Τα νέα IdeaPad Laptops και IdeaCentre Desktops είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν φορητότητα και παραγωγικότητα στην PC-Plus εποχή.


A520_Hero_12-prvΗ Lenovo παρουσίασε στην έκθεση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης IFA, την ολοκληρωμένη και αναβαθμισμένη σειρά των Idea-branded υπολογιστών της, που περιλαμβάνει τα νέα IdeaPad® U Series Ultrabook, τα IdeaPad Y και Z Series laptops, και τα IdeaCentre®, A και B Series, all in one (AIO) desktops.


Εφοδιασμένα με τους επεξεργαστές τρίτης γενιάς Intel® Core™ ή τους επεξεργαστές AMD A-Series, τα νέα PC της Lenovo προσφέρουν στους καταναλωτές μια πλούσια ποικιλία σε στυλ, χρώματα και επιλογές απόδοσης, σχεδιασμένα για το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Windows 8.


«Τα τελευταία μας προϊόντα Idea προσφέρουν περισσότερη άνεση, απλότητα και απόκριση από ποτέ», δήλωσε ο Wei Jun, αντιπρόεδρος του Idea Product Group της Lenovo. «Σχεδιασμένα για να προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία των Windows 8, παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα ευελιξίας με το 10-finger multi-touch και ευκολότερο scrolling, zooming και rotating, χάρη στο έξυπνο TouchPad. Επίσης εγγυώνται ευκολία κοινής χρήσης πολυμέσων μεταξύ των συσκευών μέσω του Lenovo Cloud και πρόσβαση σε χιλιάδες διασκεδαστικές και λειτουργικές εφαρμογές από το Windows Store. Οι νέοι υπολογιστές Idea αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε προϊόντα που ανταποκρίνονται στο στυλ και την ενέργεια του κάθε χρήστη.»


IdeaPad U510 Ultrabook – Έξτρα λεπτό και ελαφρύ
U510_hero_06-prvΑκολουθώντας τα χνάρια των στιλάτων προκατόχων του, U310 και U410, το 15 ιντσών IdeaPad U510 συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού laptop, με την κομψή αισθητική και τις επιθυμητές ιδιότητες ενός tablet. Με πάχος μόλις 21mm και βάρος λιγότερο από 2,2 kg, το U510 συνδυάζει τεχνολογίες υψηλής απόδοσης που εξασφαλίζουν άμεση απόκριση, συνέχιση της εργασίας σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο χάρη στο instant-on system resume, και διάρκεια μπαταρίας έως και 6 ώρες, περιλαμβάνοντας τον επεξεργαστή τρίτης γενιάς Intel Core i7 και έως 1TB χωρητικότητα σκληρού δίσκου και επιπρόσθετο προαιρετικό δίσκο 32GB solid state cache. Το U510 είναι επίσης εξοπλισμένο με ενσωματωμένο DVD reader/writer ή Blu-ray Disc drive.


IdeaPad Y400 και Y500 –Multimedia Powerhouses
Τα πιο πρόσφατα προϊόντα της σειράς Y της Lenovo, τα IdeaPad Y400 και Y500, προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία mobile gaming και multimedia. Σχεδιασμένα με γνώμονα την απόδοση, τα Y400 και Y500 διαθέτουν το μοναδικό UltraBay- μια εναλλάξιμη θύρα που οι χρήστες μπορούν στιγμιαία να χρησιμοποιούν για dual graphics capability, αυξημένο αποθηκευτικό χώρο ή ένα πρόσθετο ανεμιστήρα ψύξης εναλλακτικά. Είτε ο χρήστης επεξεργάζεται φωτογραφίες και βίντεο, είτε παίζει παιχνίδια, τα laptops μπορούν να διαχειριστούν σχεδόν οποιαδήποτε απαιτητική λειτουργία τους ζητηθεί.


Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστές τρίτης γενιάς Intel® Core i7, κάρτα γραφικών NVIDIA® GeForce® GT655M 2GB, μνήμη DDR3 έως και 16GB, και HDD αποθηκευτικό χώρο έως 1TB. Με ανάλογη εμφάνιση, διαθέτουν επίσης ένα εντυπωσιακό carbonfiber κάλυμμα, 14 και 15,6 ιντσών LED backlit widescreen οθόνη, και ένα dual-layer backlit AccuType πληκτρολόγιο με μεγάλο touchpad. Τα IdeaPad Y400 και Y500 περιλαμβάνουν επίσης ηχεία JBL® και Dolby® Home Theater® v4—ένα τέλειο ηχητικό συμπλήρωμα για την παρακολούθηση HD videos.


