Η τεχνολογία απεικόνισης PureView, το NFC και η ενσωμάτωση των Nokia Maps φέρνουν μια νέα γενιά μοναδικών και διαφορετικών εφαρμογών για τα Nokia Lumia.


Nokia Lumia 820 - Photo 1Η Nokia ανακοίνωσε μια ευρεία γκάμα νέων και πρωτοποριακών εφαρμογών για τα Nokia Lumia smartphones, μένοντας πιστή στον στόχο της, να προσφέρει μοναδικές εφαρμογές, που διαφοροποιούνται από εκείνες που είναι διαθέσιμες σε άλλες πλατφόρμες.


«Είναι υπέροχο να βλέπουμε όλο και περισσότερους συνεργάτες να δημιουργούν τις καλύτερες και πιο καινοτόμες εφαρμογές για τους χρήστες των Nokia Lumia», δήλωσε ο Marco Argenti, Senior Vice President στη Nokia Developer Experience. «Το οικοσύστημα έχει επιτύχει ραγδαία ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, και η Nokia συνεργάζεται στενά με προγραμματιστές με σκοπό να δημιουργηθούν μοναδικές και καινοτόμες εφαρμογές και παράλληλα να τους βοηθήσει να συνδέσουν τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Οι νέες ευκαιρίες καινοτομίας με χαρακτηριστικά όπως η τεχνολογία απεικόνισης PureView, το NFC και η ενσωμάτωση των Nokia Maps, διευκολύνουν τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τις εφαρμογές επόμενης γενιάς σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνεργασία με τη Nokia.»


Οι νέες εφαρμογές για τις συσκευές Nokia Lumia, σύμφωνα με τις ανάγκες των καταναλωτών, περιλαμβάνουν:
Αθλητισμός
Η εφαρμογή “The World of Red Bull”, αποκλειστικά στα Nokia Lumia για 9 μήνες
Η νέα εφαρμογή “World of the Red Bull” για τα Nokia Lumia φέρνει μια νέα και μοναδική γνωριμία με τον κόσμο της Red Bull. Η εφαρμογή παρέχει όλα τα τελευταία νέα από περισσότερους από 400 αθλητές της Red Bull σε όλο τον κόσμο, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τους αγαπημένους τους αθλητές στην αρχική οθόνη για πιο άμεσες ενημερώσεις.


Εκτός από τις ειδήσεις και τις πληροφορίες από περισσότερες από 800 εκδηλώσεις της Red Bull κάθε χρόνο, η εφαρμογή παρέχει πρόσβαση στο τμήμα Red Bull Πολιτισμός, με μια ευρεία επιλογή περιεχομένου που περιλαμβάνει την μουσική, το χορό, τον κινηματογράφο, την τέχνη και την ποπ κουλτούρα, καθώς και πρόσβαση στην τηλεόραση της Red Bull και πολλές άλλες επιλογές.


Οι βελτιωμένες αυτές εφαρμογές θα περιλαμβάνουν για τα Nokia Lumia 920 και Nokia Lumia 820 την επιλογή των μικρών, μεσαίων και μεγάλων Live Tiles, καθώς και την ενσωμάτωση Nokia Maps και Ηχητικών Εντολών.


Απεικόνιση
Η εφαρμογή Vimeo, με δωρεάν 3 μήνες δοκιμαστική συνδρομή στο Vimeo Plus, αποκλειστικά για τα Nokia Lumia
Η ενισχυμένη εφαρμογή Vimeo για τα Nokia Lumia 920 και Nokia Lumia 820 θα επιτρέψει στους οπαδούς της φωτογραφίας να δημιουργούν βίντεο HD, μέσω της καλύτερης φωτογραφικής μηχανής της Nokia με την τεχνολογία PureView. Προσφέροντας την καλύτερη ποιότητα αναπαραγωγής video, η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τα βίντεο μέσω της τεχνολογίας NFC tap-to-share. Η εφαρμογή Vimeo διαθέτει υποστήριξη βίντεο HD, ένα εύκολο στη χρήση σχεδιασμό διασύνδεσης με δυναμικά tiles και δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν τις συνδρομές Vimeo Plus μέσω της εφαρμογής.


Παιχνίδια
Angry Birds Roost, αποκλειστικά για τα Nokia Lumia για 3 μήνες
Το νέο και αποκλειστικό Angry Birds Roost, διαθέσιμο στα Nokia Lumia 920 και Nokia Lumia 820, εισάγει τους χρήστες στον υπέροχο κόσμο των Angry Birds, με πρόσβαση στα εκατοντάδες walk-through βίντεο, νέα, ringtones και άλλα, συγκεντρωμένα σε μία μοναδική και αυθεντική εμπειρία.


Για πρώτη φορά για την Rovio κα την πλατφόρμα Windows Phone, το Angry Birds Roost φέρνει το αποκλειστικό χαρακτηριστικό “Bird Cam”. Οι χρήστες μπορούν να φωτογραφίσουν μια εικόνα με το Nokia Lumia, να προσθέσουν τον αγαπημένο τους Angry Birds χαρακτήρα στην εικόνα και στη συνέχεια να την μοιραστούν στο Facebook, στο Twitter, μέσω MMS ή μέσω email.


