Η Sports Interactive και η SEGA ανακοίνωσαν σήμερα ότι το Football Manager 2013 σηματοδοτεί μια ριζοσπαστική αλλαγή, στην ανάπτυξη της best-seller σειράς.


FM13_PC_2DPACK_GR_RGBΕκτός από τις βελτιώσεις που έχει σε σχέση με τους προκατόχους του, η νέα έκδοση περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από ριζικές αλλαγές και νέες λειτουργίες παιχνιδιού που, για κάποιους, θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι.


Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η εισαγωγή της νέας Football Manager Classic mode… ή ‘FMC’ όπως είναι γνωστή στη Sports Interactive. Το FMC σας προσφέρει για πρώτη φορά μια εναλλακτική μέθοδο που απαιτεί λιγότερο χρόνο προσαρμογής για τους gamers να μπούν στο παιχνίδι. Το καινούργιο mode, απλουστεύει τον τρόπο που οι gamers χειρίζονται το παιχνίδι.


«Η εισαγωγή του FMC είναι ένα μεγάλο βήμα μπρός στην εξέλιξη της σειράς» είπε ο Miles Jacobson, Studio Director της Sports Interactive. « Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει κατανοητό πως υπάρχει μεγάλο ποσοστό gamers που θα ήθελαν να παίξουν Football Manager, αλλά δεν μπορούν να αφιερώσουν τον απαραίτητο χρόνο για να βγάλουν το παιχνίδι εις πέρας. Βρήκαμε την τομή για να μπορεί ο κάθε ένας να χαρεί το παιχνίδι, ακόμα και αν θα είναι η πρώτη φορά που θα πέσει στα χέρια του! Πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε!»


Η απλούστευση του ρόλου σας – στο σημείο που μια σεζόν μπορεί να τελειώσει μέσα σε οκτώ με δέκα ώρες – το FMC επιπλέον σας προσφέρει δυο χαρακτηριστικούς τρόπους παιχνιδιού. Μπορείτε να ξεκινήσετε το career με αόριστο χρόνο τερματισμού ή να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας στο νέο Challenge Mode.


Στο Challenge Mode ο παίκτης έρχεται αντιμέτωπος με το σενάριο, που είναι σχεδιασμένο να δοκιμάζει τις ικανότητες του σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα .Το Challenge Mode προτάθηκε αρχικά στο FM, στο Football Manager Handheld 2012 (για iPhone και Android) και φάνηκε να είναι τόσο πετυχημένο και δημοφιλές που πλέον ενσωματώθηκε στο παιχνίδι για το PC και το Mac. Το FM13 θα περιλαμβάνει πέντε προκλήσεις στο Challenge Mode ενώ μέσα στο χρόνο περισσότερα από αυτά θα είναι διαθέσιμα, ανάλογα με την ζήτηση σας.


Παρέα με το Challenge Mode, το FMC συνδυάζει έναν αριθμό από χαρακτηριστικά που μένουν να ξεκλειδωθούν στο παιχνίδι, με σκοπό να σας διευκολύνουν. Σαν manager, μπορείτε να απομακρύνετε την ανάγκη για άδειες εργασίας των παικτών, για παράδειγμα, ή και να προσθέσετε μερικά εκατομμύρια στο budget σας. Μπορείτε να επιδιώξετε να ξεκλειδώσετε τα παραπάνω πρόσθετα, όταν κινηθείτε προς τα Milestones μέσα στο παιχνίδι.


Το FM13 επιπλέον εισάγει καινούργια χαρακτηριστικά και βελτιώσεις πάνω σε στοιχεία του παιχνιδιού. Μερικά από τα αξιοσημείωτα είναι τα εξής:
Βελτιωμένη 3D μηχανή παιχνιδιού
Στο FM 2013, τα πάντα γύρω και πάνω στο γήπεδο θα φαίνονται πιο ρεαλιστικά. Από το γήπεδο, τους παίκτες, μέχρι το κοινό και την κίνηση των παικτών και της μπάλας. Μια σειρά από νέα και εξελιγμένα γραφικά πλάνα, δίνουν στο παιχνίδι μια πιο ρεαλιστική μορφή ενώ μια αναδιοργάνωση στο σύστημα της camera, κάνει τη εμπειρία του ματς πιο «τηλεοπτική».


