με δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα «έως ότου η Διοίκηση καταλήξει ότι είναι “αναγκαιότητα η ευκολία μετάβασης και χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων στην εργασία τους και ότι δεν το αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα και προχειρότητα”.


Στο νέο κτίριο της Παιανίας πρόκειται να στεγαστούν περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι και η μετεστέγαση είναι μια κίνηση στην οποία η ΟΜΕ-ΟΤΕ αντιδρά, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για άσκοπη μετεγκατάσταση, η οποία είχε αποφασιστεί τρία χρόνια νωρίτερα κάτα από εντελώς διαφορετικές συνθήκες.


Σχετικά με τις μετακινήσεις στην Παιανία οδεύουν τμήματα των Γενικών Διεύθυνσεων α) Τεχνολογίας – Λειτουργιών και β) Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ΟΤΕ, επίης οι Γενικές Διευθύνσεις α) Οικονομικών και β) Προμηθειών της Cosmote, όπως η Γενική Διεύθυνση Ομίλου ΟΤΕ. Οι μετακινήσεις στην Παιανία αφορούν περίπου 700 στελέχη της Cosmote και 800 του ΟΤΕ από διάφορα κτήρια (Κηφισίας και Αθηνών) ενώ περίπου 500 στελέχη θα μετακινηθούν ή θα ανακαταμεθηθούν στο μέγαρο του ΟΤΕ.