Επιπλέον, τα Angry Birds Roost θα διαθέτουν πάρα πολλά wallpapers και μεγάλα Live Tiles στην αρχική οθόνη των Lumia.


«Το Angry Birds Roost φέρνει μία καταπληκτική εμπειρία στους χρήστες», δήλωσε ο Peter Vesterbacka, Mighty Eagle ΚΟΑ και CMO της Rovio. «Εντυπωσιακό με καταπληκτικό περιεχόμενο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους χρήστες των Lumia να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία Angry Birds σε μία και μόνο εφαρμογή.»


Επιχειρήσεις και Χρηματοοικονομικά
Bloomberg Hub, αποκλειστικά για τα Nokia Lumia για 3 μήνες
Η νέα εφαρμογή Bloomberg για τα Nokia Lumia Windows Phone, προσφέρει στους καταναλωτές συγκεντρωμένα όλα τα επιχειρηματικά και οικονομικά νέα τους, τα δεδομένα της αγοράς καθώς και τα εργαλεία παρακολούθησης του χαρτοφυλακίου τους. Οι καταναλωτές μπορούν να προσαρμόζουν την εφαρμογή σύμφωνα με τις πληροφορίες που αυτοί θέλουν, έχοντας άμεση πρόσβαση μέσω προσαρμοσμένου πανοράματος και των Live Tiles στην αρχική οθόνη.


Το Bloomberg, ο παγκόσμιος ηγέτης στην επιχειρηματική και οικονομική ειδησεογραφική ενημέρωση, θα παρουσιάσει το εύρος που διαθέτει στα μέσα ενημέρωσης. Η εφαρμογή του Bloomberg θα περιλαμβάνει on-demand πρόσβαση στο τηλεοπτικό δίκτυο καθώς και στο ραδιοφωνικό σταθμό του Bloomberg, το οποίο διαθέτει σπουδαίες παρουσιάσεις και συνεντεύξεις με τα πιο εξέχοντα μυαλά στον επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κόσμο.


Εκτός αυτού, το Bloomberg θα ενισχύσει την Bloomberg Hub εμπειρία για τα Nokia Lumia 920 και Nokia Lumia 820 με πρόσθετα χαρακτηριστικά, τα οποία θα αξιοποιούν τις νέες παραμετροποιήσεις στα Live Tiles.


«Η συνεργασία μας με τη Nokia έχει ως αποτέλεσμα μια μοναδική εμπειρία, που προσφέρει στα υψηλόβαθμα στελέχη τις βασικές ειδήσεις, πληροφορίες της αγοράς και τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να παίρνουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις» δήλωσε ο Oke Okaro, Global Head και GM, Mobile and Connected Devices της Bloomberg LP.


Lifestyle
StyleSaint, αποκλειστικά στα Nokia Lumia στο τέλος του 2012
Η StyleSaint είναι η ολοκαίνουρια και αποκλειστική εφαρμογή για τους οπαδούς της μόδας, που θα είναι διαθέσιμη στα μέσα Σεπτεμβρίου στις συσκευές Nokia Lumia. Η όμορφα σχεδιασμένη εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να φωτογραφίζουν τις αγαπημένες τους fashion εικόνες, και να τις μετατρέπουν σε περιοδικά μόδας, απόλυτα προσαρμοσμένα στις προσωπικές προτιμήσεις τους, με σκοπό να τα μοιραστούν με τον κόσμο.


Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν μέσω Facebook και να ανακαλύψουν τη δική τους αίσθηση του στυλ, να λαμβάνουν καθημερινή καθοδήγηση για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, fashion feeds, καθώς και συμβουλές στυλ. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ακολουθούν ο ένας τον άλλο με σκοπό να μεταφέρουν στα Live Tiles της αρχικής οθόνης τις προσωπικές, αγαπημένες προτιμήσεις τους, αφήνοντας το StyleSaint να προσδώσει στυλ στην καθημερινότητά τους μέσω του φανταστικού fashion άλμπουμ.


Groupon, με Augmented Reality αποκλειστικά για το Nokia Lumia για 6 μήνες
Η εφαρμογή Groupon για τα Windows Phone διαθέτει προσφορές για τα καλύτερα πράγματα που έχουμε να κάνουμε, να δούμε, να φάμε και να αγοράσουμε, με έκπτωση μεταξύ 50 και 90%. Χρησιμοποιώντας τις αρχές της συλλογικής αγοράς, η Groupon στοχεύει στο να διαπραγματευτεί πρωτοφανείς εκπτώσεις με τους καλύτερους εμπόρους στις τοπικές κοινότητες.


