Το ΑΙΤ με εκπροσώπους από μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς διοργανώνει ένα Mozilla Summer Code Party, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 10πμ με 5μμ, στις εγκαταστάσεις του.


ait_425xΤο πάρτυ έχει τίτλο “Let’s make a Funny News Webpage” και απευθύνεται σε φοιτητές, μαθητές λυκείου και ανεξαρτήτως ηλικίας σε όποιον ενδιαφέρετε να μάθει πως φτιάχνονται εφαρμογές για το διαδίκτυο.


Κατά την διάρκεια του Summer Code Party οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες και με τη χρήση των εργαλείων της Mozilla και την καθοδήγηση των επικεφαλής της κάθε ομάδας, θα δημιουργήσουν μία ιστοσελίδα, που θα περιέχει βίντεο, εικόνες και κείμενο.


To Mozilla είναι ένα μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα με έδρα τις ΗΠΑ και αποστολή να βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει πως λειτουργεί το διαδίκτυο και να τον ωθήσει να ελέγχει καλύτερα την διαδικτυακή του παρουσία. Ο τελικός στόχος είναι ένας: «να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να εξελιχθούν από το χρησιμοποιώ το διαδίκτυο, στο δημιουργώ το διαδίκτυο». Δημιούργημα του Mozilla είναι και ο browser Firefox που χρησιμοποιεί το 25% των χρηστών παγκοσμίως.


Για την πραγματοποίηση του στόχου του το ίδρυμα Mozilla σε συνεργασία με οργανισμούς από όλον τον κόσμο, πραγματοποιεί τα Summer Code Party που ξεκίνησαν από τις 23 Ιουνίου και σταματούν στις 23 Σεπτεμβρίου.


Το ΑΙΤ ενστερνίζεται απολύτως την φιλοσοφία του Mozilla. Η γνώση και η εξοικείωση με την αθέατη πλευρά της τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις που ποτέ δεν ήταν στις επιλογές μας. Αυτό είναι κέρδος για όλους. Το ΑΙΤ Mozilla Summer Code Party λοιπόν είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για γνώση, παιχνίδι και νέες προοπτικές!


Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι 50 και η συμμετοχή ελεύθερη. Δηλώστε συμμετοχή στο donate.mozilla.org/page/event/detail/hackjam/4jr74.