O Satya Nadella, Πρόεδρος του Microsoft Server and Tools Business, ανακοίνωσε τη γενική διάθεση του Windows Server 2012.


Windows Server 2012Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Nadella περιέγραψε πώς ο Windows Server 2012 αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του λειτουργικού συστήματος για την εποχή του cloud, προσφέροντας στους πελάτες μια σύγχρονη πλατφόρμα εφαρμογών.


«Το λειτουργικό σύστημα, το οποίο αποτελούσε πάντοτε την καρδιά της πληροφορικής, επαναπροσδιορίζεται μέσα στο νέο κόσμο των cloud υπηρεσιών, των συνδεδεμένων συσκευών και του μεγάλου όγκου δεδομένων» δήλωσε ο Nadella. «Η μοναδική εμπειρία της Microsoft στα πιο ευρέως διαδεδομένα λειτουργικά συστήματα, στις εφαρμογές και τις cloud υπηρεσίες, μας επιτρέπει να παρέχουμε το λειτουργικό σύστημα του Cloud, που βασίζεται στον Windows Server και το Windows Azure, βοηθώντας τους πελάτες να επιτύχουν ένα datacenter χωρίς όρια».


Ενεργοποιώντας το σύγχρονο Datacenter
Η Microsoft ανέπτυξε τον Windows Server 2012 με βάση το cloud, αξιοποιώντας την εμπειρία της στη λειτουργία διεθνών datacenters που βασίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες servers, προκειμένου να προσφέρει πάνω από 200 cloud υπηρεσίες. Ο Windows Server 2012 διευρύνει την έννοια του λειτουργικού συστήματος server, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες για virtualization, αποθήκευση, δικτύωση και αυτοματισμό. Εκατοντάδες νέα χαρακτηριστικά μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες να επιτύχουν ένα πρωτοφανές άλμα στην ταχύτητα, την κλιμάκωση και την ισχύ των datacenters τους και των εφαρμογών τους. Σε συνδυασμό με το Windows Azure και το System Center, ο Windows Server 2012 παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και να προσφέρουν εφαρμογές και υπηρεσίες σε περιβάλλον private, hosted ή και public cloud.


Οι πρώτοι πελάτες βλέπουν ήδη αποτελέσματα από τον Windows Server 2012
Οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες γνώσεις και επενδύσεις τους στη διαχείριση συστημάτων, στην ανάπτυξη εφαρμογών, στις βάσεις δεδομένων, στην ταυτοποίηση και στο virtualization, ώστε να επωφεληθούν από τον Windows Server 2012 και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του cloud computing. Πολλοί πελάτες από το χώρο των μεγάλων επιχειρήσεων έχουν ήδη διαπιστώσει σημαντικά οφέλη στις πρώτες εγκαταστάσεις. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 70 πελάτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι προχώρησαν από νωρίς σε εγκατάσταση του Windows Server 2012, αποκάλυψε ότι αναμένουν, κατά μέσο όρο, 52% μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας, 41% μείωση του χρόνου εργασίας που απαιτείται για την εγκατάσταση, καθώς και εξοικονόμηση 15 ωρών παραγωγικότητας ανά έτος για κάθε εργαζόμενο. 91% τοις εκατό των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν μείωση της απαιτούμενης εργασίας για τη διαχείριση των servers, ενώ 88% αναμένουν μείωση της εργασίας για τη διαχείριση του δικτύου. *


Η Αεροπορική εταιρεία Menzies, η οποία διαχειρίζεται τη μεταφορά επιβατών και φορτίων, απασχολεί περισσότερους από 17.000 ανθρώπους και χρησιμοποιεί Windows Server 2012 προκειμένου να διαχειρίζεται τις υπηρεσίες ταυτοποίησης πρόσβασης σε πληροφορίες, καθώς επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς.


«Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από τον Windows Server 2012 και τη συνολική πρόταση της Microsoft, η οποία μας διευκολύνει να διαχειριστούμε τα συστήματα και τις εφαρμογές μας στα περιβάλλοντα private cloud που διαθέτουμε, καθώς αυτά επεκτείνονται παράλληλα με την επιχείρησή μας», δήλωσε ο Martin Gallington, senior vice president of IT στην αεροπορική εταιρεία Menzies. «Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο άλμα μπροστά, σε συνδυασμό με ένα απλό, χαμηλού κόστους μοντέλο τιμολόγησης».


Η Equifax είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής λύσεων για τη διαχείριση πληροφοριών που οργανώνει και ενσωματώνει δεδομένα για πάνω από 500 εκατομμύρια καταναλωτές και 81 εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία βασίζεται σήμερα στον Windows Server 2012 για τη βελτίωση της αξιοπιστίας και του χρόνου λειτουργίας των υπηρεσιών πληροφόρησης προς τους πελάτες της.


«Ο Windows Server 2012 αποτελεί μια επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε το datacenter μας, καθώς μας επιτρέπει να εκπληρώσουμε καλύτερα τις δεσμεύσεις μας», δήλωσε ο Bryan Garcia, chief technology officer στην Equifax. “Οι νέες τεχνολογίες μας υψηλής διαθεσιμότητας διευκολύνουν στο να μπορούμε να παραδώσουμε “always-on” εφαρμογές, ενώ παράλληλα βασιζόμαστε στον Hyper-V ως ένα κρίσιμο συστατικό της στρατηγικής μας στο private cloud. Ενισχύουμε σημαντικά την αποδοτικότητά μας, κάτι το οποίο αυτομάτως μεταφράζεται σε περισσότερο χρόνο για καινοτομία και ανάπτυξη της εταιρείας μας» .