Καινούργιοι ρόλοι στο προσωπικό
Το FM13 υπόσχεται μια συγκεκριμένη αλλαγή στη δομή του προσωπικού του manager και ανανέωση των ρόλων τους. Αυτό περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός διευθυντή του ποδοσφαίρου που (εφόσον υπάρχει ανάγκη) θα πάρει ένα ποσοστό από την δουλειά σας, όπως είναι οι διαπραγματεύσεις συμβολαίου και η απαλλαγή από ανεπιθύμητους παίκτες. Επιπλέον, ο αριθμός των ειδικευμένων προπονητών έχει αυξηθεί μαζί και η ευελιξία του manager, να δεί από ποιόν προπονητή θα χρειαστεί την βοήθεια και πότε. Επίσης θα έχετε την δυνατότητα να εξελίσσεστε σαν προπονητής.


Ανανεωμένοι ρόλοι των media
Η σχέση μεταξύ του manager και των media ανανεώθηκε πλήρως. Μια συγκεκριμένη εκδοχή είναι πως σαν manager μπορείτε να υιοθετήσετε ξεχωριστούς τόνους στην συναναστροφή σας με τον τύπο – επιλέγοντας την διάθεση από «ήρεμος» μέχρι και «επιθετικός»


Παιχνίδι δικτύου
Το FM13 φέρνει μια τρομερή αλλαγή πάνω στο multi-player game, που από δω και πέρα πραγματοποιεί ολική χρήση του Steam System, επιτρέποντας σε εσάς να οργανώσετε κάποιο ματς απέναντι άλλων manager πολύ πιο εύκολα. Το ανανεωμένο δίκτυο επιπλέον περιλαμβάνει έναν αριθμό επιλογών. Μια από αυτές είναι η επιλογή εκτός πρωταθλήματος και κυπέλου παράλληλα στο standard career version, που επίσης περιλαμβάνει ένα mode που σας επιτρέπει να πάρετε την ομάδα που έχετε φτιάξει στο single-player game και να το τεστάρετε στο multi-player.


Παγκόσμια σκάλα κατάταξης
Για πρώτη φορά, οι παίκτες μπορούν να δουν ακριβώς που στέκονται απέναντι στον αντίπαλο τους που πιθανότατα βρίσκεται στην άλλη άκρη του πλανήτη.


Επιφάνεια εργασίας
Το FM13 σας παραδίδει ένα νέο πάνελ για το career mode, και ένα ανανεωμένο στυλ για το classic mode. Επιπλέον το νέο σύστημα αναζήτησης θα κάνει το νέο FM το καλύτερο λειτουργικά και εμφανισιακά game της σειράς.


Εξελιγμένη προπόνηση
Στο FM13 οι manager θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν βαθύτερα μέσα στην προπόνηση της ομάδας και να επιλέξουν την προπόνηση και το πρόγραμμα που τους βολεύει. Οι manager μπορούν να επιλέξουν που θέλουν να επικεντρώσουν την προπόνηση της ομάδας, είτε αυτό είναι σε πιο γενικές προπονήσεις ρουτίνας ή σε πιο εξειδικευμένες προετοιμασίες για ματς.


Ρεαλιστικοί μηχανισμοί φορολόγησης
Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που επηρεάζει τους πραγματικούς ποδοσφαιριστές όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξουν σε ποια ομάδα θα υπογράψουν, έχει να κάνει με το επίπεδο των φόρων που πληρώνει η μία χώρα στην άλλη. Αυτό πέτυχε η SEGA φέτος στο game, να περιέχει ενημερωμένες φορολογήσεις για κάθε μια από τις χώρες που περιλαμβάνει ξεχωριστά, κάτι που οι παίκτες λαμβάνουν υπ όψιν τους όταν αποφασίζουν σε ποια ομάδα θα παίξουν.


Το Football Manager 2013 θα κυκλοφορήσει από τη SEGA για τα Windows PC και Mac πριν τα Χριστούγεννα του 2012.