Οι βελτιωμένες δυνατότητες για τα Nokia Lumia 920 και Nokia Lumia 820 θα περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση του Wallet, το οποίο θα επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση στην αγορά Groupon, σε wallpapers και σε Live Tiles διαφόρων μεγεθών, για ειδοποιήσεις στην αρχική οθόνη. Το εργαλείο Groupon Scheduler βοηθάει στους χρήστες να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους που σχετίζονται με την υπηρεσία συμφωνιών. Επιπλέον, η εύκολη ενοποίηση από εφαρμογή σε εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν άμεση πρόσβαση στην εφαρμογή Groupon μέσω των ενσωματωμένων συμφωνιών με το Nokia Maps.


«Η Groupon και η Nokia συνεχίζουν να συνεργάζονται και να καινοτομούν στον τομέα της αγοράς μέσω κινητού, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη και διασκεδαστική την περιήγηση, την αγορά και την εξαργύρωση των προσφορών της Groupon από τις καλύτερες επιχειρήσεις στις τοπικές κοινότητες» δήλωσε ο Andreas Lieber, Director of Mobile Partnerships της Groupon.


Παραγωγικότητα
YouSendIt με NFC, αποκλειστικά για τα Nokia Lumia για 3 μήνες
Η εφαρμογή για κινητά YouSendIt προσφέρει μεγάλες δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων για τους χρήστες των Nokia Lumia, συμπεριλαμβάνοντας τη μεταφορά αρχείων μέσω NFC. Η νέα εφαρμογή YouSendIt, η οποία θα είναι διαθέσιμη για τα Nokia Lumia 920 και Nokia Lumia 820, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση, να συγχρονίζουν και να μοιράζονται τα αρχεία τους, τα οποία είναι αποθηκευμένα στο cloud. Οι χρήστες μπορούν ακόμα και να υπογράφουν έγγραφα μέσω της οθόνη αφής του Nokia Lumia τους, και να τα στέλνουν με ασφάλεια από οπουδήποτε. Το YouSendIt απλοποιεί το συγχρονισμό και την ανταλλαγή μεγάλων αρχείων, όπως βίντεο και φωτογραφίες.


Επιπλέον, το νέο χαρακτηριστικό NFC του YouSendIt, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά για τις Nokia Lumia συσκευές για τρεις μήνες, επιτρέπει την άνετη ανταλλαγή αρχείων μέσω συσκευών, με μία μόνο κίνηση.


Ταξίδι
MICHELIN, με νέα NFC χαρακτηριστικά, αποκλειστικά για τα Nokia Lumia για 6 μήνες
Η βελτιωμένη εφαρμογή MICHELIN, η οποία παρουσιάστηκε με τα Nokia Lumia 920 και Nokia Lumia 820, προσφέρει στους καταναλωτές μια πιο εύκολη από ποτέ πρόσβαση στον οδηγό MICHELIN – με τα καλύτερα εστιατόρια. Οι λάτρεις του φαγητού, με τη χρήση της τεχνολογίας NFC, θα μπορούν να μοιραστούν και να λαμβάνουν τις πληροφορίες για τα εστιατόρια με μία απλή κίνηση, πατώντας στο Lumia τους το εικονίδιο για εστιατόρια MICHELIN 2013. Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν τα εστιατόρια κοντά τους στην οθόνη τους.


Επιπλέον, η εφαρμογή παρέχει αναζήτηση, στοιχεία επικοινωνίας και κράτησης, καθώς και το Nokia Maps για να βοηθήσει τους χρήστες να βρίσκουν τα καλύτερα μέρη για φαγητό. H εφαρμογή προσφέρει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στο Live Tiles και εικόνες της MICHELIN που αλλάζουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας.


Μηνύματα
Το WhatsApp Messenger είναι μία εφαρμογή μηνυμάτων μέσω κινητού η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων χωρίς χρέωση για SMS. Το WhatsApp Messenger χρησιμοποιεί τα ίδια δεδομένα διαδικτύου που χρησιμοποιούνται για emails και πλοήγηση και έτσι ο χρήστης μπορεί να επικοινωνεί με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του χωρίς κόστος.


Οι υπάρχουσες λειτουργίες για τα Nokia Lumia και τις συσκευές Windows Phone περιλαμβάνουν αναζήτηση, δημιουργία ομάδων με φωτογραφίες, κρυπτογράφηση μηνυμάτων, ανταλλαγή επαφών, τοποθεσίας και άλλα. Τα χαρακτηριστικά που πρόκειται να είναι διαθέσιμα μαζί με τα Nokia Lumia 920 και Nokia Lumia 820 θα περιλαμβάνουν μία πιο πανοραμική αίσθηση και εμφάνιση, επιπλέον γλώσσες, emoticons και πολλά άλλα.


«Ο βασικός σκοπός του WhatsApp είναι να βοηθήσει τους χρήστες από όλο τον κόσμο να βρίσκονται συνεχώς σε επαφή με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για αυτούς: την οικογένεια, τους φίλους τους και τους συνεργάτες τους», δήλωσε ο Brian Acton, συνιδρυτής του WhatsApp. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε, σε συνεργασία με τη Nokia, μια διαφοροποιημένη εμπειρία, προσαρμοσμένη για τα Nokia Lumia 920 και Nokia Lumia 820».