IdeaPad Z400 και Z500 –Λεπτά και ισχυρά Laptops
Z400_Blue_open_back-prvΤα Z400 και Z500 είναι 25% πιο λεπτά από ένα κλασσικό laptop, χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς στον επεξεργαστή ή την απόδοση γραφικών. Εξοπλισμένα με τους επεξεργαστές τρίτης γενιάς και πρότυπης τάσης Intel Core i7 (αντί για τους επεξεργαστές χαμηλής τάσης που χρησιμοποιούνται στα ultraportable notebooks), τα Z400 και Z500 είναι διαθέσιμα σε ποικιλία χρωμάτων και έχουν ένα soft-touch εξωτερικό περίβλημα και μία 14 ή 15,6 ιντσών LED backlit HD widescreen οθόνη, αντίστοιχα. Μαζί με τα τελευταίας τεχνολογίας γραφικά NVIDIA GeForce, έξυπνα χαρακτηριστικά όπως το Intelligent Touchpad και πρόσβαση στο Lenovo Cloud, τα Z400 και Z500 laptops προσφέρουν στους χρήστες ένα λεπτό laptop με ισχυρή απόδοση.


IdeaCentre A520 – AIO PC, 23 ιντσών, λεπτό, εντυπωσιακό και με εξοικονόμηση χώρου
Το κομψό IdeaCentre A520 έχει βασιστεί στο ίδιο καλούπι με τον πολυβραβευμένο προκάτοχό του, το IdeaCentre A720, αλλά με πιο επίπεδη οθόνη 23 ιντσών frameless 1080p full HD. Το A520 υποστηρίζει το 10-point multi-touch με μία ευρέως ρυθμιζόμενη γωνία οθόνης (από -5 έως 90o flat) και IPS LED με τέλεια εικόνα σε οποιαδήποτε οπτική γωνία, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παρακολουθούν ταινίες, να παίζουν touch-based παιχνίδια ή να απολαμβάνουν video touch σε οποιαδήποτε θέση. Το A520 διατίθεται στην αγορά με επεξεργαστές τρίτης γενιάς Intel Core i7, Intel HD Graphics 4000 και έως 8GB DDR3 μνήμη, που εξασφαλίζει έως 1TB HDD αποθηκευτικό χώρο. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τα Dolby® certified ηχεία και το Dolby® Home Theater® v4, προαιρετικό Blu-ray Disc, και μία ποικιλία από εφαρμογές πολυμέσων και παιχνίδια βελτιστοποιημένης αφής (touch-optimized).


IdeaCentre B340, B345 και B545 AIOs – Home entertainment
B545_Hero_10-prvΤα all-in-one desktop PCs, Lenovo B Series, διατίθενται με εκπληκτικές λειτουργίες ψυχαγωγίας. Η multimedia ψυχαγωγία ζωντανεύει στις full HD widescreen frameless οθόνες 21,5 ιντσών (στα B340 και B345) και 23 ιντσών (στο B545), που υποστηρίζουν προβολή άριστης ποιότητας 3D βίντεο – με 2 ζευγάρια γυαλιά να περιλαμβάνονται – και τεχνολογία 10-point multi-touch. Τα all-in-one B Series χρησιμοποιούν ισχυρότερους επεξεργαστές και εξαρτήματα σχεδιασμένα για desktop tower PCs. Εξοπλισμένα με τους τρίτης γενιάς επεξεργαστές Intel Core i7 ή τους επεξεργαστές AMD quad και με γραφικά τεχνολογίας αιχμής NVIDIA® GeForce® 615 2GB (B340) ή AMD Radeon™ HD7470A 1GB (B345 και B545), οι χρηστές μπορούν επιπλέον να απολαύσουν την απόλυτη εμπειρία gaming. Η συμβατότητα με το VESA δίνει στους χρήστες ευελιξία τοποθέτησης των all-in-one συσκευών στο σπίτι τους, ενώ το προαιρετικό TV tuner παρέχει ευρεία πρόσβαση σε HDTV.


Διαθεσιμότητα
Τα Lenovo IdeaPad® U Series Ultrabook, IdeaPad Y και Z Series laptops, και IdeaCentre® A και B Series all-in-one (AIO) desktops, θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο του 2012 με Windows 8.