Ο Τομέας Περιφερειακών Συσκευών της Toshiba ανακοίνωσε την κυκλοφορία της πρώτης του cloud storage συσκευής με την ονομασία STOR.E CLOUD.


Stor.E Cloud_02Αυτός ο εύκολος στη χρήση αποθηκευτικός κόμβος επιτρέπει στους χρήστες να έχουν τις δικές τους εκτενείς media libraries στα σπίτια τους, έχοντας συγχρόνως τη δυνατότητα πρόσβασης και stream αρχείων μέσω cloud. Με το STOR.E CLOUD οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο ενώ βρίσκονται στο δρόμο με τα μέσω tablets, smartphones ή υπολογιστών.


Το STOR.E CLOUD συνεργάζεται με οποιαδήποτε συσκευή, ανεξάρτητα αν έχει Windows, Android ή Apple iOS. Με χωρητικότητα έως 3TB, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν μουσική από τους φορητούς τους υπολογιστές, φωτογραφίες από το tablet τους και να κάνουν stream ταινιών σε smart TVs. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο συγκεκριμένο περιεχόμενο όπου και να βρίσκονται μέσω μιας απλής σύνδεσης στο διαδίκτυο. Έτσι οι χρήστες μπορούν να δουν οικογενειακές φωτογραφίες, να ακούσουν τις μουσικές τους σε ένα σπίτι φίλων ή να δουν βίντεο στην τηλεόραση.


Ενώ η αποθήκευση ψηφιακών πληροφοριών αυξάνεται στο δεκαπλάσιό της κάθε πέντε χρόνια, είναι απαραίτητο για τους χρήστες να αποθηκεύουν τα πολύτιμα δεδομένα τους

[2]. Τα σπίτια γίνονται ένα οικοσύστημα ηλεκτρονικών συσκευών και οι καταναλωτές θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να μοιράζουν τα δεδομένα τους από οθόνη σε οθόνη εντός και εκτός σπιτιού.


Η Toshiba μελετά τις συνήθειες των καταναλωτών και πρωτοπορεί δημιουργώντας έναν αποθηκευτικό κόμβο που απαντάει στις ανάγκες των καταναλωτών και επιτρέπει πολλαπλές διασυνδέσεις σε ένα οικιακό δίκτυο.


Το STOR.E CLOUD διαθέτει επιφάνεια εύκολη στη χρήση ενώ το set-up του περιλαμβάνει τρία βήματα:
1. Σύνδεση του STOR.E CLOUD σε network router
2. Εγκατάσταση της εφαρμογής (CD) στον υπολογιστή
3. Επιλογή HDD ονόματος, username και password


Οι υπόλοιπες διαδικασίες γίνονται αυτόματα ώστε να αρχίσουν άμεσα οι χρήστες να αποθηκεύουν τα αρχεία τους. Μετά την πρώτη εγκατάσταση μπορούν να προστεθούν και επιπλέον λειτουργίες εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί.


Παρά την αλλαγή στις συνήθειες, πολλοί καταναλωτές διστάζουν να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους με αυτόν τον τρόπο. Σε αντιδιαστολή με τις online λύσεις backup, το STOR.E CLOUD δίνει μια αίσθηση ασφάλειας αποθηκεύοντας τα δεδομένα στο σπίτι και όχι σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία. Μια διαδικτυακή τοποθεσία που προστατεύεται από password παρέχει συγχρόνως πρόσβαση και ασφάλεια. Το STOR.E CLOUD είναι αυτοδιαχειριζόμενο, σε αντιδιαστολή με τις άλλες εφαρμογές cloud, ώστε να είναι η πρόσβαση στον έλεγχο του χρήστη χωρίς να πρέπει να πληρώσει κάποιο αντίτιμο ή συνδρομή.


Το STOR.E CLOUD θα είναι διαθέσιμο τον Οκτώβριο του 2012.